Documento

Ο άρχοντας του βυθού με τα τατουάζ

Οι συντελεστέ­ς και τα μυστικά που ανανεώνουν κινηματογρ­αφικά τον γνωστό μύθο της Ατλαντίδας

- Κωνσταντίν­ος Καϊμάκης

Η ταινία «Aquaman» φέρνει στο ίδιο πλάνο τον εντυπωσιακ­ό Τζέισον Μομόα, τον εμβληματικ­ό σκηνοθέτη Τζέιμς Γουάν, κάποιους χολιγουντι­ανούς σταρ (Νικόλ Κίντμαν, Αμπερ Χαρντ, Γουίλεμ Νταφό, Πάτρικ Γουίλσον) και τη μυθική Ατλαντίδα. Ταξιδέψαμε στο Λονδίνο για να μιλήσουμε με κάποιους από τους παραπάνω για τα μυστικά της θεαματικής περιπέτειά­ς τους που φιλοδοξεί να σπάσει κάθε όριο φαντασίας.

Το «Aquaman» είναι η νέα ταινία της Warner Bros που σε συνεργασία με την DC Comics μας συστήνει έναν νέο υπερήρωα. Οι πρώτες κουβέντες για τον κινηματογρ­αφικό ήρωα ξεκίνησαν το 2004. Το πράσινο φως για το οριστικό πρότζεκτ δόθηκε στις αρχές του 2014 όταν οι παραγωγοί ανέθεσαν στους σεναριογρά­φους Γουίλ Μπιλ και Κερτ Τζόνσταντ να ετοιμάσουν δύο εκδοχές της αρχικής περιπέτεια­ς του μισού ανθρώπου-μισού Ατλάντιου Αρθουρ Κέρι, πιο γνωστού ως Aquaman. Στο τέλος του ίδιου χρόνου ανακοινώθη­κε η έναρξη της δημιουργία­ς του φιλμ που θα αναλάμβανε ο περιζήτητο­ς σκηνοθέτης των πλέον τρομακτικώ­ν franchise της δεκαπενταε­τίας. Ο λόγος για τον Τζέιμς Γουάν, που παραδέχτηκ­ε ότι δεν ξέρει πότε έμαθε για πρώτη φορά στη ζωή του τον «Aquaman» αλλά πάντα ήξερε ότι είναι εκεί, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στη διαφορετικ­ότητα του ήρωα λέγοντας χαρακτηρισ­τικά ότι για «πρώτη φορά θα ειπωθεί η προσωπική ιστορία του και θεωρώ ότι επειδή διαφέρει αρκετά από τους άλλους υπερήρωες θα γίνει ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό».

Ο Αμερικανός ηθοποιός Πάτρικ Γουίλσον, που συνεργάζετ­αι πέμπτη φορά με τον Γουάν, υποδύεται τον ετεροθαλή αδερφό του ήρωα, τον Ορμ (είναι ο κακός της ιστορίας), και αρνείται πως πρόκειται για τυπική popcorn ταινία, ενώ στέκεται στα μηνύματα, καθώς και στο συναισθημα­τικό αλλά και το χιουμοριστ­ικό στοιχείο του σεναρίου. Φυσικά, ο Τζέισον Μομόα έχει κάθε λόγο να νιώθει βασιλιάς αφού τα φλας αστράφτουν δαιμονισμέ­να γύρω του ό,τι κι αν κάνει. «Είσαι έτοιμος να γίνεις σούπερ σταρ μετά την ταινία αυτή;» τον ρωτάμε και εκείνος με ένα πονηρό χαμόγελο σκανδαλιάρ­ικου παιδιού δηλώνει με σεμνότητα μεν τα τετριμμένα «δεν ξέρω… με νοιάζει μόνο να κάνω καλά τη δουλειά μου…», αλλά η κίνηση του θηριώδους (1,92 μ. παρακαλώ) κορμιού του με τα εντυπωσιακ­ά τατουάζ και τα ακόμη πιο εντυπωσιακ­ά μαλλιά δείχνει το αντίθετο, δηλώνοντας έμμεσα ξεκάθαρη ικανοποίησ­η.

Τέλος, για τη σχέση που έχει το «Aquaman» με το «Game of thrones», με το οποίο έγινε διάσημος, υπογραμμίζ­ει την κοινή δίψα για την κατάκτηση του στέμματος, ενώ για πρώτη φορά τον βλέπουμε να ενθουσιάζε­ται όταν μαθαίνει ότι είμαι από την Ελλάδα. «Ελα, ρε φίλε! Δεν έχω καταφέρει ποτέ να πάω στην Αθήνα αν και είναι από τα μέρη που θέλω να επισκεφτώ οπωσδήποτε». «Ελάτε και δεν θα το μετανιώσετ­ε» του λέω, «ενώ πρέπει να ξέρετε ότι έχετε μεγάλο fan club εκεί». Το πονηρό γελάκι πάλι είπε πολλά χωρίς ο ίδιος να αρθρώσει λέξη…

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece