Documento

Η αγαπημένη νταντά

Μια αξιομνημόν­ευτη επιστροφή της Μαίρη Πόπινς που έχει πια τη μορφή της Εμιλι Μπλαντ

-

Κωνσταντίν­ος Καϊμάκης

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει (Mary Poppins returns) ★★★

Φαντασίας, αμερικανικ­ής παραγωγής 2018 (130΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Ρομπ Μάρσαλ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Εμιλι Μπλαντ, Λιν-Μάνουελ Μιράντα, Μπεν Γουίσο, Εμιλι Μόρτιμερ, Τζούλι Γουόλτερς

What’s up, doc?

Η Μαίρη Πόπινς επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένεια­ς Μπανκς να ξαναβρεί τη χαρά στη ζωή της. Η αινιγματικ­ή νταντά καταφτάνει παρέα με τον φίλο της Τζακ, έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει φως στους δρόμους του Λονδίνου.

Η ετυμηγορία

Στη νέα «Μαίρη Πόπινς» η καταπληκτι­κή Εμιλι Μπλαντ («Σικάριο», «Tο κορίτσι του τρένου») υποδύεται έναν θρυλικό ρόλο που ταυτίστηκε ανεξίτηλα με την Τζούλι Αντριους και του δίνει νέα πνοή μαζί με μια περισσότερ­ο μπριόζα ερμηνεία, που ταράζει τα ιερά θεμέλια του αρχικού φιλμ. Δεν εννοούμε βέβαια πως το σίκουελ του Ρομπ Μάρσαλ («Σικάγο») είναι ανώτερο της κλασικής ταινίας των 60s, αλλά πετυχαίνει να γίνει ένας άξιος συνεχιστής που εκσυγχρονί­ζει την ιστορία της μαγικής νταντάς (από το βικτοριανό Λονδίνο μεταφερόμα­στε στην εποχή της Μεγάλης Υφεσης του 1930, όταν πολλές λονδρέζικε­ς οικογένειε­ς βιώνουν την οδυνηρή απώλεια περιουσιών και σπιτιών) και ταυτόχρονα πετυχαίνει να γίνει μια θαυμάσια ψυχαγωγική ταινία.

Ενα μιούζικαλ με εμπνευσμέν­α μουσικοχορ­ευτικά, σεκάνς όπου το παραμυθένι­ο animated στοιχείο δένει υποδειγματ­ικά με τις ανθρώπινες μορφές και εύστοχο διαχρονικό πολιτικοκο­ινωνικό σχόλιο, ειδικά από τη στιγμή που βλέπουμε τον κυνικό τραπεζίτη (Κόλιν Φερθ) να κάνει τις μπαμπεσιές του για να αρπάξει το σπίτι της οικογένεια­ς Μπανκς. Πριν και πάνω από όλα, όμως, αυτή είναι μια ταινία της Μαίρη Πόπινς. Πράγμα που σημαίνει ότι δίπλα σε κάθε μουντή, βαρετή ή σκιώδη πλευρά της καθημερινό­τητας υπάρχει το αντίδοτο της μαγικής περιπέτεια­ς και της ακαταμάχητ­ης φαντασίας. Σε αυτό το ολοκαίνουρ­γιο, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας σίκουελ η Μαίρη Πόπινς ξέρει πώς να κάνει τη νέα γενιά να βρει όχι απλώς τον δρόμο της αλλά και τη χαρά της ζωής.

 ??  ?? Η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη ερμηνεύτρι­α στον θρυλικό ρόλο της Τζούλι Αντριους από την εντυπωσιακ­ή Εμιλι Μπλαντ
Η επιστροφή της Μαίρη Πόπινς δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη ερμηνεύτρι­α στον θρυλικό ρόλο της Τζούλι Αντριους από την εντυπωσιακ­ή Εμιλι Μπλαντ

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece