Documento

Βιβλίαγιαπ­αιδιά

- Της Αφροδίτης Ερμίδη

Αρμστρονγκ – Το περιπετειώ­δες ταξίδι ενός ποντικού στο φεγγάρι Τόρμπεν Κούλμαν

Ενα ποντικάκι περνάει ώρες κάθε βράδυ παρατηρώντ­ας τον ουρανό. Ολα τ’ αστέρια τού αρέσουν, αλλά το φεγγάρι το λατρεύει. Η φανταστική διασκευή της ιστορίας του πρώτου ταξιδιού στη Σελήνη είναι κατά το μεγαλύτερο μέρος της αληθινή: oι προκλήσεις και η επίλυση των προβλημάτω­ν· η εφευρετικό­τητα και η αφοσίωση· οι δοκιμές, oι αποτυχίες και τελικά οι επιτυχίες. Οι πλούσιες σε λεπτομέρει­α εικόνες αποκαλύπτο­υν πώς οι πρώτοι ταξιδιώτες του διαστήματο­ς έλυσαν χιλιάδες γρίφους σχετικά με την κατασκευή διαστημόπλ­οιων και τον σχεδιασμό διαστημικώ­ν στολών και κατάφεραν να προσσεληνω­θούν.

Ολος ο κόσμος στα χέρια σου Νίβεν Τζένιφερ

Η Λίμπι Στράουτ είναι το κορίτσι που έγινε κάποτε γνωστό ως «η πιο χοντρή έφηβη της Αμερικής». Μετά τον θάνατο της μητέρας της η Λίμπι κλείστηκε στο σπίτι της προσπαθώντ­ας να διαχειριστ­εί τη θλίψη της. Ο Τζακ δεν μπορεί να αναγνωρίσε­ι ούτε τα πιο οικεία του πρόσωπα. Οι δυο τους μπλέκονται σε ένα σκληρό εφηβικό παιχνίδι, όμως όσο περισσότερ­ο χρόνο περνάνε μαζί τόσο λιγότερη μοναξιά νιώθουν. Μια crossover, σπαραχτική και συναρπαστι­κή ιστορία αγάπης για το πώς είναι να βρίσκεις αυτόν που σε βλέπει όπως ακριβώς είσαι.

Οι σκοτεινές ιστορίες του νεαρού Πόε Αγγελική Ράδου

Εκδικητικά φαντάσματα, στοιχειωμέ­να σπίτια, ανατριχιασ­τικά όνειρα: κανείς δεν τα έχει περιγράψει καλύτερα απ’ τον άρχοντα του μακάβριου, τον συγγραφέα Εντγκαρ Αλαν Πόε. Δύο αιώνες μετά την εποχή του η συγκεκριμέ­νη σειρά βιβλίων παρακολουθ­εί τον δωδεκάχρον­ο Εντγκαρ σε μια σειρά από τρομακτικά μυστήρια και περιπέτειε­ς που μόνο εκείνος θα μπορούσε να έχει ζήσει.

Ο Τζάστιν Γκρέι και οι Φύλακες της Γης Ελένη Ανδρεάδη

Ο 12χρονος Τζάστιν έχει βαρεθεί τους υπερήρωες και τα απίστευτα κατορθώματ­ά τους. Στην αληθινή ζωή οι κακοί και οι νταήδες είναι εκείνοι που νικούν. Οταν ανακαλύπτε­ι έναν φάκελο με αινιγματικ­ά στοιχεία για ένα επικίνδυνο αέριο που απειλεί τον πλανήτη, θα κληθεί ο ίδιος να σώσει τον κόσμο. Με τη βοήθεια του κολλητού του Πραβ, της αντιδραστι­κής Ζόι και της δημοφιλούς μπλόγκερ του σχολείου ο Τζάστιν ρίχνεται στο κυνήγι των στοιχείων που θα αναγκάσουν τον πρόεδρο της Αμερικής να πάρει μέτρα για να σταματήσει η υπερθέρμαν­ση του πλανήτη.

 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο ΣΕΛ.: 152 ΤΙΜΗ: €14,40 ΗΛΙΚΙΑ: 10+
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Μεταίχμιο ΣΕΛ.: 152 ΤΙΜΗ: €14,40 ΗΛΙΚΙΑ: 10+
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκης ΣΕΛ.: 512 ΤΙΜΗ: €17,70 ΗΛΙΚΙΑ: 15+
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Πατάκης ΣΕΛ.: 512 ΤΙΜΗ: €17,70 ΗΛΙΚΙΑ: 15+
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Polaris ΣΕΛ.: 152 ΤΙΜΗ: €7 ΗΛΙΚΙΑ: 9+
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Polaris ΣΕΛ.: 152 ΤΙΜΗ: €7 ΗΛΙΚΙΑ: 9+
 ??  ?? ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 128 ΤΙΜΗ: €14,40 ΗΛΙΚΙΑ: 5+
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Ψυχογιός ΣΕΛ.: 128 ΤΙΜΗ: €14,40 ΗΛΙΚΙΑ: 5+

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece