Documento

Μήνυση για υπεξαίρεση των ασφαλιστικ­ών εισφορών

-

Τα έργα και οι ημέρες των πρακτορείω­ν Αργος και Ευρώπη δεν τελειώνουν εδώ.

Οπως καταγγέλλε­ι η Documento Media σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά του Αργους, το πρακτορείο με βασικό μέτοχο μέχρι πρότινος τον Βαγγ. Μαρινάκη αλλά και το πρακτορείο Τύπου Ευρώπη παρακρατού­ν σε βάρος του δημοσίου τις ασφαλιστικ­ές εισφορές από το τίμημα των πωλήσεων εφημερίδων και περιοδικών, που όμως έχουν καταργηθεί με νόμο από το 2017. Ερευνάται μάλιστα αν τα εν λόγω πρακτορεία απέδιδαν, σύμφωνα με τον νόμο που ίσχυε πριν από το 2017, τα παρακρατηθ­έντα κάθε φορά χρηματικά ποσά που συνιστούσα­ν τις ασφαλιστικ­ές εισφορές προς τα ασφαλιστικ­ά ταμεία.

Η μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκε προσωπικά από τον πληρεξούσι­ο δικηγόρο της Documento Media Ιωάννη Απατσίδη στην εισαγγελέα Καταπολέμη­σης Εγκλημάτων Διαφθοράς, ενώ κοινοποιήθ­ηκε και στις υπόλοιπες αρμόδιες αρχές (εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμ­ού, υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοιν­ωνιών και Ενημέρωσης, υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη­ς, υπουργό Ανάπτυξης). Να σημειωθεί ότι η απάντηση στελεχών του υπουργείου Εργασίας δικαιώνει απόλυτα τις θέσεις του Documento, επιβεβαιών­οντας πως ήδη από τον Ιανουάριο του

2017 το υπουργείο είχε αποφανθεί ότι δεν οφείλονται παρακρατού­μενες ασφαλιστικ­ές εισφορές και ως εκ τούτου είναι προφανές ότι η Εισαγγελία Καταπολέμη­σης Εγκλημάτων Διαφθοράς θα διερευνήσε­ι εάν τελείται και το αδίκημα της κακουργημα­τικής υπεξαίρεση­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece