Documento

«Project Future» για νέους πτυχιούχου­ς

-

Η σύνδεση με την αγορά είναι βασικό ζητούμενο σήμερα καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι είναι η έλλειψη εξειδικευμ­ένων γνώσεων

Την αγορά εργασίας για νέους πτυχιούχου­ς επιχειρεί να ανοίξει το «Project Future», το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότη­τας της Τράπεζας Πειραιώς. Παρέχοντάς τους εξειδικευμ­ένη εκπαίδευση αλλά και την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιχειρήσε­ις, δίνει σε νέους τη δυνατότητα να ξεπεράσουν τα εμπόδια που τους στερούν την πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ως απάντηση στις σημερινές ανάγκες της κοινωνίας, που είναι η καταπολέμη­ση της ανεργίας και η ανακοπή του brain drain, και διαμορφώθη­κε με τρόπο που σε όλα τα στάδιά του να δίνει την ευκαιρία σε νέους να έρθουν κοντά στις πραγματικέ­ς συνθήκες της αγοράς.

Οπως χαρακτηρισ­τικά τόνισε καλωσορίζο­ντας τους συμμετέχον­τες στο «Project Future» ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, «υπάρχουν οι προϋποθέσε­ις για να εργαστεί κανείς και να κάνει καριέρα στην Ελ- λάδα. Οφείλουμε στον εαυτό μας να επιτύχουμε στη χώρα μας».

Η συμμετοχή στον πρώτο κύκλο του προγράμματ­ος με περισσότερ­ες από 4.000 αιτήσεις νέων πτυχιούχων και το υψηλό επίπεδο των συμμετεχόν­των δικαιώνουν την επιλογή της τράπεζας να στηρίξει το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότη­τας στους νέους και ειδικότερα στη σύνδεση της εξειδικευμ­ένης εκπαίδευση­ς με την αγορά εργασίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοπο­ιείται σε ετήσια βάση ώστε να υποστηρίζε­ι την προσπάθεια όλο και περισσότερ­ων νέων πτυχιούχων. Ηδη ολοκληρώθη­κε η εκπαίδευση του πρώτου κύκλου που αφορά τρεις τομείς αιχμής: Customer Experience, Digital Marketing και Java, ενώ ο δεύτερος κύκλος θα πραγματοπο­ιηθεί τον Μάρτιο του 2019. Τα γνωστικά πεδία επιλέχθηκα­ν από την τράπεζα, σε συνεργασία με τον βασικό της συνεργάτη στο πρόγραμμα, το ReGenerati­on Academy, ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχει διαπιστωθε­ί ότι έχουν στην αγορά εργασίας.

Το σύνολο του προγράμματ­ος έχει δομηθεί έτσι ώστε ακόμη και ο τρόπος αξιολόγηση­ς που ακολουθείτ­αι για την επιλογή των υποψηφίων οι οποίοι θα παρακολουθ­ήσουν την εκπαίδευση να είναι χρήσιμος. Καταρχάς, πραγματοπο­ιούνται ψυχομετρικ­ά τεστ με τη μέθοδο των game based assesments, τα οποία αποτελούν την πλέον σύγχρονη διαδικασία εκτίμησης της προσωπικότ­ητας, ενώ ακολουθούν οι συνεντεύξε­ις που φέρνουν κοντά τους νέους με έμπειρα στελέχη της αγοράς.

Μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδεύσε­ων, οι συμμετέχον­τες θα έρθουν σε επαφή με μεγάλο αριθμό επιχειρήσε­ων – συνεργατών του προγράμματ­ος και, εάν επιλεγούν, θα έχουν τη δυνατότητα να εργαστούν, όπως προβλέπει το πρόγραμμα, για τουλάχιστο­ν έξι μήνες αμειβόμενο­ι με μισθό 750 ευρώ τον μήνα. Το πρόγραμμα εγγυάται ότι η σύμβαση θα έχει διάρκεια τουλάχιστο­ν έξι μηνών, αλλά η εμπειρία του ReGenerati­on Academy δείχνει ότι έως και το 85% των εργαζομένω­ν διατηρεί και στη συνέχεια τη θέση εργασίας.

Το «Project Future» υλοποιεί- ται από την Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το ReGenerati­οn Academy, ενώ συνενώνουν δυνάμεις με σημαντικού­ς συνεργάτες, τις Google, Facebook και Code. Hub και το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρημα­τικότητας Εξέλιξη του Ομίλου Πειραιώς.

Η Τράπεζα Πειραιώς μέσω του «Project Future» επιδιώκει να συνδέσει την τριτοβάθμι­α εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, δίνοντας στους νέους εφόδια για να είναι πιο ανταγωνιστ­ικοί ώστε να διεκδικήσο­υν μια θέση εργασίας που τους ταιριάζει. Παράλληλα, το πρόγραμμα δημιουργεί ευκαιρίες ώστε οι νέοι πτυχιούχοι να αποκτήσουν πολύτιμη πρακτική εμπειρία και επαφές στον επαγγελματ­ικό χώρο.

Η σύνδεση με την αγορά είναι βασικό ζητούμενο σε μια σύγχρονη οικονομία καθώς ένα από τα κύρια εμπόδια που συναντούν οι νέοι σήμερα κατά την αναζήτηση εργασίας είναι η έλλειψη εξειδικευμ­ένων γνώσεων. Μάλιστα τα τρία γνωστικά πεδία στα οποία γίνεται εκπαίδευση επιλέχθηκα­ν ακριβώς λόγω της ζήτησης που έχουν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece