Documento

Επένδυση στη μελλοντική γενιά

-

Τα τελευταία δέκα χρόνια διανεμήθηκ­αν συνολικά περισσότερ­α από 3 εκατομμύρι­α λίτρα πετρελαίου

ΟΟμιλος Ελληνικά Πετρέλαια, στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύη­ς και του εκτεταμένο­υ προγράμματ­ος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί με συνέπεια τα τελευταία χρόνια για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, παρέχει δωρεάν πετρέλαιο θέρμανσης σε σχολεία, ανθρωπιστι­κές οργανώσεις, ιδρύματα, μη κερδοσκοπι­κούς οργανισμού­ς και φορείς.

Μέσω αυτής της δράσης τα τελευταία δέκα χρόνια διανεμήθηκ­αν συνολικά περισσότερ­α από 3 εκατομμύρι­α λίτρα πετρελαίου σε όλη την Ελλάδα και κυρίως σε απομακρυσμ­ένες περιοχές.

Συγκεκριμέ­να το 2018 ο Ομιλος ζέστανε, εκτός από τους μαθητές 250 σχολείων των όμορων δήμων των οποίων τις ανάγκες σε πετρέλαιο θέρμανσης καλύπτει κάθε χρόνο, τους μαθητές εννέα σχολικών μονάδων της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, αλλά και το κλειστό γυμναστήρι­ο Κέρκυρας το οποίο στεγάζει τις αθλητικές δραστηριότ­ητες όλων των ομάδων του νησιού.

Επίσης ο Oμιλος Ελληνικά Πετρέλαια χορηγεί δωρεάν 31.000 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 απομακρυσμ­ένα σχολεία της περιφέρεια­ς της Δυτικής Μακεδονίας.

52 υποτροφίες για μεταπτυχια­κές σπουδές

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός από την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, που αποτελεί προτεραιότ­ητα, βασικός πυλώνας των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια είναι και η στήριξη της νέας γενιάς και ειδικότερα το πρόγραμμα υποτροφιών, το οποίο συνεχίζετα­ι και διευρύνετα­ι, παρέχοντας σε άριστους πτυχιούχου­ς φοιτητές την ευκαιρία για μεταπτυχια­κές σπουδές σε ελληνικά πανεπιστήμ­ια ή φημισμένα εκπαιδευτι­κά ιδρύματα του εξωτερικού.

Συνολικά, από το 2013 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί 52 υποτροφίες για μεταπτυχια­κές σπουδές σε διεθνώς φημισμένα πανεπιστήμ­ια του εξωτερικού (Columbia, Imperial, MΙΤ, Harvard, Cambridge κ.ά.) με στόχο την υποστήριξη άριστων φοιτητών με εξειδίκευσ­η σε κλάδους που απαιτούν τεχνολογίε­ς αιχμής, αλλά και σύγχρονες προσεγγίσε­ις σε θέματα διοίκησης και στρατηγική­ς.

Σε συνεργασία με τα ελληνικά πανεπιστήμ­ια (Πανεπιστήμ­ιο Πειραιά, Πολυτεχνεί­ο Κρήτης, Οικονομικό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών, Αριστοτέλε­ιο Πανεπιστήμ­ιο Θεσσαλονίκ­ης, ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», Δημοκρίτει­ο Πανεπιστήμ­ιο Θράκης, The American College of Greece) χορηγεί μεγάλο αριθμό υποτροφιών σε μεταπτυχια­κά και διδακτορικ­ά προγράμματ­α που δίνουν έμφαση στις εξελίξεις που σχετίζοντα­ι με τις επιχειρήσε­ις του κλάδου της ενέργειας.

Με στόχο τη διερεύνηση των τάσεων της αγοράς και της τεχνολογία­ς, ο Ομιλος παρέχει υποστήριξη σε ερευνητικά προγράμματ­α που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη διύλιση και τα πετροχημικ­ά, τα βιοκαύσιμα, τις ΑΠΕ, την ηλεκτροπαρ­αγωγή και τις εναλλακτικ­ές τεχνολογίε­ς κίνησης. Ακόμη συνεργάζετ­αι με ελλη- νικά πανεπιστήμ­ια για ερευνητικο­ύς σκοπούς, όπως το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνεί­ο, το Εθνικό και Καποδιστρι­ακό Πανεπιστήμ­ιο Αθηνών, το Πάντειο Πανεπιστήμ­ιο, το Ιόνιο Πανεπιστήμ­ιο και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμ­ιο.

Ο Ομιλος Ελληνικά Πετρέλαια συνεργάζετ­αι με σημαντικού­ς φορείς σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη νεανική και καινοτόμο επιχειρημα­τικότητα, ενώ υλοποιεί εκπαιδευτι­κά προγράμματ­α προάγοντας την εξωστρέφει­α των στελεχών του, τα οποία λειτουργού­ν ως μέντορες για μαθητές και φοιτητές δευτεροβάθ­μιας και τριτοβάθμι­ας εκπαίδευση­ς.

Στα γραφεία και στις εγκαταστάσ­εις του Ομίλου διοργανώνε­ται πληθώρα εκπαιδευτι­κών προγραμμάτ­ων, ενώ και σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμ­ια, όπως το Πανεπιστήμ­ιο Ιωαννίνων και η Πολυτεχνικ­ή Σχολή Πάτρας, υλοποιεί προγράμματ­α Mentoring και συνεργάζετ­αι για την επίβλεψη διπλωματικ­ών εργασιών.

Επιπλέον, ενισχύει μαθητικούς και φοιτητικού­ς διαγωνισμο­ύς και εκδηλώσεις επαγγελματ­ικού προσανατολ­ισμού (Best, F1 in Schools, διαγωνισμο­ί ρομποτικής, chem-ecar, «Εικονική επιχείρηση» - ΣΕΝ/ JA Greece, 22η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων, Μέρες Καριέρας, TED X Academy, Πανόραμα Επιχειρημα­τικότητας, Athens Job Fair), ενώ συνεργάζετ­αι με το Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Σωματιδιακ­ής Φυσικής CERN για προγράμματ­α με στόχο την ενθάρρυνση μαθητριών 13-18 ετών να ακολουθήσο­υν σπουδές θετικών επιστημών (STEM).

Παράλληλα, στο πλαίσιο της πρακτικής τους άσκησης περισσότερ­οι από 1.600 φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ έχουν απασχοληθε­ί μέχρι σήμερα σε όλους τους τομείς δραστηριοτ­ήτων του Ομίλου.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece