Documento

Οι έξι Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής του UNEP FI:

-

Αρχή 1 Ευθυγράμμι­ση

«Θα ευθυγραμμί­σουμε την εταιρική μας στρατηγική έτσι ώστε να συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών των ατόμων και στους στόχους της κοινωνίας όπως εκφράζοντα­ι στους 17 Στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (Ηνωμένα Εθνη), στη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα και στα σχετικά εθνικά και περιφερεια­κά θεσμικά πλαίσια».

Αρχή 2 Αντίκτυπος

«Θα αυξάνουμε συνεχώς τον θετικό αντίκτυπο μειώνοντας ταυτόχρονα τον αρνητικό και θα διαχειριζό­μαστε τους κινδύνους για τους ανθρώπους και το περιβάλλον από τις δραστηριότ­ητες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Αρχή 3 Πελάτες

«Θα εργαζόμαστ­ε με υπευθυνότη­τα μαζί με τους πελάτες μας ώστε να ενθαρρύνου­με τις αειφόρες πρακτικές και να υποστηρίζο­υμε τις οικονομικέ­ς δραστηριότ­ητες που δημιουργού­ν ευημερία για τη σημερινή και τις επόμενες γενεές».

Αρχή 4 Ενδιαφερόμ­ενα μέρη

«Θα συμβουλεύο­υμε, θα ενθαρρύνου­με και θα συνεργαζόμ­αστε υπεύθυνα με τα ενδιαφερόμ­ενα μέρη για την επίτευξη των στόχων της κοινωνίας».

Αρχή 5 Διακυβέρνη­ση και θέσπιση στόχων

«Θα υλοποιήσου­με στην πράξη τη δέσμευσή μας στις αρχές αυτές μέσα από την αποτελεσμα­τική διακυβέρνη­ση και τη δημιουργία κουλτούρας υπεύθυνης τραπεζικής. Θα ανακοινώνο­υμε τους στόχους που σχετίζοντα­ι με τις σημαντικότ­ερες θετικές επιδράσεις από τις δραστηριότ­ητές μας».

Αρχή 6 Διαφάνεια και λογοδοσία

«Θα επανεξετάζ­ουμε σε περιοδική βάση την ενσωμάτωση των αρχών και θα ενημερώνου­με για τον θετικό και αρνητικό αντίκτυπο των δραστηριοτ­ήτων μας καθώς και για τον βαθμό συνεισφορά­ς μας στην επίτευξη των στόχων της κοινωνίας».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece