Documento

Τηλεόραση σε υψηλές ταχύτητες

Οι καλύτερες νέες σειρές της σεζόν στο σαλόνι μας

- Τάσος ΚατρήςΘεοδ­ωρόπουλος

Τα νέα αμερικανικ­ά σίριαλ που πρόκειται να εισβάλουν δυναμικά στη μικρή οθόνη το φετινό φθινόπωρο

Εν συντομία

Η νέα σεζόν μόλις ξεκίνησε, με φρέσκα σίριαλ να κερδίζουν το ενδιαφέρον των θεατών και τη μερίδα του λέοντος στις συζητήσεις συγκριτικά με το σινεμά.

Γιατί ενδιαφέρει

Πλέον ενδιαφέρου­ν τους πάντες.

Εχει αρχίσει εδώ και χρόνια αλλά θεριεύει συνεχώς. Το σινεμά φαίνεται να μην ενδιαφέρει πλέον το νεανικό κοινό όσο οι νέες τηλεοπτικέ­ς σειρές. Τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανία­ς του κινηματογρ­άφου στρέφονται στη γιγαντωμέν­η μικρή οθόνη και ο Σεπτέμβριο­ς είναι ο μήνας που τα ξένα δίκτυα αποκαλύπτο­υν το πρόγραμμά τους, το οποίο είναι προσιτό και στην Ελλάδα από ιδιωτικές πλατφόρμες ή μέσω διαδικτύου.

01 The good doctor

Ακόμη ένα ιατρικό δράμα, με μία μεγάλη διαφορά όμως, εφόσον ο χειρουργός κεντρικός ήρωας είναι αυτιστικός και πάσχει από σύνδρομο Σαβάντ, το οποίο δίνει σε αυτιστικά άτομα εξαιρετικέ­ς, σχεδόν υπεράνθρωπ­ες ικανότητες σε συγκεκριμέ­νους τομείς. Μετακομίζο­ντας ως ιδιοφυΐα από το μικρό του χωριό σε ένα τεράστιο νοσοκομείο θα βρεθεί αντιμέτωπο­ς με τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του. Μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος δεν έχει την ικανότητα να επικοινωνε­ί με τους γύρω του να κάνει θαύματα στο χειρουργεί­ο και να σώσει ζωές; Η σειρά, που θα προβληθεί από το ABC, είναι δημιουργία του Ντέιβιντ Σορ («House MD») και στον ρόλο μεγάλων απαιτήσεων του δρα Σόουν Μέρφι εκπλήσσει ο Φρέντι Χάιμορ.

02 Marvel’s Inhumans

Το εργοστάσιο φαντασίας της Marvel σηκώνει ακόμη πιο ψηλά τον πήχη με μια νέα σειρά του ABC, τα δύο πρώτα επεισόδια της οποίας γυρίστηκαν και θα προβληθούν σε ασύλληπτες κινηματογρ­αφικές γιγαντοοθό­νες με την τεχνολογία IMAX.

Τo υπερθέαμα τουλάχιστο­ν είναι εξασφαλισμ­ένο με εστία τη μυθoλογία των βασιλικών Inhumans, που έρχονται σε επαφή με τη Γη των ανθρώπων για να ανακαλύψου­ν ότι η σωτηρία τους αλληλεξαρτ­άται. Η Marvel υπόσχεται να ξεπεράσει οτιδήποτε έχει κάνει έως τώρα στον τηλεοπτικό τομέα με μια φαντασμαγο­ρική υπερπαραγω­γή γυρισμένη με κινηματογρ­αφικούς όρους.

03 Star Trek: Discovery

Εχουν περάσει 12 ολόκληρα χρόνια από το τελευταίο τηλεοπτικό spin οff του «Star Trek». O θρύλος αναβίωσε κινηματογρ­αφικά με πάταγο και η τηλεόραση είπε να εκμεταλλευ­τεί το σουξέ, ειδικά από τη στιγμή που τα πράγματα έχουν γίνει λίγο σαλάτα και το νέο κινηματογρ­αφικό «Star Trek» φαίνεται να κινείται σε ένα παράλληλο αλλά διαφορετικ­ό χωροχρονικ­ό σύμπαν, πριν από τα συμβάντα του πρώτου επεισοδίου της κλασικής σειράς. Η νέα σειρά μάς πάει δέκα χρόνια ακόμη πιο πίσω, προτού ξεκινήσει το «Star Trek» που γνωρίζουμε. Eνα από τα βασικά μέλη του γυναικοκρα­τούμενου πληρώματος είναι μία Κινέζα, η γνωστή Μισέλ Γεό, ενώ η σειρά θα έχει και το πρώτο gay ζευγάρι στην ιστορία του έπους.

04 Mindhunter

Εντάξει, η τηλεόραση έχει γεμίσει από σόου με ειδικούς που ψάχνουν να βρουν τον δολοφόνο ή να μπουν στο μυαλό του δολοφόνου ή, τες πα, να κάνουν ακόμη και σεξ με τον δολοφόνο. Τι συμβαίνει, όμως, όταν τα ηνία της παραγωγής αναλαμβάνε­ι ο θεοσκότειν­ος εγκέφαλος του Ντέιβιντ Φίντσερ, το υλικό βασίζεται σε βιβλίο και εξελίσσετα­ι τη δεκαετία του ’70; Δύο πρακτοράτζ­ες συναντάνε τύπου Χάνιμπαλ serial killers και μέσω των συνεντεύξε­ων μαζί τους προσπαθούν να μπουν στο μυαλό όσων καταδιώκου­ν. Το Netflix είναι τόσο, μα τόσο σίγουρο για τη σκοτεινή επιτυχία της σειράς που παρήγγειλε δεύτερο κύκλο επεισοδίων προτού καν ξεκινήσει να προβάλλετα­ι ο πρώτος.

05 Young Sheldon

Αποκλείετα­ι να βλέπει κανείς το «Bing Bang theory» και να μην έχει αναρωτηθεί έστω μία φορά πώς στα αλήθεια πρέπει να ήταν τα παιδικά χρόνια του Σέλντον. Προετοιμασ­τείτε λοιπόν να συναντήσετ­ε τον «εξωγήινο» άνθρωπο στην ηλικία των εννιά χρόνων, με τον Τζον Φαβρό του «Iron Man» να σκηνοθετεί το πρώτο επεισόδιο της σειράς και τον ηθοποιό Τζιμ Πάρσονς σε ρόλο αφηγητή όσον αφορά τη ζωή του ανήλικου εαυτού του. Το πώς ο εγκέφαλος του Σέλντον χωράει σε ένα σχολείο του ανατολικού Τέξας και στη μικροαστικ­ή του οικογένεια είναι πραγματικά ένα σόου από μόνο του, που ελπίζουμε να μετατραπεί ανάλογα σε τηλεοπτικό σόου υψηλής απόλαυσης.

06 9-1-1

Πόσα σόου τρέχει αυτήν τη στιγμή ο Ράιαν Μέρφι; Από το «Nip/Tuck» και το «Glee» που τον πρωτογνωρί­σαμε στα «American horror story», «Scream queens», «Feud» και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, δεν έχει αφήσει τηλεοπτικό είδος χωρίς να το τσακίσει με την πιο επιτυχημέν­η (και προκλητική και σέξι και αιματοβαμμ­ένη) έννοια του όρου. Αυτήν τη φορά αποφασίζει να ασχοληθεί με πιο γήινες καταστάσει­ς (όσο γίνεται) και να εστιάσει στις ιστορίες αστυνομικώ­ν, νοσοκόμων και λοιπών που απαντούν στον αμερικανικ­ό αριθμό έκτακτης ανάγκης 9-1-1 για όλα: από φόνο μέχρι βιασμό με στραμπούλη­γμα. Δεν θέλω (μάλλον θέλω) να φανταστώ τι ιστορίες θα σκαρφιστεί.

07 Law and order: True crime – The Menendez murders

Τo αγαπημένο μας «Νόμος και τάξη» με όλα τα παρακλάδια του, που εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες μάς κάνει τα βράδια να χαζεύουμε με την επίλυση των εγκλημάτων του, χοντραίνει το παιχνίδι με μια ειδική μίνι σειρά οκτώ επεισοδίων, η οποία ακολουθώντ­ας το στήσιμο του σίριαλ θα αφηγηθεί μια πραγματική ιστορία. Μια υπόθεση που προκάλεσε σάλο το 1996, με δύο αδέρφια 18 και 21 χρόνων που σκότωσαν τους γονείς τους. Μια ιδιαίτερα περίπλοκη ιστορία με αλλεπάλληλ­α δικαστήρια για τους δύο φονιάδες αλλά και πολλά κρυμμένα οικογενεια­κά μυστικά και ψέματα.

08 The deuce

Πόσο πορνό αντέχεις; Από την παρανομία του 1970, τις μετέπειτα δόξες του, την παρακμή του στα τέλη των 80s και τη σχέση του με τον υπόκοσμο και τη μαφία, το καυτό φθινοπωριν­ό χαρτί του HBO βρήκε στέγη στο κανάλι Novacinema 4 HD για να σε κάνει να ιδρώσεις ψηφιακά. Μια τολμηρή υπερπαραγω­γή που θα συζητηθεί, εμπνευσμέν­η από αληθινή ιστορία, με τον Τζέιμς Φράνκο στον διπλό ρόλο δύο σατανικά γκρούβι αδερφών και τη Μάγκι Τζίλενχαλ στο πλευρό τους να αναβιώνουν μια μυθική για όλους τους περίεργους λόγους εποχή, φέρνοντας υγρή παρακμή στο σαλόνι σου. Πιθανότατα το κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, από τον δημιουργό του «The wire», σε σενάριο του Τζορτζ Πελεκάνος.

 ??  ?? 01
01
 ??  ?? 02
02
 ??  ?? 07
07
 ??  ?? 08
08
 ??  ?? 03
03
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 06
06
 ??  ?? 05
05
 ??  ?? 04
04

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece