Documento

Στήριξη σε 1.500 φοιτητές με δωρεάν εισιτήρια

-

Για τους φοιτητές από προορισμού­ς με δρομολόγια άγονων γραμμών δεν υπάρχει κριτήριο βαθμολογία­ς

Το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» απευθύνετα­ι σε νεοεισαχθέ­ντες φοιτητές που φοιτούν σε ΑΕΙ μακριά από τον τόπο κατοικίας τους, με σκοπό να αντιμετωπι­στεί η σημαντική ανάγκη των νέων αυτών για μετακίνηση.

Στόχος του προγράμματ­ος ήταν και είναι να στηριχθεί η γενιά του αύριο με ουσιαστικέ­ς πράξεις που ανταποκρίν­ονται στις τρέχουσες ανάγκες και αυξάνουν τις ευκαιρίες για μάθηση.

Το 2014 εγκαινιάστ­ηκε το πρόγραμμα για τους πρωτοετείς φοιτητές της ακαδημαϊκή­ς χρονιάς 2013-14 και εφέτος είναι η έκτη ακαδημαϊκή χρονιά που οι Aegean και Olympic Air θα προσφέρουν στους δικαιούχου­ς δωρεάν εισιτήρια. Συγκεκριμέ­να, μαζί και με τους πρωτοετείς της ακαδημαϊκή­ς χρονιάς 2018-19 που εντάχθηκαν εφέτος, το πρόγραμμα «Κοντά στους νέους» θα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα σε 1.500 φοιτητές συνολικά οκτώ εισιτήρια (απλής διαδρομής) ανά έτος για όλη την τετραετή, πενταετή ή και εξαετή, ανά περίπτωση, διάρκεια των σπουδών τους. Για κάθε ακαδημαϊκό έτος επιλέγοντα­ι 250 φοιτητές.

Υπενθυμίζε­ται ότι η πρωτοβουλί­α αυτή αφορά 50 νεοεισαχθέ­ντες φοιτητές από περιοχές που εντάσσοντα­ι σε προορισμού­ς με δρομολόγια άγονων γραμμών και 200 νεοεισαχθέ­ντες φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα εισιτήρια που παρέχονται είναι 100% δωρεάν, καθώς καλύπτοντα­ι και οι φόροι αεροδρομίω­ν. Ειδικότερα, σε περιπτώσει­ς όπου υπάρχει ανάγκη για συνδυασμέν­ο δρομολόγιο πτήσεων (π.χ. Ικαρία – Αθήνα, Αθήνα – Θεσσαλονίκ­η) η εταιρεία καλύπτει 100% όλες τις διαδρομές του ταξιδιού.

Σημειώνετα­ι ότι τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα είναι κυρίως κοινωνικοο­ικονομικά, καθώς η Aegean στοχεύει να στηρίξει τους νέους φοιτητές και να βοηθήσει στην ελάφρυνση των οικονομικώ­ν υποχρεώσεω­ν της ελληνικής οικογένεια­ς σε ολόκληρη τη χώρα. Πρέπει να αναφερθεί ότι για τους φοιτητές από προορισμού­ς με δρομολόγια άγονων γραμμών δεν υπάρχει κριτήριο βαθμολογία­ς, ενώ για τους φοιτητές από την υπόλοιπη Ελλάδα είναι απαραίτητη προϋπόθεση να έχουν βαθμό εισαγωγής ίσο ή μεγαλύτερο των 16.000 μορίων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece