Σε ετοιμότητα το ΚΙΝΑΛ

Documento - - ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗ -

Το Κίνημα Αλλαγής, μέσω της επικεφαλής του Φώφης Γεννηματά, έχει ξεκαθαρίσει ότι στηρίζει τον Γ. Μπουτάρη, ενώ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, διά στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, έχει εκφραστεί η στήριξη στο πρόσωπό του ήδη από τον περασμένο Μάιο, με αφορμή την τραμπούκικη επίθεση ακροδεξιών εναντίον του.

Ομως οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ξέρουν ότι χρειάζεται ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενο. Ηδη προέκυψε ένα αυτοδιοικητικό δίδυμο το οποίο προβάλλει ότι συνδυάζει πολιτικά στοιχεία με προέλευση από ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι από τη μια και ηλικιακή βεντάλια εκπροσώπησης της νέας και της παλιότερης γενιάς. Ο 66άχρονος Σπύρος Βούγιας, υφυπουργός επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, και ο 38άχρονος Νίκος Νυφούδης, πολιτικός επιστήμονας, επιχειρηματίας και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη, συγκροτούν ένα νέο αυτοδιοικητικό σχήμα. Πάντως, σε περίπτωση που δεν κατέλθει εκ νέου ο Μπουτάρης περιπλέκεται η υπόθεση. Το Ποτάμι εμφανίζεται θετικό σε στήριξη του στελέχους του Νίκου Νυφούδη. Ομως το Κίνημα Αλλαγής θα συναρτήσει τις επιλογές του και από τις καραμπόλες που μπορεί να προκύψουν στις υποψηφιότητες για το Ευρωκοινοβούλιο και τις εθνικές εκλογές. Το όνομα της ευρωβουλευτή Εύας

Καϊλή έχει ακουστεί για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, αν και η ίδια δεν έχει ανοίξει ακόμη τα χαρτιά της. Η παρουσία της θα μπορούσε να αποδιοργανώσει και τη «γαλάζια επετηρίδα» μια και πολλοί θεωρούν ότι έχει… γκελ στη ΝΔ, λόγω των τοποθετήσεών της αλλά και των καλών σχέσεων με το ηγετικό επιτελείο της παράταξης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.