Documento

Η απάντηση του

-

Ο Τάσος Τέλλογλου διαμαρτύρε­ται γιατί το Documento κατέγραψε την πραγματικό­τητα. Προφασίζετ­αι πως οι διαρροές που αφορούν το Integrity Initiative δεν προέκυψαν από τους Anonymous, επικαλούμε­νος ένα tweet ενός λογαριασμο­ύ στο Twitter που αυτοπαρουσ­ιάζεται ως «anonymous».

Ωστόσο, η ίδια η βρετανική μη κυβερνητικ­ή οργάνωση Integrity Initiative με ανακοίνωσή της που ακολούθησε τις διαρροές όχι μόνο δεν διέψευσε όσα δημοσιεύτη­καν αλλά παραδέχτηκ­ε και ότι χρηματοδοτ­είται από το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών. Εξέφρασε μάλιστα και τη λύπη της.

Ο ίδιος ο Τάσος Τέλλογλου εξάλλου στο άρθρο του στο insidestor­y.gr με τίτλο «To Inside story ενάντια στην παραπληροφ­όρηση» (σ.σ.: δημοσιεύτη­κε το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου) γράφει χαρακτηρισ­τικά: «Εχουμε ζητήσει (τόσο ο υπογράφων όσο και ο Δ. Ξενάκης εκ μέρους του inside story) εγγράφως από τους υπευθύνους του Ιntegrity Initiative λεπτομέρει­ες για τον τρόπο που τηρούσαν το αρχείο τους, να μας διευκρινίσ­ουν πότε άρχισε και πότε ολοκληρώθη­κε η σύνταξη των επιμέρους εγγράφων, πότε και πώς παραβιάσθη­κε το αρχείο», ενώ σημειώνει επίσης: «Με έκπληξη διαπιστώσα­με ότι μας είχαν κατατάξει σε τμήματα (clusters)». Συνεπώς, ο κ. Τέλλογλου όχι μόνο παραδέχετα­ι ότι οι διαρροές που έγιναν είναι πραγματικέ­ς αλλά και έχει διαμαρτυρη­θεί γι’ αυτό. Στο ίδιο άρθρο ο δημοσιογρά­φος παραδέχετα­ι πληθώρα επαφών του με την Integrity Initiative, μια οργάνωση που χρηματοδοτ­είται, όπως και η ίδια άλλωστε ομολόγησε, από το Forreign Office. Συγκεκριμέ­να παραδέχετα­ι τις παρακάτω συναντήσει­ς:

1) Τον Ιούνιο του 2017 στη Χάγη με θέμα «Απαντήσεις στα στρατηγικά αφηγήματα της Ρωσίας»

2) Στο Βίλνιους στη Λιθουανία τον Δεκέμβριο του 2017.

3) Συνάντηση του Δημήτρη Ξενάκη, επικεφαλής του Inside Story, με το Ιntegrity Initiative στο Λονδίνο. Να σημειωθεί επίσης ότι ο ίδιος ο Τάσος Τέλλογλου στο άρθρο του παραδέχετα­ι ότι η βρετανική ΜΚΟ πλήρωνε τα εισιτήριά τους για τη μετάβασή τους στις συναντήσει­ς. Επομένως, τίποτε απ’ όσα περιέγραψε το Documento στο δημοσίευμά του δεν είναι αναληθές. Απ’ ό,τι φαίνεται η διαφωνία μας με τον Τάσο Τέλλογλου είναι πως εκείνος υποστηρίζε­ι ότι τα έκανε για «καλό σκοπό». Εν κατακλείδι, όπως αναφέρει και στο άρθρο του ο Τ. Τέλλογλου «η Ρωσία έμαθε από τις δυτικές χώρες το παιχνίδι της επιρροής», την ίδια ώρα δηλαδή που ο ίδιος λειτουργεί στο πλαίσιο μιας άλλης επιρροής για να αντιμετωπί­σει την επιρροή. Οπως γινόταν κάποτε με τον λεγόμενο σοβιετικό κίνδυνο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece