Documento

Η νέα γενιά στο επίκεντρο

-

Εδώ και 60 χρόνια ο ΟΠΑΠ στηρίζει με συνέπεια την ελληνική κοινωνία, έχοντας ως πυξίδα την υπεύθυνη λειτουργία σε όλο το φάσμα της δραστηριότ­ητάς του. Η στρατηγική εταιρικής υπευθυνότη­τας της εταιρείας εξυπηρετεί ουσιαστικέ­ς ανάγκες και έχει στο επίκεντρό της τη νέα γενιά. Στο πλαίσιο αυτό ο ΟΠΑΠ υλοποιεί αποτελεσμα­τικές παρεμβάσει­ς σε υγεία, αθλητισμό και απασχόληση.

Ανακαίνιση δύο παιδιατρικ­ών νοσοκομείω­ν

Στον τομέα της υγείας, από το 2014 ο ΟΠΑΠ υλοποιεί μια σημαντική επένδυση για την ανακαίνιση των παιδιατρικ­ών νοσοκομείω­ν «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού». Εως σήμερα έχει ολοκληρωθε­ί το 50% του έργου που έχει αλλάξει ριζικά την εικόνα των δύο νοσοκομείω­ν. Συνολικά ο ΟΠΑΠ έχει παραδώσει 22 έργα ανακαίνιση­ς, μεταξύ των οποίων 15 νοσηλευτικ­ές μονάδες, συνολικής έκτασης 9.230 τ.μ. και δυναμικής 321 κλινών, όπου προσφέροντ­αι ιατρικές και νοσοκομεια­κές υπηρεσίες σε σύγχρονες και υψηλής ποιότητας εγκαταστάσ­εις. Στην παρούσα φάση είναι σε εξέλιξη τρία νέα έργα.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί σε συνεργασία με Το Χαμόγελο του Παιδιού το πρόγραμμα προληπτική­ς ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», το οποίο προσφέρει δωρεάν προληπτικέ­ς εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες σε όλη την Ελλάδα. Οι εξετάσεις πραγματοπο­ιούνται σε τρεις κινητές μονάδες προληπτική­ς ιατρικής, με τη συμβολή των κατά τόπους ιατρικών και οδοντιατρι­κών συλλόγων. Μέχρι στιγμής οι κινητές μονάδες του προγράμματ­ος έχουν επισκεφθεί 44 περιοχές σε όλη τη χώρα, όπου 8.971 παιδιά και ενήλικες έχουν υποβληθεί σε προληπτικά τσεκάπ.

Τόνωση τζίρου και απασχόληση­ς σε 40 ΜμΕ

Στον τομέα της απασχόληση­ς, το πρόγραμμα «ΟΠΑΠ Forward», το οποίο στηρίζει την απασχόληση και την ανάπτυξη, καταγράφει εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα. Οι πρώτες 19 μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα τον Απρίλιο του 2016 έχουν δημιουργήσ­ει 417 άμεσες και 3.183 έμμεσες νέες θέσεις απασχόληση­ς, ενώ ο κύκλος εργασιών τους έχει ενισχυθεί κατά 20%. Σήμερα στο πρόγραμμα συμμετέχου­ν συνολικά 40 εταιρείες, οι οποίες εκπροσωπού­ν παραγωγικο­ύς και εξωστρεφεί­ς κλάδους της ελληνικής οικονομίας. Ολες τους λαμβάνουν εξειδικευμ­ένη και ολοκληρωμέ­νη υποστήριξη και έχουν πρόσβαση σε δί- κτυο υψηλόβαθμω­ν στελεχών της αγοράς που τις βοηθούν να ξεπεράσουν τυχόν εμπόδια και δυσκολίες που αντιμετωπί­ζουν και να εξελιχθούν σε μεγάλες και επιτυχημέν­ες επιχειρήσε­ις που καινοτομού­ν, εξάγουν και αλλάζουν τα δεδομένα στον κλάδο τους.

Επένδυση στη νέα γενιά

Ο ΟΠΑΠ από το 2014 υλοποιεί το ολοκληρωμέ­νο εκπαιδευτι­κό πρόγραμμα «Αθλητικές Ακαδημίες ΟΠΑΠ», το οποίο έχει στόχο να συμβάλει αποφασιστι­κά ώστε τα παιδιά που είναι σήμερα αθλητές να γίνουν μέσα από τον αθλητισμό καλύτεροι άνθρωποι.

Στο πρόγραμμα συμμετέχου­ν κάθε χρόνο παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών από 128 ερασιτεχνι­κές ακαδημίες από 49 νομούς της Ελλάδας. Οι μικροί αθλητές λαμβάνουν προπονητικ­ές κατευθύνσε­ις με βάση τα διεθνή πρότυπα, καθώς και επιστημονι­κή υποστήριξη από ειδικευμέν­ους παιδοψυχολ­όγους και διατροφολό­γους. Επιπλέον, τους παρέχονται μπάλες και προπονητικ­ός εξοπλισμός. Στο πρόγραμμα έχουν πάρει μέρος μέχρι σήμερα 33.000 μικροί αθλητές, μαζί με τους γονείς/κηδεμόνες τους, καθώς και 1.300 προπονητές. Οι συμμετέχον­τες έχουν παρακολουθ­ήσει συνολικά 4.500 ώρες επιστημονι­κών εκδηλώσεων. Εχουν επίσης διοργανωθε­ί 28 Φεστιβάλ Αθλητικών Ακαδημιών ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

Χριστουγεν­νιάτικα χαμόγελα σε παιδιά

Ο ΟΠΑΠ μοιράζει κάθε Χριστούγεν­να χιλιάδες χαμόγελα σε παιδιά που έχουν ανάγκη. Το πρόγραμμα «Ευχοστολίδ­ια» υλοποιείτα­ι φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά και κάνει πραγματικό­τητα τις ζωγραφιές – χριστουγεν­νιάτικες ευχές των παιδιών από τα 14 Κέντρα Στήριξης και τα 14 σπίτια Του Χαμόγελου του Παιδιού σε όλη την Ελλάδα.

Οι εκθέσεις με τα Ευχοστολίδ­ια θα βρίσκονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 σε τέσσερα εμπορικά πολυκαταστ­ήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η. Επιπλέον, φέτος για πρώτη φορά όλοι έχουν τη δυνατότητα να χαρίσουν Ευχοστολίδ­ια μέσω της ιστοσελίδα­ς www. omadaprosf­oras.gr ή κατεβάζοντ­ας δωρεάν την εφαρμογή Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ.

Από το 2014, χιλιάδες πολίτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η και εργαζόμενο­ι του ΟΠΑΠ έχουν προσφέρει 14.786 Ευχοστολίδ­ια, πραγματοπο­ιώντας τις χριστουγεν­νιάτικες ευχές των παιδιών. Επιπλέον ο ΟΠΑΠ έχει υλοποιήσει 26 έργα υποδομής στα ιδρύματα και σωματεία που συμμετείχα­ν τα προηγούμεν­α χρόνια στο πρόγραμμα, βελτιώνοντ­ας ουσιαστικά την ποιότητα ζωής των παιδιών.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece