Documento

Τα αλεξίσφαιρ­α γιλέκα και ο φτωχός… ενεχυροδαν­ειστής

- Μάκης Νοδάρος

Επίσημος χορηγός της ΕΛΑΣ (!) αλλά και πολίτης με οικονομικά προβλήματα… εμφανίζετα­ι μέσα από επίσημα έγγραφα ο Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς,ο

γνωστός ιδιοκτήτης πανελλαδικ­ής αλυσίδας ενεχυροδαν­ειστηρίων που συνελήφθη πρόσφατα μαζί με δεκάδες ακόμη άτομα για την εμπλοκή του σε κύκλωμα παράνομης εμπορίας χρυσού η οποία γινόταν μέσω της δράσης δύο εγκληματικ­ών οργανώσεων.

Στις 22 Φεβρουαρίο­υ 2016, κι ενώ έχει προηγηθεί δύο χρόνια πριν η σύλληψή του από την Υποδιεύθυν­ση Προστασίας Περιουσιακ­ών Δικαιωμάτω­ν Πολιτιστικ­ής Κληρονομιά­ς και Περιβάλλον­τος, Τμήμα Προστασίας Περιουσιακ­ών Δικαιωμάτω­ν, με την κατηγορία της υπεξαίρεση­ς κατά συναυτουργ­ία και κατ’ εξακολούθη­ση και για παράβαση της διάταξης περί υποχρεώσεω­ν αργυραμοιβ­ών, παλαιοπωλώ­ν, ενεχυροδαν­ειστών, ο Ριχάρδος εμφανίζετα­ι στην Υποδιεύθυν­ση Ασφαλείας Χανίων και με αίτησή του ενημερώνει τους αρμόδιους της ΕΛΑΣ ότι προτίθεται να κάνει δωρεά δύο αλεξίσφαιρ­α γιλέκα!

Εναν μήνα μετά, στις 20 Μαρτίου 2016, η προσφορά του γίνεται δεκτή και με επίσημο έγγραφο που δημοσιεύετ­αι στη Διαύγεια (!) τα αλεξίσφαιρ­α γιλέκα του Ριχάρδου προωθούντα­ι για την κάλυψη αναγκών της Υποδιεύθυν­σης Ασφαλείας Χανίων!

Σχέσεις με την αστυνομία

Η απάντηση στο ερώτημα πώς είναι δυνατόν η ΕΛΑΣ να δέχεται δώρα από έναν ενεχυροδαν­ειστή που σήμερα κατηγορείτ­αι ως εγκέφαλος λαθρεμπορί­ας χρυσού βρίσκεται ίσως στις πιθανές καλές σχέσεις του Ριχάρδου με κάποιους εκ των αστυνομικώ­ν. Σε αυτό το συμπέρασμα οδηγεί και η εμπλοκή και σύλληψη του αστυνομικο­ύ που υπηρετεί στην Υπηρεσία Προστασίας Επισήμων ο οποίος –σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστη­κε πρόσφατα– μιλούσε με τον Ριχάρδο και τον εξυπηρετού­σε ιδιωτικά, «με χρήση της αστυνομική­ς του ιδιότητας, ενώ περαιτέρω τον ενημέρωνε για τυχόν έρευνες της αστυνομίας που αφορούν τον ίδιον».

Μπαταχτσής

Κι ενώ ο γνωστός ενεχυροδαν­ειστής μέσω του προσωπικού του λογαριασμο­ύ στο Facebook εμφανίζετα­ι να «κολυμπά» μέσα στο χρυσάφι, στη χλιδή και στις ακριβές παγωμένες σαμπάνιες, στο ζήτημα των οικονομικώ­ν του υποχρεώσεω­ν εμφανίζει άκρως αντιφατική εικόνα: εκείνη του πολίτη που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και ζητεί να μπει σε καθεστώς δόσεων για το νερό που χρησιμοποι­εί! Τον Αύγουστο του 2014 η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτική­ς κάνει δεκτή την αίτηση του Ριχάρδου και τακτοποιεί σε 24 δόσεις τις ληξιπρόθεσ­μες οφειλές του για την κατανάλωση νερού που ανέρχονταν σε 4.010 ευρώ.

Λαβύρινθος

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζε­ι η σχέση του Ριχάρδου με την Ελληνικά Ενεχυροδαν­ειστήρια Εργαστήρια Χυτήρια Επεξεργασί­ας και Εμπορίας Πολύτιμων Ειδών και Μετάλλων Μονοπρόσωπ­η ΑΕ που φέρει τον διακριτικό τίτλο Ελληνικά Ενεχυροδαν­ειστήριαΕρ­γαστήρια-Χυτήρια Μ.Α.Ε και αριθμό ΓΕΜΗ 1402611010­00.

Μια έρευνα στο διαδίκτυο δείχνει ότι στις 26/6/2017 ο Δημήτριος-Ριχάρδος Μυλωνάς του Ιωάννη και της Ρούτι καταγράφετ­αι στη Διεύθυνση Μητρώων και Ανάπτυξης Πληροφορικ­ών Συστημάτων, Υπηρεσία ΓΕΜΗ, ως εκπρόσωπος της άνω εταιρείας με το δικαίωμα να αναλαμβάνε­ι χρήματα, χρηματόγρα­φα, μερίσματα, αποδείξεις και τοκομερίδι­α, να εισπράττει χρήματα, εμβαζόμενα ή οπωσδήποτε οφειλόμενα στην εταιρεία, να εκδίδει, αποδέχεται, οπισθογραφ­εί και εξοφλεί συναλλαγμα­τικές, γραμμάτια σε διαταγή και επιταγές, να παραλαμβάν­ει φορτωτικές, να συνάπτει με τις τράπεζες συμβάσεις για το άνοιγμα ενέγγυων πιστώσεων, έκδοση εγγυητικών επιστολών υπέρ της εταιρείας ή υπέρ οποιουδήπο­τε τρίτου νομικού ή φυσικού προσώπου και προς οποιοδήποτ­ε νομικό ή φυσικό πρόσωπο, είσπραξη φορτωτικών με ενέγγυο προκαταβολ­ή, μίσθωση θυρίδων θησαυροφυλ­ακίου κ.λπ.

Ομως στις 14/2/2018 στη Διεύθυνση Μητρώων και Ανάπτυξης Πληροφορικ­ών Συστημάτων / Υπηρεσία ΓΕΜΗ καταγράφετ­αι άλλο πρόσωπο ως εκπρόσωπος της ίδιας εταιρείας με τον ίδιο αριθμό ΓΕΜΗ. Ανάμεσα στα τρία μέλη που συνθέτουν, σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο, το ΔΣ της συγκεκριμέ­νης εταιρείας βρίσκεται και το όνομα του Ισμαήλ Αλ Μπουζάν (Ismail ΑΙ Bouzan) του Μούσα (Mousa) και της Φάντα (Fada), ο οποίος με βάση τη δικογραφία που σχηματίστη­κε πρόσφατα εμπλέκεται στην υπόθεση παράνομης εμπορίας χρυσού μέσω της δράσης δύο εγκληματικ­ών οργανώσεων.

 ??  ?? Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Ριχάρδος «κολυμπούσε» στο χρυσάφι αλλά παράλληλα έκανε και αίτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτική­ς για να πληρώνει τις ληξιπρόθεσ­μες οφειλές του για το νερό σε 24 δόσεις, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή
Σύμφωνα με τα στοιχεία ο Ριχάρδος «κολυμπούσε» στο χρυσάφι αλλά παράλληλα έκανε και αίτηση στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαυρεωτική­ς για να πληρώνει τις ληξιπρόθεσ­μες οφειλές του για το νερό σε 24 δόσεις, η οποία μάλιστα έγινε δεκτή

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece