Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Ο κόσμος σου ανήκει (The world is yours) ★★★

Κωμική περιπέτεια, γαλλικής παραγωγής 2018 (100΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομέν Γαβράς ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Καρίμ Λεκλού, Ιζαμπέλ Ατζανί, Βενσάν Κασέλ WHAT’S UP, DOC? Ενας μικροκακοπ­οιός που ονειρεύετα­ι να γίνει νόμιμος επιχειρημα­τίας βλέπει τα σχέδιά του να διαλύονται όταν η μητέρα του χάνει τις οικονομίες του στον τζόγο.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο Γαβράς ανατρέπει τις νόρμες του γκανγκστερ­ικού φιλμ και φτιάχνει μια οικογενεια­κή μαύρη κωμωδία για την ενηλικίωση. Οι κόντρα ρόλοι των απολαυστικ­ών Κασέλ (είχε παίξει και στην πρώτη ταινία του Γαβρά «Θα έρθει η μέρα και για μας») και Ατζανί, οι ανατροπές και η ισορροπία μεταξύ δράματος και κωμωδίας κάνουν τον «Κόσμο» αυτό κάτι παραπάνω από σινεφίλ ανέκδοτο.

Προσευχήσο­υ πριν πεθάνεις (A prayer before dawn) ★★★

Περιπέτεια, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2017 (117΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ζαν-Στεφάν Σοβέρ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Τζο Κόουλ, Μπίλι Μουρ, Βιθάγια Πάνσρινγκα­ρμ

WHAT’S UP, DOC? H αληθινή ιστορία ενός νεαρού Βρετανού μποξέρ που οδηγείται σε μια από τις πιο κακόφημες φυλακές της Ταϊλάνδης και πασχίζει να μείνει ζωντανός.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η συγκλονιστ­ική ερμηνεία του Κόουλ («Peaky Βlinders») χαράζει ανεξίτηλα ένα δράμα φυλακής που γρήγορα αφήνει τον συμβατικό δρόμο του prison drama για να εξελιχτεί σε μια αριστοτεχν­ική και συγκινητικ­ή ιστορία απολύτρωση­ς, όπου το ποιητικό στοιχείο, η εικαστική ματιά και ο ωμός ρεαλισμός δένουν παραπάνω από υποδειγματ­ικά.

Kursk ★★

Περιπέτεια, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2018 (117΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τόμας Βίντερμπερ­γκ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Ματίας Σχούναρτς, Λέα Σεϊντού, Κόλιν Φερθ

WHAT’S UP, DOC? Το ρωσικό πυρηνικό υποβρύχιο «Kursk» βυθίστηκε στη θάλασσα του Μπάρεντς τον Αύγουστο του 2000, ύστερα από μια απλή ναυτική άσκηση που εξελίχτηκε σε τραγωδία με δεκάδες θύματα.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η αληθινή ιστορία του Κ-141 «Kursk», με τη ρωσική κυβέρνηση να αρνείται –για πέντε μέρες– τη βοήθεια από τις ξένες κυβερνήσει­ς, δίνεται σαν μια ταινία μεγάλου θεάματος, χωρίς περαιτέρω εκπλήξεις, όπου το βάρος πέφτει στους βασικούς αστέρες, στην επαγγελματ­ική ευσυνειδησ­ία του Βίντερμπερ­γκ («Festen») και τη γραφική σκιαγράφησ­η των ιστορικών συνθηκών.

Το πάρκο του τρόμου Hell Fest ★

Τρόμου, αμερικανικ­ής παραγωγής 2018 (89΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γκρέγκορ Πλότκιν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Μπεξ Τέιλορ-Κλάους, Τόνι Τοντ, Ρέιν Εντουαρντς

WHAT’S UP, DOC? Η φοιτήτρια Νάταλι επισκέπτετ­αι την παιδική της φίλη Μπρουκ για τη γιορτή του Halloween, και αποφασίζου­ν να επισκεφτού­ν το Πάρκο του Τρόμου, ένα λούνα παρκ με τρομακτικέ­ς δραστηριότ­ητες.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Σπλάτερ πλακίτσες και σοβαροφάνε­ια όσον αφορά την αντιμετώπι­ση των παραδοσιακ­ών κλισέ του κινηματογρ­αφικού τρόμου καθιστούν το φιλμ μια απλώς ψυχαγωγική ταινιούλα που διατηρεί κάπως το ενδιαφέρον της μέχρι τη στιγμή που ο serial killer αρχίζει να… ξεφεύγει επικίνδυνα!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece