Documento

News

-

Και με τον Καμμένο τι θα γίνει;

Μια απάντηση χωράει εδώ, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, σε σχήμα ζικ ζακ: Μην εκτίθεστε με προβλέψεις. Μην ομιλείτε στον οδηγό.

Μην προτρέχετε. Ο Πάνος ξέρει. Ασχετο: για το άσμα «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» τι έχετε να πείτε;

Ε αυτή η εικόνα πια με τις αγάπες του Τσίπρα και της Μέρκελ δεν τρώγεται. Tουλάχιστο­ν άμα είσαι ακραιφνής δεξιός. Μια ζωή «ανήκομεν εις την Δύσιν» και να χαριεντίζε­ται μ’ εκείνους που της φώναζαν κάποτε «go back»;

Αλλά και οι ακραιφνείς αριστεροί, εδώ που τα λέμε, κομμάτι δύσκολο να το καταπιούν. Από τη μαντάμ Μέρκελ στο αναντάμ μπαμπαντάμ Μέρκελ;

Συνεπώς, καλά έκαναν τα αντικειμεν­ικά κανάλια και έδειξαν όσο γίνεται πιο λίγο τα της συνάντησης. Να ήταν ο Κυριάκος στα πράγματα, μάλιστα. Εχει και μεγαλύτερη φωτογένεια.

Αδελφός της στην οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ο Μητσοτάκης και να βλέπει τη Μέρκελ με τον Τσίπρα όχι μόνο να συζητούν με τις ώρες αλλά και να πηγαίνουν για ψαράκι; Και η ΝΔ να κάνει τρεις ώρες να δώσει μια ανακοίνωση για τη συνάντηση του αρχηγού με την καγκελάριο;

Ούτε αγώνας μποξ να ήταν και να ψάχνει ο ηττημένος τρόπο να δικαιολογή­σει το μαυρισμένο μάτι.

Το πιο ωραίο πανηγύρι όμως το είχαν τα «Νέα» του Μαρινάκη. Τα οποία με ξύλινα γράμματα επισήμαναν τα δέκα ψέματα στην προσφώνηση του Τσίπρα για τη Μέρκελ. Οχι παίζουμε. Να καταλάβει και η καγκελάριο­ς με ποιον έχει να κάνει.

Τα «Νέα» του Μαρινάκη έχουν την τεχνογνωσί­α να αποκαλύπτο­υν τα ψέματα. Αποκάλυψαν, αν θυμάστε, πως η είδηση ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις ήταν ψέμα.

Οι συντάξεις βέβαια δεν κόπηκαν. Αλλά τότε ανακάλυψαν όλοι μαζί ότι αυτό έγινε για να κοπεί από τον εθνικό κορμό η Μακεδονία μας.

Οταν η πολιτική εμπάθεια γίνεται προσωπικό μίσος και το ταξικό συμφέρον τοξική ιδιοτέλεια, τότε μια καλή εφημερίδα μπορεί να γίνει κουρελόχαρ­το. Για να μην πούμε τίποτε χειρότερο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece