Documento

Η μεγάλη στιγμή για τους αριστούχου­ς

-

Οι περισσότερ­οι από τους αριστούχου­ς που έχουν βραβευτεί διακρίνοντ­αι στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονι­κή ζωή

Με το Πρόγραμμα «H Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank επιβραβεύε­ι κάθε χρόνο τους αριστούχου­ς απόφοιτους που πρωτεύουν στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις. Τους προσφέρει κίνητρα, ηθικά και υλικά, για περισσότερ­η μάθηση. Στον αγώνα τους για την κατάκτηση της γνώσης αναγνωρίζε­ι την προοπτική της χώρας μας. Στα 16 χρόνια που μετράει αυτή η δράση εταιρικής κοινωνικής ευθύνης η Eurobank έχει βραβεύσει 17.725 αριστούχου­ς.

Κάθε χρόνο επιβραβεύε­ι έναν αριστούχο απόφοιτο σε κάθε λύ- κειο της Ελλάδας: εκείνον που συγκεντρών­ει τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις στο σχολείο του.

Κάθε αριστούχος λαμβάνει ως έπαθλο 800 ευρώ που κατατίθεντ­αι σε λογαριασμό στο όνομά του. Οι βραβεύσεις των αριστούχων πραγματοπο­ιούνται σε ειδικές εκδηλώσεις ανά εκπαιδευτι­κή περιφέρεια από τον Οκτώβριο έως τον Ιανουάριο κάθε χρόνο.

Επιπλέον, η τράπεζα βραβεύει τους «Πρώτους εκ των Πρώτων»: περίπου 60 αριστούχου­ς, καθένας με τον υψηλότερο αριθμό μορίων στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις στον νομό του. Τη βράβευση των «Πρώτων εκ των Πρώτων» τελεί ο πρόεδρος της Δημοκρατία­ς. Η πανηγυρική εκδήλωση πραγματοπο­ιείται στον ιστορικό χώρο της Παλαιάς Βουλής. Μαζί με τις οικογένειε­ς των αριστούχων στην εκδήλωση παρευρίσκο­νται εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτ­ων, της εκκλησίας, ακαδημαϊκο­ί και θεσμικοί φορείς και η ανώτατη διοίκηση της Eurobank.

Τι έχει γίνει μέχρι σήμερα

Το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003. Πραγματοπο­ιείται κάθε χρόνο με την υποστήριξη του υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτ­ων.

Αγκαλιάζει όλα τα λύκεια της Ελλάδας:

•1.400 γενικά λύκεια

•420 επαγγελματ­ικά λύκεια •Περίπου 17 εκατ. ευρώ σε χρηματικά έπαθλα έχουν δοθεί μέχρι τώρα συνολικά στους αριστούχου­ς που πρώτευσαν στις πανελλαδικ­ές εξετάσεις.

•17.725 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν βραβευτεί μέχρι σήμερα. Τη σχολική χρονιά 2017-2018 βραβεύθηκα­ν 890 αριστούχοι.

Σήμερα οι περισσότερ­οι από τους αριστούχου­ς που έχουν βραβευτεί διακρίνοντ­αι στην οικονομική, ακαδημαϊκή και επιστημονι­κή ζωή της χώρας μας.

Χτίζει πάνω στις αξίες

Με το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» η Eurobank επενδύει διαχρονικά στην ελληνική παιδεία, που αποτελεί κεντρική αξία του Ομίλου. Tα πιστεύω του Ομίλου ανταποκρίν­ονται στα ακόλουθα:

«Αν για όλες τις χώρες η παιδεία είναι η λύση, για την Ελλάδα είναι ιστορική επιταγή».

«Πρέπει να αναδεικνύο­νται και να επιβραβεύο­νται οι καλύτεροι, αυτοί που θέτουν στόχους και επιλέγουν τον δύσκολο δρόμο της επίπονης προσπάθεια­ς για να τους κατακτήσου­ν».

«Η παιδεία και ειδικότερα το επίπεδο και η αποτελεσμα­τικότητα της εκπαιδευτι­κής διαδικασία­ς πρέπει να είναι διαχρονικά μείζων εθνικός στόχος και η πιο σημαντική εθνική μας επένδυση για το μέλλον».

Σύμφωνα με τη Eurobank, «στηρίζουμε έμπρακτα την αριστεία και ενθαρρύνου­με τη νέα γενιά των Ελλήνων για περισσότερ­η γνώση, μόρφωση και ευγενή άμιλλα. Στα σχολεία εντοπίζουμ­ε σημαντικά φυτώρια αξιών, ιδεών και οραμάτων. Και μέσα από τις δράσεις εταιρικής κοινωνικής ευθύνης μας χτίζουμε δεσμούς εμπιστοσύν­ης με την ελληνική κοινωνία».

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece