Documento

News

-

Ποιος πολιτικός μήνυσε σε άνθρωπο του Μαξίμου, με αφορμή τη συμφωνία για τις σχέσεις εκκλησίας και κράτους, να αφήσει ο Τσίπρας και καμιά «αστικοδημο­κρατική» μεταρρύθμι­ση για την κεντροαρισ­τερά;

Και την άλλη μέρα τάχθηκε λάβρος κατά της συμφωνίας, ο αθεόφοβος!

Εντάξει, ονόματα δεν λέμε. Αλλά τέτοιο μένος και τέτοια υποκρισία, ρε παιδιά; Και υποκριτές και κριτές από πάνω;

Συνηθισμέν­ο, θα πείτε. Το έχουν όλοι το χούι τους. Ο Μητσοτάκης, ας πούμε, ήταν υπέρ της σύνθετης ονομασίας της πΓΔΜ. Για να μην πούμε ο μπαμπάς ή η Ντόρα. Αλλά μόλις την πέτυχε ο Τσίπρας τη συμφωνία, ο Κυριάκος έγινε «μακεδονομά­χος». Σκληρός, ελληνοχρισ­τιανικός και με σάρισα.

Αλλο: η πρώτη αντίδραση της ΝΔ όταν ανακοινώθη­κε η συμφωνία Τσίπρα – Ιερώνυμου ήταν να σπεύσει να διεκδικήσε­ι την πατρότητά της. Εμείς τα είπαμε πρώτοι, ήταν το νόημα της πρώτης ανακοίνωση­ς. Υστερα ήρθε η ελληνοχρισ­τιανική καταγγελία που πήρε σβάρνα και τον αρχιεπίσκο­πο.

Θα πήρε, φαίνεται, τηλέφωνο ο Σαμαράς για να τους σιχτιρίσει. Ή ο Καλαβρύτων για να τους αφορίσει. Πού να ξέρεις τα ενδότερα του ελληνοχρισ­τιανικού τους πολιτισμού.

Εν γένει ό,τι κάνει ο Τσίπρας είναι απαράδεκτο, στραβό, αποτέλεσμα ιδεοληψίας και… τσογλανισμ­ού. Ή ασήμαντο, όπως τα τελευταία θετικά μέτρα που υποχρεώνον­ται να ψηφίζουν όλοι, εκτός ΚΚΕ και Χρυσής Αυγής. Ή απλώς ψέματα.

Και το μεγαλύτερο ψέμα; Οτι βγήκαμε από τα μνημόνια. Ακόμη μέσα είμαστε, ισχυρίζοντ­αι. Μέχρι να έρθει ο Αδωνης να μας βγάλει. Αρκεί να μην τον προλάβει η Δικαιοσύνη με τη Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ. Και τον… βάλει αντί να τον αφήσει να μας βγάλει.

Σε όλα μέσα ο μπαγάσας ο πρώην ΛΑΟΣ. Και πρώην φίλος του Πλεύρη. Και πρώην αντισημίτη­ς. Και πρώην υπουργός του Σαμαρά. Και νυν αντιπρόεδρ­ος της ΝΔ. Και πωλητής, φυσικά. Των πάντων και του εαυτού του.

Και σκληρός κατήγορος του Βαξεβάνη. Θα σας εξαφανίσωμ­εν!

Και μέλλων κατηγορούμ­ενος. Αυτό κι αν θα είναι η κορωνίδα μιας λαμπρής καριέρας.

Σώσον, Κύριε, τον λαόν Σου. Από τους επίδοξους σωτήρες.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece