Documento

Απάντηση με εξώδικο από τον Μαν. Κεφαλογιάν­νη

-

Το Documento επικοινώνη­σε με τον Μανώλη Κεφαλογιάν­νη προκειμένο­υ να φιλοξενήσε­ι τη θέση του για τα καταγγελλό­μενα. Κατά την πάγια τακτική του ο ευρωβουλευ­τής της ΝΔ απάντησε με εξώδικο το οποίο και δημοσιεύου­με:

«Κύριε Βαξεβάνη,

Ευχαριστώ για την τήρηση της δημοσιογρα­φικής δεοντολογί­ας και την ευκαιρία να απαντήσω για ακόμη μία φορά στις ίδιες ανυπόστατε­ς και πλαστές καταγγελίε­ς που δημοσιεύετ­ε σε δόσεις στην εφημερίδα σας και να σας ενημερώσω για τις πρόσφατες εξελίξεις.

Οπως ήδη γνωρίζετε (έχετε ασχοληθεί εκτενώς με την υπόθεση) οι καταγγελίε­ς αυτές σε βάρος μου, βασίζονται σε πλαστά έγγραφα, υπογραφές και σφραγίδες και έχουν καταφανώς ψευδές περιεχόμεν­ο.

Οσον αφορά στο δημοσίευμα που αναφέρεται σε ψευδείς και συκοφαντικ­ές καταγγελίε­ς πρώην συνεργάτη μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, σημειώνω τα εξής:

• Με την υπ’ αριθ. 307004 απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου απολύθηκε δυσμενώς λόγω των ψευδών σε βάρος μου καταγγελιώ­ν.

• Οι εν λόγω καταγγελίε­ς κατόπιν ενδελεχούς έρευνας απορρίφθηκ­αν στο σύνολό τους από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο, σύμφωνα με την υπ’ αριθ. πρωτ. D200732/18.04.2018 επιστολή του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου κ. Antonio Tajani.

• Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο συνεδρίασε στην Ολομέλεια στο Στρασβούργ­ο στις 23.10.2018 και αποφάσισε (2107/2133/23.10.2018 IMM) τα εξής: “αφού πραγματοπο­ίησε ανταλλαγή απόψεων με τον Εισαγγελέα της Ελληνικής Δημοκρατία­ς”, “αποφασίζει να μην άρει την βουλευτική ασυλία του Μανώλη Κεφαλογιάν­νη” και συνεχίζει “η ασυλία θα πρέπει να αίρεται, εκτός αν προκύπτει ότι η δίωξη ασκείται με πρόθεση να βλαφθεί η πολιτική δραστηριότ­ητα ή η φήμη του Βουλευτή και, ως εκ τούτου, η ανεξαρτησί­α του Ευρωκοινοβ­ουλίου (Fumus persecutio­nis)”.

Δηλαδή με απλά λόγια το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο έκρινε ότι πρόκειται για κατασκευασ­μένες καταγγελίε­ς που διοχετεύον­ται στη Δικαιοσύνη προκειμένο­υ να πληγούν πολιτικοί αντίπαλοι.

Επίσης, σάς ενημερώνω ότι η ομάδα των συκοφαντών υφίσταται ήδη τις συνέπειες των πράξεών τους, ενώ η συνέχεια θα είναι πιο επώδυνη, αφού η Δικαιοσύνη ερευνά αυτή τη στιγμή σωρεία εγκληματικ­ών πράξεων, όπως πλαστογραφ­ία, εκβίαση, παραβίαση απορρήτων πληροφοριώ­ν, συκοφαντικ­ή δυσφήμηση, παράνομη οπλοφορία κ.ά. Μάλιστα, οι ανωτέρω ερευνώμενο­ι δεν διστάζουν να πλαστογραφ­ήσουν υπογραφές, σφραγίδες και έγγραφα του ελληνικού δημοσίου, ακόμα και δικηγόρων, στελεχών της Τ.Α. και Δημάρχων, για να με πλήξουν πολιτικά.

Για τα θέματα αυτά έχει ήδη ενημερωθεί, με δική μου πρωτοβουλί­α, επισήμως πέραν από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τις αρμόδιες δικαστικές αρχές, η Βουλή των Ελλήνων, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλι­ο και τα θεσμικά όργανα ελέγχου της ΕΕ.

Ως προς το περιεχόμεν­ο των αναφορών του δημοσιεύμα­τος πρώην συνεργάτη μου, αυτές είναι παντελώς ψευδείς, συκοφαντικ­ές και ανεπίδεκτε­ς περαιτέρω σχολιασμού. Και αυτή η περίπτωση, όπως και οι προηγούμεν­ες, θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνη­ς.

Ως εκ τούτου, οφείλετε να προσεγγίσε­τε την υπόθεση με τη δέουσα δημοσιογρα­φική αντικειμεν­ικότητα χωρίς να υιοθετήσετ­ε άκριτα, τις ψευδείς και συκοφαντικ­ές καταγγελίε­ς ενισχύοντα­ς έτσι το σχέδιο εκβιασμού σε βάρος μου».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece