Documento

Εκτός Γραμμής

- Με τον Νίκο Παπαδογιάν­νη

Ο βασιλιάς της ζούγκλας

Το καλοκαίρι του 2016 όταν οι Aγγλοι διασκέδασα­ν την ποδοσφαιρι­κή οικουμένη με τον αποκλεισμό τους από την Ισλανδία στο Εuro, ο Χάρι

Ρέντναπ διάβασε το όνομά του στη λίστα των υποψήφιων διαδόχων του

Ρόι Χότζσον και πέρασε μια βόλτα από τα γραφεία της ομοσπονδία­ς για –άγονη– διαπραγμάτ­ευση. Δυόμισι χρόνια αργότερα, τα «τρία λιοντάρια» πανηγυρίζο­υν τη συμμετοχή τους στα ημιτελικά του Μουντιάλ και του νεόκοπου Nations League, ενώ ο 71χρονος Ρέντναπ κυκλοφορεί με το παρατσούκλ­ι «ο βασιλιάς της ζούγκλας». Κέρδισε, βλέπετε, το πρώτο βραβείο στο «I’m a celebrity… Get me out of here!», μια εκπομπή τύπου «Survivor» για διάσημους. Οι καλοί δεν χάνονται.

Νυχτερίδες και αράχνες

Ο μπαρμπα-Χάρι βρέθηκε στα γεράματα να τρώει κατσαρίδες, αράχνες και σκουλήκια σε κάποια υγρή ζούγκλα της Ωκεανίας μπροστά στα μάτια 11 εκατομμυρί­ων τηλεθεατών. Oχι μόνο κέρδισε τα λάφυρα (νικώντας στον τελικό μια παγκοσμίως άγνωστη ηθοποιό σαπουνόπερ­ας), αλλά πρώτευσε και στα γκάλοπ για τους δημοφιλέστ­ερους παίκτες στην ιστορία της ριάλιτι πατσαβούρα­ς. «Ποτέ μου δεν είχα δει αυτή την εκπομπή, αλλά μου την έδειξαν τα εγγόνια μου και ενθουσιάστ­ηκα» ομολόγησε, εστεμμένος με στεφάνι από κοκοφοίνικ­α. «Στοιχηματί­ζω ότι αυτήν τη στιγμή χορεύουν στο σαλόνι μπροστά στην τηλεόραση».

Τα μαθήματα γέλιου

«Δεν πίστευα ότι θα άντεχα» συνέχιζε ο Ρέντναπ, κατακόκκιν­ος από τον ήλιο και τη χαρά. «Το ποδόσφαιρο είναι μοναχική υπόθεση, αλλά αυτή η εκπομπή με έμαθε να γελάω ξανά. Οι συμπαίκτες μου με βοήθησαν να φτάσω μέχρι το τέρμα. Ακόμη δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που συνέβη». Οι τηλεκριτικ­οί έγραψαν ότι οι μανιέρες και οι ιδιοτροπίε­ς του Χάρι τον έκαναν φαβορί εξαρχής, αφού ουδείς μπορεί να αντισταθεί σε έναν καλοσυνάτο παππού με ροδαλά μάγουλα. «Το φαγητό, πάντως, ήταν χάλια» παραπονέθη­κε ο… βασιλιάς της ζούγκλας. «Την επόμενη φορά θα ζητήσω να σερβίρουν λιγδιασμέν­ες πίτες από καμιά παμπ».

 ??  ?? Εγινε… βασιλιάς της ζούγκλας με το βραβείο που κέρδισε σε εκπομπή τύπου «Survivor» ο Χάρι Ρέντναπ
Εγινε… βασιλιάς της ζούγκλας με το βραβείο που κέρδισε σε εκπομπή τύπου «Survivor» ο Χάρι Ρέντναπ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece