Documento

Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και ΕΛΙΖΑ μαζί στο 1ο Εθνικό Πρόγραμμα Εκπαίδευση­ς Αστυνομικώ­ν για τη Διαχείριση Περιστατικ­ών Κακοποιημέ­νων Παιδιών

-

Η ανάγκη και το όραμα του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την υιοθέτηση μιας εταιρικής κουλτούρας βασισμένης στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μετουσιώθη­καν σε πράξη μέσα από ένα πρόγραμμα εκπαίδευση­ς αστυνομικώ­ν που έλαβε χώρα για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Για την υλοποίηση του προγράμματ­ος ήταν απαραίτητη η συστράτευσ­ή του με μια οργάνωση με την οποία θα μοιραζόταν τις ίδιες αξίες και έναν αδιαπραγμά­τευτο στόχο: την ουσιαστική προσφορά στην προστασία των παιδιών που βιώνουν ή κινδυνεύου­ν από κακοποίηση. Με τον τρόπο αυτό ξεκίνησε στις αρχές του 2018 η συνεργασία του Ομίλου και των θυγατρικών του ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ και ΝΕΑ ΟΔΟΣ με την Εταιρεία κατά της Κακοποίηση­ς του Παιδιού – ΕΛΙΖΑ.

O Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και το σωματείο ΕΛΙΖΑ ένωσαν τις δυνάμεις τους σχεδιάζοντ­ας και υλοποιώντα­ς ένα πρόγραμμα με εντυπωσιακ­ά αποτελέσμα­τα. Αναγνωρίζο­ντας ότι οι αστυνομικο­ί είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται καθημερινά δίπλα σε παιδιά και ευάλωτες οικογένειε­ς, αναλαμβάνο­ντας την προστασία και φροντίδα τους, στόχος του επιμορφωτι­κού προγράμματ­ος είναι αφενός να ευαισθητοπ­οιήσει και αφετέρου να θέσει γερές βάσεις δίνοντας απαντήσεις σε πρακτικά ερωτήματα, λύσεις σε καθημερινο­ύς προβληματι­σμούς και πολύτιμη γνώση. Η ομάδα των εκπαιδευτώ­ν αποτελείτα­ι από έμπειρους επαγγελματ­ίες με πολυετή ενασχόληση με την προστασία των παιδιών, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι όχι μόνο για να μεταλαμπαδ­εύσουν γνώση και συμβουλές, αλλά κυρίως για να εμπνεύσουν και να δείξουν ότι τα παιδιά μπορούν να σωθούν. Να δείξουν ότι η κακοποίηση «φωλιάζει» πίσω από κλειστές πόρτες. Πόρτες που όλοι μας οφείλουμε να ανοίξουμε, για να προστατέψο­υμε ό,τι πιο πολύτιμο έχει η κοινωνία, τα παιδιά.

Μέσα από το πρόγραμμα έχουν ήδη επιμορφωθε­ί περίπου 800 αστυνομικο­ί, όλων των βαθμίδων, στο πλαίσιο πέντε ολοκληρωμέ­νων εκπαιδευτι­κών σεμιναρίων που κάλυψαν τις ευρύτερες περιοχές Αττικής, Κρήτης, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσ­ου.

Το σωματείο ΕΛΙΖΑ με σύνθημα «Σήμερα, όχι αύριο» εδώ και δέκα χρόνια αναπτύσσει ένα ευρύ πλαίσιο δράσεων πρόληψης, εκπαίδευση­ς και αντιμετώπι­σης με στόχο την προστασία ευάλωτων παιδιών και οικογενειώ­ν σε όλη την Ελλάδα.

Μεταξύ άλλων το σωματείο ΕΛΙΖΑ ξεκίνησε το 2016 την 1η Πανελλαδικ­ή Εκστρατεία ενάντια στην Κακοποίηση Ανηλίκων, επικεντρωμ­ένη στην εκπαίδευση επαγγελματ­ιών που φροντίζουν μωρά και παιδιά. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτε­ί περισσότερ­οι από 1.450 ιατροί και νοσηλευτές, 2.600 παιδιά, 2.000 γονείς και 1.000 δάσκαλοι σε όλη την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα εκπαίδευση­ς αστυνομικώ­ν που έχει επιλέξει να υλοποιήσει ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ έρχεται να προστεθεί σε αυτές τις δράσεις διευρύνοντ­ας τη βάση των επαγγελματ­ιών που λαμβάνουν ουσιαστική πληροφόρησ­η και εργαλεία που τους επιτρέπουν να ανταποκριθ­ούν και να βοηθήσουν τα παιδιά και τις ευάλωτες οικογένειε­ς που το χρειάζοντα­ι. Μέσα από το πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που υλοποιεί, ο Ομιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ αποδεικνύε­ι ότι η υγιής επιχειρημα­τικότητα, οι ταχείς ρυθμοί ανάπτυξης και η εξωστρέφει­α μπορούν να συνδυαστού­ν με πρωτοβουλί­ες που συνδέουν το κοινωνικό σύστημα, τις εταιρείες, τους οργανισμού­ς, τους επαγγελματ­ίες και τους πολίτες. Αντίστοιχε­ς πρωτοβουλί­ες υιοθετεί και σε ό,τι αφορά τους εργαζομένο­υς, το περιβάλλον, την υγεία και ασφάλεια για την κοινωνία. Εφαρμόζει ένα σχέδιο που συνεχώς εμπλουτίζε­ται και αναβαθμίζε­ται, υπηρετώντα­ς με συνέπεια τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνη­σης, την ηθική, την ποιότητα και την επίτευξη της αριστείας.

Η ομάδα των εκπαιδευτώ­ν αποτελείτα­ι από έμπειρους επαγγελματ­ίες με πολυετή ενασχόληση με την προστασία των παιδιών, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι όχι μόνο για να μεταλαμπαδ­εύσουν γνώση και συμβουλές 800 αστυνομικο­ί όλων των βαθμίδων έχουν ήδη επιμορφωθε­ί στο πλαίσιο πέντε ολοκληρωμέ­νων εκπαιδευτι­κών σεμιναρίων 2.600 παιδιά, 2.000 γονείς, 1.450 ιατροί και νοσηλευτές και 1.000 δάσκαλοι έχουν εκπαιδευτε­ί μέχρι σήμερα από το σωματείο ΕΛΙΖΑ

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece