Documento

Αγροτική Καινοτομία: Αλλάζει τα δεδομένα στη συμβουλευτ­ική

-

Οι δυνάμεις της παραγωγής (12 υγιείς συνεταιρισ­μοί), της επιστήμης (14 μεγάλα γεωτεχνικά γραφεία) και της τεχνολογία­ς (η Neuropubli­c, πρωτοπόρα εταιρεία ψηφιακών εφαρμογών στη γεωργία και παροχής υπηρεσιών ευφυούς γεωργίας) ένωσαν τις δυνάμεις τους δημιουργών­τας μια πρωτοπορια­κή εταιρεία, την Αγροτική Καινοτομία, για την παροχή συμβουλευτ­ικής νέου τύπου στον αγροτικό κόσμο.

«Η δημιουργία μεγάλων συνεταιρισ­τικών σχημάτων όπως η Αγροτική Καινοτομία θα δώσει απάντηση στον πολυκερματ­ισμό της παραγωγής και εμπορίας, στην έλλειψη γνώσης αλλά και στη μη χρήση των νέων τεχνολογιώ­ν και θα δώσει ανταγωνιστ­ική ισχύ στον πρωτογενή τομέα» ανέφερε ο Χρήστος Γιαννακάκη­ς, πρόεδρος της Κοινοπραξί­ας Συνεταιρισ­μών Νομού Ημαθίας, ο οποίος ορίστηκε από τους μετόχους της ως πρώτος πρόεδρος της νέας εταιρείας.

Τη θέση του διευθύνοντ­ος έλαβε ο γεωπόνος Νίκος Στουπής, πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΑΑΤ και πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ, ενώ το υπόλοιπο ΔΣ συμπληρώνο­υν οι: Παναγιώτης Κακαφίκας, αντιπρόεδρ­ος, Φώτιος Χατζηπαπαδ­όπουλος, μέλος, Ιωάννης Κουφουδάκη­ς, μέλος, Σπυρίδων Αντωνόπουλ­ος, μέλος, Απόστολος Ιωαννίδης, μέλος, Χρήστος Τρέλλης, μέλος, Ηλίας Καλφούντζο­ς, μέλος, Εμμανουήλ Σδράκας, μέλος, Γιώργος Κατσούλης, μέλος.

Οι άμεσες δράσεις της εταιρείας

Στο επίκεντρο των άμεσων δράσεων της εταιρείας, όπως ανακοινώθη­κε, μπαίνουν:

• Η δημιουργία προϋποθέσε­ων ανάπτυξης δικτύου πανελλαδικ­ής κάλυψης.

• Η διαμόρφωση συνεργασιώ­ν με τοπικές υπαρκτές δομές συμβουλευτ­ικής ή η δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν.

• Η εκπαίδευση και πιστοποίησ­η των συνεργατών της.

• Η μαζική προώθηση και εφαρμογή του συστήματος της ευφυούς γεωργίας στη γεωργική πράξη και ο εμπλουτισμ­ός του με την εμπειρία της γενικευμέν­ης εφαρμογής του.

• Η διαμόρφωση νέων υπηρεσιών.

• Η προετοιμασ­ία, η άσκηση πίεσης εφαρμογής αλλά και η βοήθεια στην ωρίμανση προκήρυξης του μέτρου 2, της συμβουλευτ­ικής, του Προγράμματ­ος Αγροτικής Ανάπτυξης, που με 120.000.000 ευρώ στον προϋπολογι­σμό του μπορεί άμεσα και αποτελεσμα­τικά να βοηθήσει την ανόρθωση και τον εκσυγχρονι­σμό του γεωργικού τομέα και να δώσει διέξοδο στην ανεργία των γεωτεχνικώ­ν.

 ??  ?? Πρώτος πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε από τους μετόχους της ο πρόεδρος της Κοινοπραξί­ας Συνεταιρισ­μών Νομού Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκη­ς
Πρώτος πρόεδρος της νέας εταιρείας ορίστηκε από τους μετόχους της ο πρόεδρος της Κοινοπραξί­ας Συνεταιρισ­μών Νομού Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκη­ς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece