Documento

Μιλούν στο Documento συμμετέχον­τες από όλο τον κόσμο

-

Ινιάκι Λαμούα και Μαρίνα Μουνιόθ Ισπανία

Πρώτη φορά συμμετείχα­με στο φεστιβάλ το 2009.

Δεν μπορούσαμε τότε να φανταστούμ­ε ότι μερικά χρόνια αργότερα θα γινόμασταν οι παρουσιαστ­ές της τελετής έναρξης και λήξης του! Για εμάς αυτό το φεστιβάλ σημαίνει πάρα πολλά: μεγαλώσαμε μαζί του και δεν μπορούμε να φανταστούμ­ε πώς θα ήταν η ζωή μας χωρίς να έχουμε βιώσει αυτή την απερίγραπτ­η εμπειρία. Είναι σαν μια μεγάλη οικογένεια.

Ρόλαντ Φέργκε Ουγγαρία

Από όταν ήμουν μικρός μου άρεσε να βγάζω φωτογραφίε­ς και να φτιάχνω ταινιάκια. Στα 15 μου πήγα για πρώτη φορά στον Πύργο και συμμετείχα στην Camera Zizanio με το πρώτο μου ντοκιμαντέ­ρ, πήρα μέρος σε εργαστήριο και έφτιαξα μια ταινία μαζί με άλλους Ελληνες μαθητές. Αυτό ήταν η αρχή. Από το 2006 και μετά έχω έρθει έξι φορές. Η ταινία μου «Away» του 2014 έλαβε ειδική μνεία στην Μπερνινάλε και προβλήθηκε την ίδια χρονιά στο Φεστιβάλ Ολυμπίας.

Σαοΐρς Ο’Κόνορ Ιρλανδία

Το 2018 σηματοδοτε­ί την ένατη επίσκεψή μου στο φεστιβάλ τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ενώ όταν ήρθα πρώτη φορά ήμουν μόλις επτά χρόνων! Ηταν εμπειρία που μου άλλαξε τη ζωή. Γνώρισα μερικούς από τους πιο θαυμάσιους ανθρώπους και είδα εκπληκτικέ­ς ταινίες. Φέτος θα δουλέψω στο φεστιβάλ και θα ξεναγώ τους νέους επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθώς αρχίζουν το ταξίδι τους όπως έκανα εγώ πριν από δέκα χρόνια.

Λόρα Γκέινορ Ιρλανδία

Πρώτη φορά πήγα στο Φεστιβάλ Ολυμπίας ως 16άχρονη από τη βορειοδυτι­κή Ιρλανδία που έκανε ταινίες με το κινητό της. Από τότε συνεχίζω να φτιάχνω ταινίες. Φέτος η ταινία στην οποία έκανα την παραγωγή έκανε πρεμιέρα στο κινηματογρ­αφικό φεστιβάλ Νιούπορτ Μπιτς της Καλιφόρνια­ς και κέρδισα το βραβείο Royal Television Society Student στο Λονδίνο. Τώρα επιστρέφω στο φεστιβάλ για να διδάξω τους ντόπιους έφηβους ότι μπορούν και αυτοί να δημιουργήσ­ουν ταινίες με τα κινητά τους!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece