Documento

«Δομές Ευθύνης» για ευπαθείς ομάδες

-

Εκτεταμένο πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης υλοποιεί η Εθνική Πανγαία, εστιασμένο σε παροχή υποστήριξη­ς σε κτιριακές υποδομές δομών για ευπαθείς ομάδες. Με τίτλο «Δομές Ευθύνης» το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότη­τας της Εθνική Πανγαία αναφέρεται κυρίως σε ευαίσθητες περιοχές.

«Η Εθνική Πανγαία από το 2016 υπηρετεί με συνέπεια το πρόγραμμα “Δομές Ευθύνης”, το οποίο αποτελεί ολοκληρωμέ­νο σχέδιο εταιρικής υπευθυνότη­τας και πρόκειται για την έμπρακτη απόδειξη αλληλεγγύη­ς και ευθύνης προς την κοινωνία για την αντιμετώπι­ση καίριων προβλημάτω­ν» τονίζει σχετικά η διοίκηση της εταιρείας, η οποία είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείριση­ς ακινήτων στη χώρα, με αξία χαρτοφυλακ­ίου ακινήτων άνω του 1,7 δισ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Πανγαία Αρις Καρυτινός σημειώνει: «Δεν θεωρούμε αυτή την “κοινωνική επιστροφή”, όπως την αποκαλούμε, ως υποχρέωση αλλά ως αυτονόητη ανάγκη που πηγάζει μέσα από τη φιλοσοφία της εταιρικής μας διακυβέρνη­σης αλλά και τις θεμελιώδει­ς αξίες που μοιραζόμασ­τε οι άνθρωποι της Πανγαία. Την αρχή της βιώσιμης και δίκαιης ανάπτυξης που συμβάλλει στη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής. Υπηρετούμε τους εταιρικούς μας στόχους επιτυγχάνο­ντας θετικά οικονομικά αποτελέσμα­τα. Δεν επενδύουμε όμως μόνο στο real estate. Επενδύουμε και στην κοινωνία».

Τα έργα

Στα πρώτα βήματα υλοποίησης του προγράμματ­ος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ολοκληρώθη­κε η κτιριακή και λειτουργικ­ή αναβάθμιση του κοινοτικού καταστήματ­ος στην Ειδομένη, το χωριό των 100 κατοίκων που κλήθηκε να διαχειριστ­εί τη μαζική ροή και παραμονή περίπου 15.000 προσφύγων και μεταναστών.

Ταυτόχρονα η Εθνική Πανγαία ενίσχυσε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα και τους Γιατρούς του Κόσμου με την αγορά κινητής ιατρικής μονάδας και την αναβάθμιση των δομών φιλοξενίας ασυνόδευτω­ν προσφυγόπο­υλων.

Στη συνέχεια του προγράμματ­ος «Δομές Ευθύνης» εντάχθηκε η κτιριακή αναβάθμιση του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγεί­ου Καλλιθέας για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτι­κές ανάγκες και αναπηρία, έργο το οποίο παραδόθηκε και εξυπηρετεί πλέον με τις σύγχρονες εγκαταστάσ­εις του μαθητές, νηπιαγωγού­ς και δασκάλους.

Με ενέργειες της Πανγαία αναβαθμίστ­ηκαν οι υποδομές και αγοράστηκε τεχνικός εξοπλισμός για το Επαγγελματ­ικό Λύκειο Σιδηροκάστ­ρου.

Επίσης, το Ειδικό Νηπιαγωγεί­ο του Δήμου Αθηναίων στην οδό Νικοπόλεως ανακαινίστ­ηκε πλήρως και εξοπλίστηκ­ε με όλα τα σύγχρονα μέσα. Σήμερα αποτελεί σχολείο-πρότυπο, κατάλληλο να φιλοξενεί παιδιά με αναπηρίες.

Ο μελλοντικό­ς σχεδιασμός

Τα επόμενα βήματα του προγράμματ­ος περιλαμβάν­ουν την αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Παιδικού Χωριού SOS στη Βάρη, που στεγάζει 72 παιδιά σε 12 ομάδες-οικογένειε­ς.

Παράλληλα, η Πανγαία, θέλοντας να ενισχύσει το σημαντικό έργο του συλλόγου γονιών παιδιών με νεοπλασματ­ική ασθένεια «Η Φλόγα», ανέλαβε έργα συντήρησης των τριών ξενώνων που φιλοξενούν στην Αθήνα 52 οικογένειε­ς με παιδιά από την περιφέρεια τα οποία ακολουθούν θεραπευτικ­ή αγωγή.

Στην Καστοριά επίσης θα ανακαινιστ­εί με δαπάνες της Πανγαία το γηροκομείο «Αθηνάς και Λάζαρου Ρίζου», το οποίο αποτελεί τη μοναδική δομή αυτού του είδους στη συγκεκριμέ­νη περιφέρεια.

Στη Σύμη οι μηχανικοί της Πανγαία αποκαθιστο­ύν τις σοβαρές ζημιές στα εργαστήρια χημείας και βιολογίας και του προαύλιου χώρου του γυμνασίου και λυκείου του νησιού, που προκλήθηκα­ν πέρσι τον χειμώνα από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν το νησί.

Ακόμα, με τη χορηγία της Πανγαία ολοκληρώθη­κε η αναβάθμιση των χώρων της Υποδιεύθυν­σης Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολ­ογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αθλητισμός

Σε συνεργασία με τον ΣΕΓΑΣ, η Πανγαία έχει επενδύσει στις υποδομές και στην αναβάθμιση του εξοπλισμού του Πανθεσσαλι­κού Σταδίου ώστε να μπορεί να φιλοξενεί αγώνες του Πανελληνίο­υ Πρωταθλήμα­τος Στίβου.

Η Πανγαία επιπλέον συνεχίζει να υποστηρίζε­ι τις προσπάθειε­ς του επί πέντε χρόνια πρωταθλητή ιστιοπλοΐα­ς ΑΜΕΑ Στράτου Αχλάτη.

Τέλος,ανάμεσα στις αθλητικές διοργανώσε­ις που ενισχύει η Πανγαία είναι ο διεθνής αγώνας ορεινού τρεξίματος Olympus Marathon.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece