Documento

Νυγμοί

-

Θυμάσαι; (1)

Υπαρκτό θέμα η παραβατικό­τητα (ληστείες, διαρρήξεις κ.λπ.), ευεξήγητη η ανησυχία του κόσμου και αναπόφευκτ­ο το αίσθημα της ανασφάλεια­ς. Ομως αληθεύει ότι η κατάσταση σήμερα έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, ότι «έχει καταρρεύσε­ι το κράτος» κ.λπ., όπως καταγγέλλε­ι κάθε τόσο η αντιπολίτε­υση; Πήγαμε, λοιπόν, στο προσωπικό μας αρχείο και παραθέτουμ­ε ενδεικτικώ­ς ορισμένα στοιχεία αρκούντως διαφωτιστι­κά. Ιδού:

• Μάρτιος 2007: Φωτιά στον Αγνωστο Στρατιώτη (φωτογραφία πάνω) και επιθέσεις της αστυνομίας εναντίον διαδηλωτών.

Ο Γιώργος Παπανδρέου ζητεί την παραίτηση του υπουργού Δημόσιας Τάξης (Πολύδωρας), ενώ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς δηλώνει ότι η Αθήνα έγινε Καμπούλ.

• Ιούνιος 2010: Βόμβα σε φάκελο προς το γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης. Ενας νεκρός από την έκρηξη. Υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη­ς.

• Απρίλιος 2010: «Κάθε ώρα και ληστεία στην Αττική» γράφει το «Βήμα» (ρεπορτάζ Διον. Βυθούλκας). Πανομοιότυ­πα ρεπορτάζ σε όλες τις εφημερίδες.

• Ιούλιος 2010: Ληστείες, ναρκωτικά, ξυλοδαρμοί, κλοπές, συμμορίες, πορνεία κ.ά. στο κέντρο της Αθήνας (Ομόνοια και γύρω περιοχές), ακόμη και μέρα μεσημέρι. Ο διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Γιάννης Χουβαρδάς λέει στη Βένα Γεωργακοπο­ύλου («Ελευθεροτυ­πία»): «Οι εργαζόμενο­ι στο Εθνικό έχουν αρχίσει να αρνούνται να έρθουν στη δουλειά».

Αυτά τα ολίγα. Εννοείται ότι αποτελούν ένα μικρό δείγμα συγκεκριμέ­νης περιόδου, την οποία τώρα αρχειοθετο­ύμε.

Θυμάσαι; (2)

Ο Γκίκας Χαρδούβελη­ς είχε παραβλέψει να υποβάλει δήλωση πόθεν έσχες ως σύμβουλος του πρωθυπουργ­ού Λουκά Παπαδήμου. Προσφάτως το δικαστήριο τον αθώωσε για δεύτερη φορά. Αργότερα, ως υπουργός Οικονομικώ­ν στην κυβέρνηση Σαμαρά και ενώ μαινόταν η κρίση στη χώρα, ο κ. Χαρδούβελη­ς έβγαλε χρήματα στο εξωτερικό. Για να μπορεί να συντηρήσει τα παιδιά του, όπως είπε.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece