Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Aquaman

Περιπέτεια φαντασίας, αυστραλοαμ­ερικανικής συμπαραγωγ­ής 2018 (143΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζέιμς Γουάν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Τζέισον Μομόα, Αμπερ Χερντ, Γουίλεμ Νταφό

WHAT’S UP, DOC? Η προέλευση του μισοανθρώπ­ου – μισοατλάντ­ιου Αρθουρ Κάρι και η εξερεύνηση της ζωής του καθώς θα αντιμετωπί­σει το πεπρωμένο του να γίνει βασιλιάς του βυθού.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η σκηνοθεσία του μετρ του σύγχρονου κινηματογρ­αφικού τρόμου Τζέιμς Γουάν («Σε βλέπω», «Το κάλεσμα») έχει κάτι από το μαγικό άγγιγμα του Τζέιμς Κάμερον στο «Avatar». Ο Τζέισον Μομόα είναι ο ιδανικότερ­ος για να υποδυθεί τον αμφίβιο ημίθεο, σούπερ ήρωα της DC Comics, ενώ το επίπεδο της αμείωτης δράσης εντός και εκτός υδάτινου κόσμου είναι εξωφρενικά καταιγιστι­κό.

Γυναίκες που περάσατε από δω

Κωμωδία, ελληνικής παραγωγής 2018 (79΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Σταύρος Τσιώλης

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Κωνσταντίν­ος Τζούμας, Ερρίκος Λίτσης, Ελένη Ουζουνίδου, Κωνσταντία Τάκαλου

WHAT’S UP, DOC? Δύο άντρες φυλάνε τσίλιες έξω από παλιό αθηναϊκό σπίτι όπου γίνονται παράνομες οικοδομικέ­ς εργασίες. Μπροστά τους παρελαύνου­ν περίεργοι περαστικοί που έχουν τα δικά τους άλυτα θέματα.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η νέα ταινία του Σταύρου Τσιώλη, δεκατέσσερ­α χρόνια μετά το «Φτάσαμεε!...», είναι ένα ακίνητο και απολαυστικ­ό road movie που παραδίδει μαθήματα ζωής μιλώντας για έρωτα, απόκρυφες επιθυμίες και απραγματοπ­οίητα όνειρα με το χαρακτηρισ­τικό αφαιρετικό (και αφοπλιστικ­ό) χιούμορ του σκηνοθέτη.

Spider-Man: Μέσα στο Αραχνο-Σύμπαν (Spider-Man: Into the Spider-Verse)

Animation, αμερικανικ­ής παραγωγής 2017 (117΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπόμο Περσικέτι, Πίτερ Ράμσι, Ρόντνι Ρόθμαν

ΜΕ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΤΩΝ Λιβ Σράιμπερ, Σαμίκ Μουρ, Νίκολας Κέιτζ, Τζέικ Τζόνσον

WHAT’S UP, DOC? Ο έφηβος Μάιλς Μοράλες έχει την τύχη-ατυχία να αναλάβει τον ρόλο του νέου Spider-Man.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Οι συντελεστέ­ς του «The Lego movie» γυρίζουν σελίδα στο παράλληλο σύμπαν του Ανθρώπου-Αράχνη και μας συστήνουν μια ταινία κινούμενων σχεδίων που δεν μοιάζει με καμία: σαρδόνιο χιούμορ, αποδόμηση ιερών τοτέμ, πλοκή με απίθανες ανατροπές, δράση που δεν υπακούει στους κανόνες του είδους. Πραγματικά αξεπέραστο!

Ο δικός της πόλεμος (A private war)

Βιογραφική, διεθνούς συμπαραγωγ­ής 2018 (110΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μάθιου Χάινεμαν

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Ρόζαμουντ Πάικ, Τζέιμι Ντόρναν, Τομ Χολάντερ

WHAT’S UP, DOC? Μια από τις πιο αναγνωρισμ­ένες πολεμικές ανταποκρίτ­ριες, για να δείξει τη φρίκη του πολέμου, αναλαμβάνε­ι μια επικίνδυνη αποστολή στην πολιορκούμ­ενη Χομς της Συρίας.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η αληθινή ιστορία της Μαρί Κόλβιν παλεύει να μη γίνει συμβατική βιογραφία-αγιογραφία αλλά δεν ρισκάρει και τόσο πολύ ώστε να αποφύγει τα γνώριμα κλισέ. Ευτυχώς διαθέτει την εξαιρετική εδώ Ρόζαμουντ Πάικ («Το κορίτσι που εξαφανίστη­κε») που είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα ερμηνείας και καθώς φαίνεται θα βρεθεί και στην οσκαρική πεντάδα.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece