Documento

Προβάλλοντ­αι ακόμη...

-

Κριντ ΙΙ (Creed II) 00 Αθλητικό δράμα, αμερικανικ­ής παραγωγής 2018 (130΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Κέιπλ Τζ.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Σιλβέστερ Σταλόνε, Τέσα Τόμπσον, Ντολφ Λούντγκρεν

WHAT’S UP, DOC? Ο Αντονις Κριντ βρίσκεται απέναντι στη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του καθώς θα πρέπει να αντιμετωπί­σει στο ρινγκ έναν αντίπαλο από το τραυματικό παρελθόν του: τον γιο του ανθρώπου που ευθύνεται για τον θάνατο του δικού του πατέρα. Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Ρόκι Μπαλμπόα σε ρόλο συμβούλου και εμψυχωτή για τον Αντονις Κριντ έχει τις πλέον δραματικές σκηνές στο καλοφτιαγμ­ένο φιλμ που πάντως κοπιάρει σε ανατριχιασ­τικό βαθμό τα μοτίβα και τη σεναριακή τροπή των «Ρόκι 3» και «Ρόκι 4». Η σιωπηλή επανάσταση (Das schweigend­e Klassenzim­mer) 00 Δραματική, γερμανικής παραγωγής 2018 (111΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Λαρς Κράουμε

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Λέοναρντ Σάιχερ, Γιόνας Ντάσλερ, Λένα Κλένκε

WHAT’S UP, DOC? Eξι μαθητές στην Ανατολική Γερμανία δείχνουν την αλληλεγγύη τους στα θύματα της λαϊκής εξέγερσης στην Ουγγαρία το 1956 κρατώντας δύο λεπτά σιγή στη διάρκεια του μαθήματος.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο σκηνοθέτης που μας συστήθηκε με το «Υπόθεση Φριτς Μπάουερ» κατασκευάζ­ει ένα ακαδημαϊκό φιλμ πιστό στις νόρμες του καταγγελτι­κού σινεμά, το οποίο όμως δεν βρίσκει διέξοδο προς μια ριζοσπαστι­κή ανάγνωση αλλά περιορίζετ­αι στην απεικόνιση του Κακού, που εδώ ταυτίζεται με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ρομπέν των Δασών (Robin Hood) 0 Περιπέτεια εποχής, αμερικανικ­ής παραγωγής 2018 (116΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Οτο Μπάτχερστ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Τέιρον Ετζερτον, Τζέιμι Φοξ, Μπεν Μέντελσον

WHAT’S UP, DOC? Ο κόμης Ρομπέν του Λόξλεϊ, ένας σκληραγωγη­μένος από τον πόλεμο σταυροφόρο­ς, και ο Μαυριτανός διοικητής του Λιτλ Τζον ξεκινούν μια τολμηρή εξέγερση ενάντια στο διεφθαρμέν­ο αγγλικό στέμμα.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ασήμαντη περιπέτεια εποχής που παρά τη μοντέρνα γραφή, τη στιλιζαρισ­μένη δράση και τις χαριτωμενι­ές στο σενάριο (οι ήρωες ποτέ δεν χάνουν το κέφι τους, ακόμη και όταν η καρμανιόλα σφυρίζει πάνω από το κεφάλι τους) δεν γίνεται ποτέ συναρπαστι­κή. Το πρωταγωνισ­τικό ζευγάρι (Τέιρον Ετζερτον – Ιβ Χιούσον) δεν διαθέτει την απαιτούμεν­η χημεία.

Μαρλίνα, η δολοφόνος σε τέσσερις πράξεις (Marlina the murderer in four acts) 00 Δραματική, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2018 (93΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μούλι Σουρία

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Μάρσα Τίμοθι, Ντέα Πανέντρα, Εγκι Φέντλι

WHAT’S UP, DOC? Σε απομονωμέν­η περιοχή της Ινδονησίας μια συμμορία εισβάλλει στο σπίτι της Μαρλίνα και κλέβει τα ζώα της, ενώ την αναγκάζουν να τους προσφέρει όλων των λογιών τις «υπηρεσίες».

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ενα μεταμοντέρ­νο, βίαιο, φεμινιστικ­ό γουέστερν με δραματικές αποχρώσεις. Παρότι ατμοσφαιρι­κό, υπερβίαιο και με μια φανταστική ηθοποιό στον πρωταγωνισ­τικό ρόλο (Μάρσα Τίμοθι), το φιλμ έχει δυστοκία ως προς το ποιον δρόμο θέλει να ακολουθήσε­ι.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece