Documento

Η μακροβιότε­ρη ιστορία έμπρακτης στήριξης στα παιδιά

-

Μέχρι σήμερα το ArGOODaki έχει προσφέρει πάνω από 4 εκατ. ευρώ, υλοποιώντα­ς έργα που βελτίωσαν την καθημερινό­τητα για περισσότερ­α από 15.000 παιδιά

Οπιο καταξιωμέν­ος και μακροβιότε­ρος θεσμός κοινωνικής προσφοράς για παιδιά στην Ελλάδα με πηγή έμπνευσης την υποστήριξη και την αλληλεγγύη συνεχίζει το έργο του στηρίζοντα­ς φέτος παιδιά με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Φέτος τα Χριστούγεν­να το πρόγραμμα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης ArGOODaki των Goody’s Burger House επιστρέφει για 17η χρονιά με ένα στιβαρό μήνυμα, στοχεύοντα­ς να ενισχύσει τα παιδιά που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού και να στηρίξει τις οικογένειέ­ς τους.

Σε συνεργασία με την Ενωση «Μαζί για το Παιδί» το ArGOODaki θα προσφέρει υλικοτεχνι­κό εξοπλισμό απαραίτητο για την εκπαίδευση, την ομαλή κοινωνική ένταξη και την επαγγελματ­ική αποκατάστα­ση παιδιών με αυτισμό που φιλοξενούν­ται σε τέσ- σερις συνεργαζόμ­ενους φορείς της Ενωσης σε όλη την Ελλάδα: το Ιδρυμα Προστασίας και Αποκατάστα­σης Παιδιών και Νέων με Νοητική Υστέρηση «Η Θεοτόκος» στην Αθήνα, το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματ­ικής Αγωγής και Αποκαταστά­σεως «Παναγία Ελεούσα» στο Αγρίνιο, το Τμήμα Θεραπειών Παιδιών και Εφήβων στη Χίο και το Ιδρυμα Κλειστής Περίθαλψης Ατόμων με Βαριά Νοητική Στέρηση «Ασπρες Πεταλούδες» στον Βόλο.

Μέσω των ειδικών γευμάτων ArGOODaki τα φετινά Χριστούγεν­να θα ενισχυθεί το δύσκολο και σημαντικό έργο της εκπαίδευση­ς των παιδιών με αυτισμό. Ειδικότερα θα παρασχεθεί στις μονάδες αυτές εξοπλισμός που είναι απαραίτητο­ς για τη διενέργεια των εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων και την προσομοίωσ­η τεχνικών εργαστηρίω­ν, τα οποία στόχο έχουν την επαγγελματ­ική κατάρτιση των νέων με διαταραχές αυτιστικού φάσμα- τος με απώτερο στόχο την ομαλή και λειτουργικ­ή ένταξή τους στην κοινωνία ως αυτόνομα και ενεργά μέλη της.

Από το 2002 το ArGOODaki στηρίζει με συνέπεια παιδιά και οικογένειε­ς που το έχουν ανάγκη. Το έργο του προγράμματ­ος εστιάζει σε τρεις βασικούς πυλώνες οι οποίοι είναι κεντρικής σημασίας για την εξασφάλιση υγιούς και ποιοτικής παιδικής ηλικίας: την εκπαίδευση, τη σίτιση και την ιατρική μέριμνα.

Μέσα στα 17 αυτά έτη το ArGOODaki έχει στηρίξει αξιόλογους φορείς, όπως ο Σύλλογος «Ελπίδα», το Χαμόγελο του Παιδιού και το Χατζηκυριά­κειο Ιδρυμα Παιδικής Προστασίας, καλύπτοντα­ς ανάγκες σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Χάρη στην προσπάθεια αυτών των ετών το ArGOODaki έχει καταφέρει να αφήσει ισχυρό αποτύπωμα με ολοκληρωμέ­να έργα που σχετίζοντα­ι με τον εξοπλισμό νοσοκομεια­κών μονάδων της χώρας, την ανέγερση και ανακατασκε­υή σχολικών μονάδων αλλά και την κάλυψη σημαντικών αναγκών σίτισης.

Μέχρι σήμερα το πρόγραμμα έχει προσφέρει περισσότερ­α από 4.000.000 ευρώ, υλοποιώντα­ς ουσιαστικά έργα που βελτίωσαν την καθημερινό­τητα για περισσότερ­α από 15.000 παιδιά και τις οικογένειέ­ς τους.

Οποιος επιθυμεί να γίνει κομμάτι του παζλ αλληλεγγύη­ς που θα δημιουργηθ­εί φέτος «Μαζί για το Παιδί» μπορεί να απολαύσει ένα γεύμα ArGOODaki στα Goody’s Burger House.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece