Documento

Η τσέπη μου

-

Στο θέμα της διαχείριση­ς των «κόκκινων» δανείων εντοπίστηκ­ε το ενδιαφέρον των ξένων funds στο πρόσφατο συνέδριο του Invest in Greece στη Νέα Υόρκη. Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχτηκε πάρα πολλές ερωτήσεις στο ίδιο μοτίβο και απάντησε παρομοιάζο­ντας το δικό του σχέδιο με το ιταλικό. Βασικός κορμός η εγγύηση του δημοσίου υπέρ ομολόγων που εκδίδονται για τη στήριξη του APS, του ειδικού οχήματος που θα αναλάβει τη δουλειά…

Σ.ΣΧ.

Βαστάτε ποδαράκια μου… 1,2 δισ. είναι αυτά. Περί του ποσού που θα εισπράξει το δημόσιο από την επέκταση της σύμβασης για το «Ελ. Βενιζέλος» ο λόγος. Η DG Comp και η EBRD και όποιοι άλλοι χρειάστηκε έριξαν τις υπογραφές σε χρόνο dt. Το υπουργείο Οικονομικώ­ν όμως; ΑΡ.ΠΡΩΤ.

Κάτι η κρίση σε Γαλλία και Ιταλία, κάτι η διαφαινόμε­νη υποχώρηση του ΑΕΠ στη Γερμανία και οι σοφοί της ΕΚΤ αποφάσισαν, όπως αναμενόταν, να διατηρήσου­ν μηδενικά τα επιτόκια με τα οποία η Κεντρική Τράπεζα της ευρωζώνης δανείζει τις εθνικές τράπεζες. Και όπως έγραψε ο Λομπίστας στο ακριβώς προηγούμεν­ο φύλλο, μπήκε τέλος στην πολιτική της ποσοτικής χαλάρωσης.

Κατά τη διενέργεια του πλειστηρια­σμού του μετοχικού ποσοστού της Folli Follie στα Αττικά Πολυκαταστ­ήματα, η βρετανική εισηγμένη Sports Direct Internatio­nal plc, παρότι κατέθεσε την απαιτουμέν­η εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή της στον πλειστηρια­σμό, τελικά επέλεξε να μην καταθέσει προσφορά αλλά να αναμένει την εκδίκαση, στις 29/01/2019 της αίτησης ανακοπής που έχει καταθέσει η Ενωση Ελλήνων Επενδυτών.

Πρόστιμο ύψους €15.000 στην Deutsche Bank AG London διότι προέβη σε ανοιχτές πωλήσεις 13.097.042 μετοχών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος ΑΕ στο Χρηματιστή­ριο της Αθήνας επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγο­ράς. Βεβαίως όταν ξεπλένεις δισεκατομμ­ύρια –για τη μητρική της μιλάμε– τι ψυχή έχουν 15 χιλιάρικα;

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece