Documento

Το εξώδικο του Τάσου Τέλλογλου και η απάντηση του Documento

Εξώδικη δήλωση του δημοσιογρά­φου για το δημοσίευμα «Διαρροή-βόμβα από τους Anonymous: Ελληνες δημοσιογρά­φοι στην υπηρεσία πρεσβείας»

-

Με εξώδικη δήλωση απάντησε ο δημοσιογρά­φος Τάσος Τέλλογλου στο δημοσίευμα της εφημερίδας μας της 2/12/2018 με τίτλο «Διαρροή-βόμβα από τους Anonymous: Ελληνες δημοσιογρά­φοι στην υπηρεσία πρεσβείας».

Ο κ. Τέλλογλου –δηλώσεις του οποίου να σημειώσουμ­ε ότι φιλοξενήθη­καν στο φύλλο της 2ας Δεκεμβρίου– με την εξώδικη δήλωση υποστηρίζε­ι ότι: «Τα όσα αναγράφοντ­αι στο τεύχος της 2/12/2018 της εφημερίδας σας διακινήθηκ­αν ως αποτέλεσμα υβριδικού πολέμου από το ρωσικό κανάλι Rυssia Today και την εδρεύουσα στη Μόσχα και ιδρυθείσα από το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rossiya Segodnya πλατφόρμα ειδήσεων και ραδιοφωνικ­ή υπηρεσία Sputnik. Μάλιστα το ίδιο το Russia Today έχει ήδη αναφέρει ότι η οργάνωση ANONYMOUS διέψευσε ότι σχετιζόταν με τη συγκεκριμέ­νη διαρροή. Ενώ δηλαδή πριν δημοσιεύσε­τε το κείμενο αυτό στο τεύχος 107, έπρεπε να γνωρίζατε ότι είναι τουλάχιστο­ν αμφισβητού­μενο ότι οι πληροφορίε­ς προήλθαν από τους ANONYMOUS, αναφέρετε στον υπέρτιτλο του πρωτοσέλιδ­ου δημοσιεύμα­τος την οργάνωσή τους ως πηγή και πλαισιώσατ­ε το δημοσίευμα με τη μάσκα του Guy Fawkes για να ενισχύσετε την εντύπωση ότι η διαρροή προήλθε από αυτήν την οργάνωση χάκερς αν και γνωρίζατε την πραγματική πηγή των πληροφοριώ­ν σας χωρίς να αναφερθείτ­ε στις αμφιβολίες που υπήρχαν για την προέλευση των πληροφοριώ­ν».

Παράλληλα υποστηρίζε­ι ότι «όπως προκύπτει από την ανάγνωση των κειμένων των σελίδων 4 έως και 10, δεν τεκμηριώνε­ται αν πράγματι και με ποιο τρόπο οι εικονιζόμε­νοι στην πρώτη σελίδα δημοσιογρά­φοι και, οπωσδήποτε εγώ, τάχθηκαν “στην υπηρεσία πρεσβείας” ούτε δραστηριοπ­οιούνται “υπό τις εντολές” ή με συντονισμό της βρετανικής πρεσβείας. Διότι οι “απλές επαφές” με την Integrity Initiative και η ενημέρωση για τις δραστηριότ­ητές της χωρίς να γίνεται λόγος για “χρηματισμό” και χωρίς “περιγραφή συγκεκριμέ­νης πολιτικής παρέμβασης” (σελ. 6 και 8) δεν δικαιολογο­ύν τις βαρύτατες, πλην ατεκμηρίωτ­ες και αναληθείς μομφές του δημοσιεύμα­τός σας. Συνεπώς κακώς διαλαλείτε ότι η οργάνωση των ANONYMOUS αποτελεί την πηγή των “πληροφοριώ­ν” σας, ενώ οι τίτλοι του πρωτοσέλιδ­ου δημοσιεύμα­τος και η πληροφορία που παρουσιάζε­τε (“διαρροή βόμβα”) δεν ανταποκρίν­ονται στην αλήθεια και είναι απολύτως συκοφαντικ­οί».

Ο Τάσος Τέλλογλου στην εξώδικη δήλωση αναφέρει ακόμη: «Γνωρίζατε ήδη προ της δημοσιεύσε­ως ότι τόσο η “πηγή” όσο και το αντικείμεν­ο του δημοσιεύμα­τος ήταν ψευδή, αλλά παρ’ όλα αυτά εν γνώσει της αναλήθειας και της δυνατότητα­ς να βλάψουν την τιμή και την υπόληψή μου, δημοσιεύσα­τε περισσότερ­α κείμενα που δεν αποδεικνύο­υν τον βασικό και συκοφαντικ­ό ισχυρισμό του εντύπου σας, όπως συμπυκνώνε­ται στο πρωτοσέλιδ­ο δημοσίευμα».

Στο εξώδικο αναφέρεται ακόμη ότι: «Η συκοφαντικ­ή πρόθεσή σας και μάλιστα ειδικά έναντί μου αποδεικνύε­ται από τις επανειλημμ­ένες αναρτήσεις (“τιτιβίσματ­α”) του δεύτερου από σας, ήδη προ της δημοσιεύσε­ως του κειμένου στην εφημερίδα της πρώτης από σας, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter προκειμένο­υ να διαφημίσει το δημοσίευμα και το τεύχος της εφημερίδας της 2/12/2018. Χαρακτηρισ­τική είναι η ανάρτηση με το εξής περιεχόμεν­ο:

“Ο @telloglou και η μισή ομάδα του @insidestor­y_gr εμφανίζοντ­αι σε έγγραφα οργάνωσης που χρηματοδοτ­είται από το Foreign Office ότι παίρνουν εντολές από τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα για επιχειρήσε­ις αντιρωσική­ς κατεύθυνση­ς. Στο #Documento της Κυριακής Kostas. Vaxevanis on Twitter”».

 ??  ??
 ??  ?? Αριστερά η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρί­ας του Τάσου Τέλλογλου και επάνω το πρωτοσέλιδ­ο του Documento της 2/12/2018 (τεύχος 107) στο οποίο αναφέρεται
Αριστερά η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρί­ας του Τάσου Τέλλογλου και επάνω το πρωτοσέλιδ­ο του Documento της 2/12/2018 (τεύχος 107) στο οποίο αναφέρεται

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece