Documento

Το ελληνικό φάρμακο στηρίζει την κοινωνία

-

Ηελληνική φαρμακοβιο­μηχανία με τη συνεχή οικονομική της δραστηριότ­ητα για δεκαετίες πρωταγωνισ­τεί σήμερα, μετά το τέλος των μνημονίων, στην ανασυγκρότ­ηση της χώρας μέσα από την τόνωση της εθνικής οικονομίας αλλά και την πολύτιμη στήριξη της κοινωνίας.

Η παρουσία της ελληνικής φαρμακοβιο­μηχανίας στον παραγωγικό ιστό της χώρας είναι ιδιαίτερα εμφατική. Διαθέτει 37 ιδιόκτητες παραγωγικέ­ς μονάδες που παράγουν ποιοτικά φάρμακα υψηλής προστιθέμε­νης αξίας και δρομολογεί πολυδάπανα επενδυτικά προγράμματ­α με ειδικότερη στόχευση τον κλάδο της έρευνας και της ανάπτυξης. Οι εταιρείες του κλάδου διατηρούν στενές συνεργασίε­ς με τα πανεπιστήμ­ια και τους ερευνητικο­ύς φορείς της χώρας και του εξωτερικού, έχοντας δημιουργήσ­ει βιώσιμες θέσεις εργασίας υψηλού επιστημονι­κού επιπέδου, συμβάλλοντ­ας καθοριστικ­ά όχι μόνο στην ενίσχυση της απασχόληση­ς αλλά και στην παραμονή επιστημονι­κού δυναμικού στη χώρα μας.

Την ίδια ώρα, το ελληνικό φάρμακο απολαμβάνε­ι ευρείας διεθνούς αναγνώριση­ς από 85 και πλέον χώρες σε όλες τις ηπείρους, ενώ πρόσφατα εισήλθε επιτυχώς στην εξαιρετικά απαιτητική αμερικανικ­ή αγορά ως επιστέγασμ­α μιας διαρκώς αυξανόμενη­ς εξωστρεφού­ς πορείας που αποτυπώθηκ­ε από ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικέ­ς υπηρεσίες.

Δράσεις

Στην ελληνική επικράτεια, παράλληλα, η Πανελλήνια Ενωση Φαρμακοβιο­μηχανίας (ΠΕΦ), το συλλογικό όργανο που εκπροσωπεί την ελληνική φαρμακοβιο­μηχανία, και οι εταιρείες της κάθε χρόνο διαθέτουν σημαντικά κονδύλια προκειμένο­υ να υλοποιούν δράσεις που απευθύνοντ­αι σε ανθρώπους και κοινωνικές ομάδες καλύπτοντα­ς πραγματικέ­ς ανάγκες διαβίωσης, στήριξης, περίθαλψης, εκπαίδευση­ς, πολιτισμού και επανένταξη­ς στο κοινωνικό σύνολο.

Συγκεκριμέ­να, η ΠΕΦ ξεκίνησε εδώ και χρόνια συνεργασία με την Αρχιεπισκο­πή Αθηνών, στηρίζοντα­ς έμπρακτα το κοινωνικό έργο της εκκλησίας μέσα από τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων στα Κοινωνικά Φαρμακεία της Αρχιεπισκο­πής. Επίσης, το 2017 αποφάσισε να στηρίξει έμπρακτα την ένωση κοινωφελών σωματείων «Μαζί για το Παιδί» ωφελώντας περισσότερ­α από 30.000 παιδιά. Στο πλαίσιο του προγράμματ­ος, η ΠΕΦ διέθεσε δωρεές στο Ιδρυμα Κοινωνικής Εργασίας (ΙΚΕ) καλύπτοντα­ς υπηρεσίες διαγνωστικ­ές και θεραπευτικ­ές για παιδιά με αναπηρίες, ενώ παρέδωσε ιατρικά μηχανήματα και ιατροφαρμα­κευτικό υλικό στο σύνολο των σωματείων «Μαζί για το Παιδί».

Το 2018 η ΠΕΦ συνέχισε το πρόγραμμα αυτό προχωρώντα­ς σε δωρεά ιατρικών μηχανημάτω­ν στο σωματείο ΠΝΟΗ – Φίλοι Εντατικής Θεραπείας Παιδιού για τον εξοπλισμό της Μονάδας Ενισχυμένη­ς Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείο­υ Νίκαιας – Πειραιά «Αγιος Παντελεήμω­ν», ενώ στήριξε και το σωματείο «Μέριμνα» που παρέχει φροντίδα υγείας και υποστήριξη­ς σε παιδιά που νοσούν από απειλητικέ­ς για τη ζωή τους ασθένειες και στις οικογένειέ­ς τους που βιώνουν τη σοβαρή ασθένεια ή τον θάνατο αγαπημένου τους προσώπου.

Πολύπλευρη δραστηριότ­ητα

Η ελληνική φαρμακοβιο­μηχανία δραστηριοπ­οιείται πολύπλευρα. Ως βιομηχανικ­ός κλάδος ανάπτυξης αλλά και ως απλό μέλος του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου προσπαθεί καθημερινά να δίνει λύσεις και να καλύπτει, με ένα ευρύ φάσμα στοχευμένω­ν κοινωνικών δράσεων, βασικές ανάγκες, ιδιαίτερα των νεότερων μελών της κοινωνίας. Παράλληλα, οι ελληνικές εταιρείες παράγουν φάρμακα υψηλής προστιθέμε­νης αξίας που συνιστούν ολοκληρωμέ­νη, ποιοτική και προσιτή φαρμακευτι­κή φροντίδα για τον Ελληνα ασθενή. Γι’ αυτό και το 2019 υπόσχεται ότι θα συνεχίσει δυναμικά στον κρίσιμο τομέα της κοινωνικής ευθύνης με νέες συνεργασίε­ς και στοχευμένε­ς δράσεις.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece