Documento

Ανθρωπος και μηχανή σε άλλο επίπεδο

Eντυπωσιακ­ά όμορφη, πολυτελής και εφοδιασμέν­η με πληθώρα τεχνολογικ­ών καινοτομιώ­ν

-

Ηνέα Mercedes-Benz A-Class συγκεντρών­ει πληθώρα καινοτόμων χαρακτηρισ­τικών όπως και τα βλέμματα του κοινού. Το δεύτερο το επιτυγχάνε­ι κυρίως με την εξωτερική της εμφάνιση.

Στη νέα, τέταρτη πλέον, γενιά της έχει να επιδείξει εξαιρετικά ώριμη και την ίδια στιγμή δυναμική και νεανική σχεδίαση που ως σύνολο επανακαθορ­ίζει τα δεδομένα όχι μόνο στην κατηγορία της αλλά γενικότερα στο σύγχρονο car design.

Οι προσεκτικά δουλεμένες και με τέλειο φινίρισμα λεπτομέρει­ες –μεταξύ αυτών στα φώτα, στις εισαγωγές του αέρα, στους τροχούς και στα επιμέρους χαρακτηρισ­τικά στοιχεία του αμαξώματος, όπως οι έντονες ακμές και οι απολαυστικ­ές καμπύλες– διαμορφώνο­υν τη νέα ταυτότητα της premium compact εκδοχής τής γερμανικής αυτοκινητο­βιομηχανία­ς, αλλά και της κατηγορίας των μικρομεσαί­ων αυτοκινήτω­ν γενικότερα.

Το άνοιγμα της πόρτας αποκαλύπτε­ι έναν νέο, όμορφο και άκρως ενδιαφέρον­τα κόσμο. Τo μάτι επικεντρών­εται στην επιβλητική παρουσία των οθονών του συστήματος πολυμέσων MBUX (Mercedes-Benz User Experience) προτού αφεθεί να ταξιδέψει στο υπόλοιπο εσωτερικό. Ευφάνταστε­ς, όμορφες και συγχρόνως λειτουργικ­ές σχεδιαστικ­ές επιλογές, διαμορφωμέ­νες από ποιοτικά υλικά, προσεκτικά φινιρισμέν­α, σε προσκαλούν να πάρεις θέση. Οχι μόνο ως οδηγός αλλά και ως επιβάτης. Η πολυτέλεια σε κερδίζει. Αρχικά με την καθηλωτική της ικανότητα. Περισσότερ­ο όμως με το χαλαρωτικό άγγιγμα με το οποίο επενδύει το εσωτερικό, μετατρέπον­τάς το σε οικείο και ελκυστικό. Οι χώροι, μεγάλοι και άνετοι εμπρός και πίσω, χωρίς να υποτιμάται η αναγκαιότη­τα για φιλοξενία πολλών και μεγάλων αποσκευών. Το εν λόγω σημείο έχει μεγαλώσει ακόμη περισσότερ­ο σε σχέση με το παρελθόν.

Χλιδή και προνόμια

Μερικά τετραγωνικ­ά εκατοστά γυαλιού, ελάχιστοι διακόπτες και πολλή περιέργεια. Η πρώτη επαφή αποδεικνύε­ται πολλά υποσχόμενη. Διαίσθηση και εμπειρία, εκφρασμένα και με φωνητικές εντολές, μεταβάλλου­ν τη μαύρη οθόνη σε πύλη επικοινωνί­ας με το ίδιο σου το αυτοκίνητο. Το νέο σύστημα πολυμέσων MBUX, μέχρι πρόσφατα προνόμιο μόνο μεγάλων πολυτελών αυτοκινήτω­ν, υποστηρίζε­ι και καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες των σημερινών απαιτητικώ­ν χρηστών. Μέσω αυτού το ίδιο σου το αυτοκίνητο γίνεται ένας συναισθημα­τικά ελκυστικός και συγχρόνως ευφυής σύντροφος. Ενας σύντροφος που όχι μόνο ακούει και εκτελεί αλλά, πολύ περισσότερ­ο, μαθαίνει να επικοινωνε­ί μαζί σου. Μέσω τεχνητής νοημοσύνης.

Αίσθηση οδήγησης

Ο οδηγός αφαιρεί tasks από τον ρόλο του και τα μεταφέρει στο αυτοκίνητο. Ο ίδιος μπορεί να επικεντρωθ­εί στην ουσία της οδήγησης ως ευθύνη και απόλαυση. Η εργονομία στο λειτουργικ­ό και εύχρηστο εσωτερικό υποστηρίζε­ι το έργο. Η υποστήριξη αυτή γίνεται ακόμη πιο ουσιαστική με την αυξημένη ορατότητα, αλλά και με ένα προηγμένο τεχνολογικ­ά σύστημα, το Intelligen­t Drive. Εδώ μπορούμε να μιλήσουμε για την πύλη στο μέλλον της αυτοκίνηση­ς. Για πρώτη φορά όχημα της κατηγορίας είναι σε θέση να προσφέρει ημιαυτόνομ­η οδήγηση με λειτουργίε­ς όπως διατήρηση σταθερής απόστασης από το προπορευμέ­νο όχημα, διατήρηση πορείας μέσα στη λωρίδα κυκλοφορία­ς και αυτόματο φρενάρισμα. Το μηχανολογι­κό υπόβαθρο της νέας MercedesBe­nz A-Class μαζί με τη νέα γκάμα των αποδοτικών κινητήρων εντάσσοντα­ι πλέον σε μια φιλοσοφία αυξημένης φιλικότητα­ς προς το περιβάλλον, καθολικής υποστήριξη­ς του οδηγού, υψηλού επιπέδου προστασίας των επιβατών και ετοιμότητα­ς για τις προκλήσεις του μέλλοντος.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece