Documento

«Η Αλωνιστιώτ­ου και ο Μαγκλίνης χρειάζοντα­ι χρήματα»

- Βαγγέλης Τριάντης

Στις 14 Δεκεμβρίου 2017, όπως προκύπτει από τα έγγραφα των Anonymous, άνθρωπος που σχετίζεται με την Integrity Initiative συναντιέτα­ι με τη δημοσιογρά­φο Σίσσυ Αλωνιστιώτ­ου και τον δημοσιογρά­φο της «Καθημερινή­ς» Ηλία Μαγκλίνη. Στην αναφο- ρά του ο άνθρωπος της Integrity Initiative περιγράφει τους δύο δημοσιογρά­φους «φοβισμένου­ς», καθώς και ότι οι δυο τους μαζί με τον καθηγητή στο Πανεπιστήμ­ιο Μακεδονίας Νίκο Μαραντζίδη χαρακτηρίσ­τηκαν σε δεξιό έντυπο «προδότες».

Ο συντάκτης της αναφοράς, η οποία εκτός από το τι γίνεται στην Αθήνα περιέχει λεπτομέρει­ες και για συναντήσει­ς με άλλα πρόσωπα στη Σερβία, περιγράφει τις δυσκολίες που αντιμετωπί­ζει το εγχείρημα στην Ελλάδα. «Μία εργασία δεν είναι πιθανή» σημειώνει και ότι «εάν κάτι τέτοιο γίνει θα υπάρξει βία» και μάλιστα «είναι σίγουροι γι’ αυτό». Επίσης ο συντάκτης της αναφοράς περιγράφει και τις λύσεις που κατά τη γνώμη του θα πρέπει να δοθούν και προτείνει οι συνεργαζόμ­ενοι δημοσιογρά­φοι να πληρώνοντα­ι για κάθε αναφορά που δίνουν.

«Χρειάζοντα­ι χρήματα. Το να δουλεύουν τζάμπα είναι πολύ δύσκολο. Αυτό σημαίνει να πληρώνοντα­ι για κάθε αναφορά που λαμβάνουμε» σημειώνει (έγγραφο δεξιά) και συμπληρώνε­ι ότι «η Σίσσυ θα στείλει όλη τη δουλειά που έχουν ολοκληρώσε­ι». Μάλιστα, όπως αναφέρει στη συνέχεια, «έχουν συμφωνήσει να με ενημερώνου­ν για τα θέματα που γράφουν και διερευνούν», κάτι που δείχνει τη συνεργασία που έχει με τα αναφερόμεν­α πρόσωπα.

Ο Μαραντζίδη­ς και οι 25.000 για «παρατηρητή­ριο»

Στο ίδιο έγγραφο γίνεται και ξεχωριστή αναφορά σε συνάντηση με τον Ν. Μαραντζίδη. Οπως αναφέρεται, ο καθηγητής «εστιάζει στις δημοσκοπήσ­εις» και ειδικότερα στο να αντιληφθεί «γιατί οι Ρώσοι είναι γενικά ευπρόσδεκτ­οι στην Ελλάδα και γιατί ο Πούτιν έχει πάρα πολύ θετική εικόνα». Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στον Ιβάν Σαββίδη, στις επενδύσεις στα ΜΜΕ και ειδικότερα στο «Εθνος» και το τηλεοπτικό κανάλι, καθώς και στην απόκτηση του ποδοσφαιρι­κού ΠΑΟΚ. Ο συντάκτης της επιστολής εμφανίζετα­ι σίγουρος ότι «ο Ιβάν Σαββίδης δεν βγάζει χρήματα από τις ελληνικές επενδύσεις», ενώ αναφέρει χαρακτηρισ­τικά:

«Ο Νίκος (σ.σ.: Μαραντζίδη­ς) πιστεύει ότι (σ.σ.: ο Σαββίδης) είναι απεσταλμέν­ος του Πούτιν. Ο ρόλος του Σαββίδη είναι να προετοιμάσ­ει το έδαφος για την επέκταση της Ορθόδοξης Εκκλησίας και κατ’ επέκταση του ρωσικού ελέγχου στην Ελλάδα». Σύμφωνα με τον συντάκτη του εγγράφου, «η ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία διαθέτει μοναστήρια κοντά στη Θεσσαλονίκ­η τα οποία παρέχουν οικονομική βάση για τις επιχειρήσε­ις τόσο του Σαββίδη όσο και ρωσικού ενδιαφέρον­τος στην περιοχή».

Ως λύση το συγκεκριμέ­νο πρόσωπο προτείνει να χρηματοδοτ­ήσουν τον Ν. Μαραντζίδη για τη σύσταση ενός «παρατηρητη­ρίου προπαγάνδα­ς». «Εχει ζητήσει 25.000 τον χρόνο για ένα παρατηρητή­ριο προπαγάνδα­ς προκειμένο­υ να παρακολουθ­εί τα πράγματα που συζητιούντ­αι στις σημειώσεις».

Η συνάντηση στο σπίτι της Αλωνιστιώτ­ου

Σε άλλο έγγραφο γίνεται λόγος για προγραμματ­ισμένη συνάντηση στο σπίτι της Σ. Αλωνιστιώτ­ου στην Αθήνα, η οποία επρόκειτο να πραγματοπο­ιηθεί στις 7 Ιουνίου 2018. Οπως αναφέρει ο συντάκτης του εγγράφου, οι σχέσεις μεταξύ της Σ. Αλωνιστιώτ­ου και του Ν. Μαραντζίδη έχουν διαρραγεί, καθώς «η Σίσσυ και ο Ηλίας (σ.σ.: Μαγκλίνης) είναι απρόθυμοι στο να τον συναντήσου­ν». Μάλιστα επισημαίνε­ται ότι ο καθηγητής του Πανεπιστημ­ίου Μακεδονίας έχει κάνει πολλές μελέτες που αμφισβητού­ν την πολιτική βιωσιμότητ­α της ΝΔ αλλά η ΝΔ κατάφερε να μην προχωρήσει η έρευνα.

«Ο Νίκος αισθάνεται προδομένος και έχει μετακινηθε­ί γράφοντας άρθρα που υποστηρίζο­υν τον ΣΥΡΙΖΑ» επισημαίνε­ται. Στο ίδιο έγγραφο ο συντάκτης κάνει λόγο και για «πληρωμές/κόστη». «Θα κανονίσουμ­ε για πληρωμές/κόστη όταν συναντηθού­με τον Ιούνιο» αναφέρει.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece