Τυφλό χτύπημα

Documento - - 2ΣΤΙΛΌ - Του Ανεμογράφου

Νέα παρέμβαση του κράτους στην ελεύθερη οικονομία σημειώθηκε προ ημερών. Πώς να λειτουργήσει έτσι η αγορά;

Συγκεκριμένα, όταν ιδιωτική αεροπορική εταιρεία παράτησε επιβάτες πτήσης για Θεσσαλονίκη στην Τιμισοάρα, το κράτος αντί να σεβαστεί τους νόμους της ιδιωτικής οικονομίας και να την αφήσει να αυτορρυθμιστεί παρενέβη και έστειλε αεροπλάνο για τη μεταφορά τους πίσω στη χώρα.

Κάτι τέτοια είναι που καταδικάζουν οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι.

Αυτός ο μάρτυρας είναι κουκουλοφόρος, εγκληματίας, λέει ψέματα. Στον επόμενο τόνο. Αυτός ο μάρτυρας λέει όλη την αλήθεια, τον έβαλαν να μας ενοχοποιήσει, είμαστε αθώοι. Στον επόμενο τόνο. Πρόκειται για ψεύτη, μας συκοφαντεί.

Η αναφορά της υπόθεσης Novartis είναι ο πιο σύντομος δρόμος για να κάνεις μερικούς πολιτικούς να ωρύονται φωνάζοντας ακατάληπτες ασυναρτησίες.

Συνήθως όποιος φωνάζει πολύ χωρίς να καταλήγει κάπου δεν επιθυμεί ιδιαίτερα να βγουν τεκμηριωμένα συμπεράσματα. Το «γιατί» μένει να βρεθεί.

Συνεχίζεται η κόντρα του Αντώνη Σαμαρά με τη Φώφη Μπουλούτα. Η δεύτερη δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή αλλά αυτό δεν αποτελεί εμπόδιο.

Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε αγωγή σε όλο το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) επειδή με απόφασή τους δικαίωσαν την καθηγήτρια.

Διώξεις κατά συνδικαλιστών από πολιτικό πρόσωπο είναι σίγουρα κάτι σπάνιο.

Δεν είναι όποιος κι όποιος πολιτικός. Είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πλέον αποτυχημένος πολιτικός των τελευταίων ετών και ένας απ’ τους πιο εκδικητικούς που γνώρισε η χώρα.

Οι ΑΝΕΛ και ο Πάνος Καμμένος σιγά σιγά φαίνεται να τα μαζεύουν απ’ την κυβέρνηση με αφορμή τη διαφωνία στη συμφωνία των Πρεσπών.

Το ερώτημα είναι αν κατά την αποχώρηση θα βρεθεί κάποιος να ακολουθήσει τον αρχηγό των ΑΝΕΛ.

Καλές οι εθνικιστικές κορόνες, αλλά όταν οι βουλευτές του σκέφτονται με στοιχειώδη ρεαλισμό μπαίνει το δίλημμα «να τα πετάξουμε όλα για να κάνουμε τους υπερπατριώτες πολεμώντας μια κατά βάση καλή συμφωνία;».

Εγκλωβισμένος στις ίδιες του τις δηλώσεις, ο Πάνος Καμμένος στο συγκεκριμένο θέμα αποφασίζει να συρθεί πίσω από την ακραία ρητορική της Νέας Δημοκρατίας.

Η Ιστορία θα δείξει αν θα δικαιωθεί ή αν κανένας δεν θα τον θυμάται ύστερα από λίγα χρόνια.

Το θέαμα με τον Μητσοτάκη να «προειδοποιεί» πως μπορεί στις εκλογές να υπάρξει αλλοίωση αποτελέσματος ήταν πραγματικά θλιβερό.

Ο άνθρωπος δεν κρατήθηκε και υιοθέτησε ρητορική που συναντάται μόνο σε παρακμιακές, ακροδεξιές ιστοσελίδες.

Αν μη τι άλλο, το να φτάνεις σε τέτοιο σημείο δεν δείχνει σιγουριά νίκης και αυτοπεποίθηση.

Το ΚΙΝΑΛ έχει ήδη λάβει θέση στον άχαρο ρόλο «ψηφίστε ΝΔ αλλά δώστε και σε εμάς τίποτε, ρε παιδιά».

Σπάνια περίπτωση στα χρονικά, κόμμα να κατεβαίνει με πρώτο μέλημα όχι τη δική του επιτυχία αλλά τη νίκη ενός άλλου κόμματος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece

© PressReader. All rights reserved.