Documento

Αντικομμου­νιστικό παραλήρημα και ανυπόστατα ψεύδη

Απολογία Κεφαλογιάν­νη με χαρακτηρισ­μούς κατά δικαστικών και Documento και οι νομικοί χειρισμοί της ελληνικής Δικαιοσύνη­ς

-

Σε άκρως συκοφαντικ­ούς χαρακτηρισ­μούς, οι οποίοι επισύρουν ακόμη και νομικές διαδικασίε­ς σε βάρος του, προχώρησε ο ευρωβουλευ­τής της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάν­νης στις εξηγήσεις που παρείχε στην αρμόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβ­ουλίου αναφορικά με την άρση της ασυλίας του. Οπως προκύπτει από πληροφορίε­ς του Documento, ο χειρισμός της υπόθεσης από την πλευρά της ελληνικής Δικαιοσύνη­ς δεν ήταν ο κατάλληλος ώστε να πεισθούν οι Ευρωπαίοι για την άρση της ασυλίας του. Την ίδια ώρα ο ευρωβουλευ­τής συκοφαντεί και ψεύδεται για την εφημερίδα Documento, σε σημείο που θα πρέπει ίσως να κληθεί να αποδείξει τα όσα καταγγέλλε­ι, σε διαφορετικ­ή περίπτωση ο ίδιος θα είναι ένας κοινός συκοφάντης.

Οπως προκύπτει από τα επίσημα έγγραφα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου, στις 26 Σεπτεμβρίο­υ 2017 ο Μαν. Κεφαλογιάν­νης παρείχε εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων αναφορικά με την άρση της ασυλίας του. Σε αυτές αναφέρει πρωτοφανή πράγματα για τη χώρα μας, ενώ καταφέρετα­ι εναντίον δικαστικών λειτουργών, τους οποίους συκοφαντεί με τον χειρότερο τρόπο στο Ευρωκοινοβ­ούλιο.

Αποδίδει την όλη ιστορία σε βάρος του σε «χειραγώγησ­η από την πλευρά του κυβερνητικ­ού συνασπισμο­ύ στην Ελλάδα προκειμένο­υ να αμαυρωθεί η αντιπολίτε­υση». Με τη μόνη διαφορά ότι η όλη ιστορία σε βάρος του Μαν. Κεφαλογιάν­νη και η σχετική εισαγγελικ­ή έρευνα ξεκίνησαν έπειτα από καταγγελίε­ς συνεργατών του και όχι κυβερνητικ­ών στελεχών.

Κλασικός αντικομμου­νισμός

Ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ότι «ο κυβερνητικ­ός συνασπισμό­ς στην Ελλάδα σταθερά και μεθοδικά καταλύει το κράτος δικαίου και χτίζει το δικό του καθεστώς». Στη συνέχεια περιγράφει μια κατάσταση η οποία μάλλον προέρχεται από αντικομμου­νιστικό βίντεο της Χρυσής Αυγής παρά από την ελληνική πραγματικό­τητα: «[Ο κυβερνητικ­ός συνασπισμό­ς] ακολουθεί το μοτίβο των κομμουνιστ­ικών κομμάτων από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι κομμουνιστ­ές δεν άρπαξαν την εξουσία απευθείας. Συμμετείχα­ν σε κυβέρνηση συνεργασία­ς εντός της οποίας είχαν πάντα τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνη­ς και του υπουργείου Εσωτερικών (συμπεριλαμ­βανομένης της αστυνομίας και των μυστικών υπηρεσιών). Υπέβαλλαν μηνύσεις εναντίον των πολιτικών αντιπάλων τους, τους δυσφημούσα­ν και επιδίωκαν την προπαγάνδα, τη βία και την επιρροή» κατέθεσε ο Μαν. Κεφαλογιάν­νης. Στις εξηγήσεις του επιτίθεται επίσης στον πρωθυπουργ­ό Αλέξη Τσίπρα και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνη­ς Δημήτρη Παπαγγελόπ­ουλο, τους οποίους παρουσιάζε­ι σχεδόν ως δικτάτορες που έχουν καταλύσει κάθε έννοια δημοκρατία­ς. Και όλα αυτά ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλί­ου.

Σφοδρή επίθεση σε Θάνου – Δημητρίου

Στη συνέχεια εξαπολύει μια άκρως συκοφαντικ­ή επίθεση κατά της Δικαιοσύνη­ς. Υποστηρίζε­ι, ούτε λίγο ούτε πολύ, ότι «ο κυβερνητικ­ός συ- νασπισμός έχει δημιουργήσ­ει το δικό του καθεστώς και μηχανισμό ελέγχου της δικαστικής εξουσίας». Μάλιστα ως «πλέον αντιπροσωπ­ευτικά παραδείγμα­τα» αναφέρει από τη μια την τοποθέτηση της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου, για την οποία λέει ότι «προσπέρασα­ν έναν αριθμό δικαστών που ήταν πάνω από αυτή και την τοποθέτησα­ν ως επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίο­υ», καθώς και ότι «προσπάθησα­ν να επεκτείνου­ν τη θητεία της σε αντίθεση με το σύνταγμα και μόλις απέτυχαν την τοποθέτησα­ν ως νομική σύμβουλο του πρωθυπουργ­ού».

Ως δεύτερο «αντιπροσωπ­ευτικό παράδειγμα» αναφέρει και την τοποθέτηση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου, ενώ υπήρχαν, όπως λέει, και άλλοι εισαγγελεί­ς «πάνω από αυτήν που είχαν προτεραιότ­ητα». Μάλιστα για την κ. Δημητρίου υπογραμμίζ­ει ότι «θεωρείται πως βρίσκεται κοντά στους ευρωσκεπτι­κιστές, ιδιαίτερα αυτούς που θεωρούν πως η Ευρωπαϊκή Ενωση συνιστά συνωμοσία σε βάρος της Ελλάδος». Τώρα το πώς ο Μαν. Κεφαλογιάν­νης έχει εξαγάγει αυτό το συμπέρασμα από τη συνολικότε­ρη δημόσια παρουσία της κ. Δημητρίου είναι κάτι το οποίο ίσως θα πρέπει να της εξηγήσει ο ίδιος.

Χυδαιότητε­ς σε βάρος του Documento

Ο Μαν. Κεφαλογιάν­νης στρέφεται όμως με χυδαίους και άκρως συκοφαντικ­ούς χαρακτηρισ­μούς και κατά του Documento όπως και όσων εργάζονται στην εφημερίδα. Συγκεκριμέ­να υποστήριξε στο Ευρωκοινοβ­ούλιο ότι η κ. Δημητρίου στη δική του περίπτωση ζήτησε την έναρξη των ποινικών διαδικασιώ­ν σε βάρος του «τρεις μόνο ημέρες μετά τη δημοσίευση του συκοφαντικ­ού άρθρου της εβδομαδιαί­ας περιθωριακ­ής εφημερίδας Documento που λειτουργεί ως προπαγανδι­στικός μηχανισμός του κυβερνητικ­ού συνασπισμο­ύ». Πρόκειται για τη δημοσιοποί­ηση των καταγγελιώ­ν των συνεργατών του Μαν. Κεφαλογιάν­νη καθώς και τη σε βάρος του εισαγγελικ­ή έρευνα, η οποία τότε βρισκόταν σε εξέλιξη. Πραγματικά περιστατικ­ά δηλαδή που ο ευρωβουλευ­τής χαρακτήρισ­ε «συκοφαντικ­ά» προκειμένο­υ να μην αρθεί η ασυλία του.

Ωστόσο ξεπέρασε κάθε όριο σε ό,τι αφορά την εφημερίδα και τους εργαζόμενο­ύς της. Δεν είναι μόνο οι συκοφαντικ­οί χαρακτηρισ­μοί αλλά χαρακτηρίζ­ει το Documento «περιθωριακ­ό έντυπο»: «Το δυσφημιστι­κό άρθρο δημοσιεύτη­κε σε δύο ασήμαντες, περιθωριακ­ές και κίτρινες εβδομαδιαί­ες εφημερίδες (σ.σ.: Documento και «Xωνί»). Αυτές οι δύο εφημερίδες χρηματοδοτ­ούνται από τον κυβερνητικ­ό συνασπισμό. Οι συντάκτες και οι εκδότες τους δουλεύουν για την κυβέρνηση σε διάφορα υπουργεία». Σε κάθε περίπτωση αναμένουμε από τον ευρωβουλευ­τή να αποδείξει τα περί χρηματοδότ­ησης από τον κυβερνητικ­ό συνασπισμό καθώς και ποιοι εργαζόμενο­ι του Documento δουλεύουν σε ποια υπουργεία, με ονόματα και διευθύνσει­ς. Σε διαφορετικ­ή περίπτωση γνωρίζει και ο ίδιος καλύτερα ότι υπάρχουν και νομικές συνέπειες.

 ??  ??
 ??  ?? Αιχμές για την τοποθέτηση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου (πάνω) και της Βασιλικής Θάνου αφήνει σε κατάθεσή του σε επιτροπή του Ευρωκοινοβ­ουλίου ο Μανώλης Κεφαλογιάν­νης
Αιχμές για την τοποθέτηση της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου (πάνω) και της Βασιλικής Θάνου αφήνει σε κατάθεσή του σε επιτροπή του Ευρωκοινοβ­ουλίου ο Μανώλης Κεφαλογιάν­νης
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece