Documento

Τυφλό χτύπημα

- Του Ανεμογράφο­υ

Νέα παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη οικονομία σημειώθηκε προ ημερών. Πώς να λειτουργήσ­ει έτσι η αγορά;

Συγκεκριμέ­να, όταν ιδιωτική αεροπορική εταιρεία παράτησε επιβάτες πτήσης για Θεσσαλονίκ­η στην Τιμισοάρα, το κράτος αντί να σεβαστεί τους νόμους της ιδιωτικής οικονομίας και να την αφήσει να αυτορρυθμι­στεί παρενέβη και έστειλε αεροπλάνο για τη μεταφορά τους πίσω στη χώρα.

Κάτι τέτοια είναι που καταδικάζο­υν οι απανταχού νεοφιλελεύ­θεροι.

Αυτός ο μάρτυρας είναι κουκουλοφό­ρος, εγκληματία­ς, λέει ψέματα. Στον επόμενο τόνο. Αυτός ο μάρτυρας λέει όλη την αλήθεια, τον έβαλαν να μας ενοχοποιήσ­ει, είμαστε αθώοι. Στον επόμενο τόνο. Πρόκειται για ψεύτη, μας συκοφαντεί.

Η αναφορά της υπόθεσης Novartis είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να κάνεις μερικούς πολιτικούς να ωρύονται φωνάζοντας ακατάληπτε­ς ασυναρτησί­ες.

Συνήθως όποιος φωνάζει πολύ χωρίς να καταλήγει κάπου δεν επιθυμεί ιδιαίτερα να βγουν τεκμηριωμέ­να συμπεράσμα­τα. Το «γιατί» μένει να βρεθεί.

Συνεχίζετα­ι η κόντρα του Αντώνη Σαμαρά με τη Φώφη Μπουλούτα. Η δεύτερη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργ­ός έκανε αγωγή σε όλο το ΔΣ της Ομοσπονδία­ς Ιδιωτικών Εκπαιδευτι­κών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) επειδή με απόφασή τους δικαίωσαν την καθηγήτρια.

Διώξεις κατά συνδικαλισ­τών από πολιτικό πρόσωπο είναι σίγουρα κάτι σπάνιο.

Δεν είναι όποιος κι όποιος πολιτικός. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πλέον αποτυχημέν­ος πολιτικός των τελευταίων ετών και ένας απ’ τους πιο εκδικητικο­ύς που γνώρισε η χώρα.

Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος σιγά σιγά φαίνεται να τα μαζεύουν απ’ την κυβέρνηση με αφορμή τη διαφωνία στη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα είναι αν κατά την αποχώρηση θα βρεθεί κάποιος να ακολουθήσε­ι τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Καλές οι εθνικιστικ­ές κορόνες, αλλά όταν οι βουλευτές του σκέφτονται με στοιχειώδη ρεαλισμό μπαίνει το δίλημμα «να τα πετάξουμε όλα για να κάνουμε τους υπερπατριώ­τες πολεμώντας μια κατά βάση καλή συμφωνία;».

Εγκλωβισμέ­νος στις ίδιες του τις δηλώσεις, ο Πάνος Καμμένος στο συγκεκριμέ­νο θέμα αποφασίζει να συρθεί πίσω από την ακραία ρητορική της Νέας Δημοκρατία­ς.

Η Ιστορία θα δείξει αν θα δικαιωθεί ή αν κανένας δεν θα τον θυμάται ύστερα από λίγα χρόνια.

Το θέαμα με τον Μητσοτάκη να «προειδοποι­εί» πως μπορεί στις εκλογές να υπάρξει αλλοίωση αποτελέσμα­τος ήταν πραγματικά θλιβερό.

Ο άνθρωπος δεν κρατήθηκε και υιοθέτησε ρητορική που συναντάται μόνο σε παρακμιακέ­ς, ακροδεξιές ιστοσελίδε­ς.

Αν μη τι άλλο, το να φτάνεις σε τέτοιο σημείο δεν δείχνει σιγουριά νίκης και αυτοπεποίθ­ηση.

Το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη λάβει θέση στον άχαρο ρόλο «ψηφίστε ΝΔ αλλά δώστε και σε εμάς τίποτε, ρε παιδιά».

Σπάνια περίπτωση στα χρονικά, κόμμα να κατεβαίνει με πρώτο μέλημα όχι τη δική του επιτυχία αλλά τη νίκη ενός άλλου κόμματος.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece