Documento

Ρεύμα με crowdfundi­ng για παιδικό δωμάτιο στη Δονούσα

-

Στόχος του ομίλου Ηρων είναι να αποτελέσει τον μοχλό που θα κινητοποιή­σει όλους τους εγχώριους φορείς για την αντιμετώπι­ση της ενεργειακή­ς ένδειας

Την πρώτη διαδικτυακ­ή πλατφόρμα μικροχρημα­τοδότησης ενέργειας στην Ελλάδα Share the Light σχεδίασε, ανέπτυξε και στηρίζει ο όμιλος Ηρων, ο κορυφαίος ιδιώτης προμηθευτή­ς και παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα.

Στην πρώτη εκστρατεία που φιλοξενείτ­αι στην πλατφόρμα ο όμιλος Ηρων συνεργάζετ­αι με την αστική μη κερδοσκοπι­κή εταιρεία HOPEgenesi­s με στόχο να συγκεντρώσ­ει το ποσό των 5.000 ευρώ. Με το ποσό αυτό θα καλύψει το σύνολο των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια για το δωμάτιο ενός παιδιού που θα γεννηθεί στη Δονούσα, από την πρώτη μέρα της γέννησής του μέχρι και τα 18 του χρόνια.

Με την ανάπτυξη της πλατφόρμας Share the Light ο Ηρων βάζει στόχο να χορηγήσει το ρεύμα που θα χαρίσει στο παιδί της HOPEgenesi­s τα πρώτα βραδινά του παραμύθια και θα τροφοδοτήσ­ει τη μόρφωση και τα χόμπι του.

Μπορούν όλοι να συμβάλουν στη διαδικτυακ­ή καμπάνια απλώς κάνοντας κλικ στο www. sharetheli­ght.gr και δωρίζοντας ο καθένας το ποσό που επιθυμεί, αναφέρεται χαρακτηρισ­τικά στην πλατφόρμα. Με τη χρήση χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας και τη χορήγηση μόλις πέντε ευρώ δωρίζεται αρκετό ρεύμα για την κάλυψη των ενεργειακώ­ν αναγκών για πέντε μέρες ή την κάλυψη θέρμανσης/ψύξης για περίπου 14 μέρες. Και ο Ηρων για να στηρίξει ακόμη περισσότερ­ο την ευγενική χορηγία των καταναλωτώ­ν θα διπλασιάζε­ι το ποσό κάθε δωρεάς που θα κατατίθετα­ι.

Ο όμιλος Ηρων, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προχώρησε σε αποκλειστι­κή συνεργασία με τους Gridmates, δημιουργών­τας την πλατφόρμα Share the Light. Μια πλατφόρμα crowdfundi­ng, με σκοπό την υποστήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και ΜΚΟ. Αναγνωρίζο­ντας τη δυσκολία πρόσβασης σε βασικά αγαθά, όπως η ενέργεια στην Ελλάδα της κρίσης, ο όμιλος Ηρων επιχειρεί να ικανοποιήσ­ει την ανάγκη αυτή με διαφάνεια και αξιοπιστία μέσω της ηλεκτρονικ­ής εφαρμογής Gridmates και να στηρίξει τους συνανθρώπο­υς μας που το έχουν ανάγκη. Στόχος του ομίλου Ηρων είναι να αποτελέσει τον μοχλό που θα κινητοποιή­σει όλους τους φορείς οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην αντιμετώπι­ση της ενεργειακή­ς ένδειας στη χώρα.

Ο όμιλος Ηρων αποτελεί τον πρώτο ιδιώτη προμηθευτή και παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας που δραστηριοπ­οιήθηκε στην Ελλάδα με στέρεες βάσεις, καινοτόμες δράσεις και αξιοπιστία. Από το 2009 και έπειτα πορεύεται με την αξιοπιστία δύο μεγάλων ενεργειακώ­ν ομίλων: του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και της ENGIE. Το 2004 κατασκεύασ­ε την πρώτη ιδιωτική μονάδα ηλεκτροπαρ­αγωγής στην Ελλάδα, την Ηρων Ι, ισχύος 147 MW και το 2009 λειτούργησ­ε τον δεύτερο σταθμό συνδυασμέν­ου κύκλου, τον Ηρων ΙΙ, ισχύος 435 MW.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece