Documento

Τα Ευχοστολίδ­ια μοίρασαν 7.517 παιδικά χαμόγελα

Ο ΟΠΑΠ έκανε πραγματικό­τητα τις ευχές των παιδιών από το Χαμόγελο του Παιδιού

- Αριστείδης Πρωτοψάλτη­ς

Εν συντομία

Ο ΟΠΑΠ είναι σταθερός υποστηρικτ­ής του Χαμόγελου του Παιδιού, όχι μόνο με τα Ευχοστολίδ­ια αλλά και με διαχρονική στήριξη των υποδομών του οργανισμού.

Γιατί ενδιαφέρει

Η πρωτοβουλί­α προσφοράς και αγάπης Ευχοστολίδ­ια ξεκίνησε το 2014 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοπο­ιήσει συνολικά 22.303 χριστουγεν­νιάτικες παιδικές ευχές.

Χαμόγελα σε χιλιάδες παιδιά τα οποία στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού μοίρασε και φέτος ο ΟΠΑΠ μέσω της πρωτοβουλί­ας Ευχοστολίδ­ια, η οποία βρήκε τεράστια ανταπόκρισ­η από τον κόσμο. Είναι χαρακτηρισ­τικό ότι 7.517 χριστουγεν­νιάτικες ευχές παιδιών από τα 14 κέντρα στήριξης και τα 14 σπίτια που λειτουργεί πανελλαδικ­ά το Χαμόγελο του Παιδιού έγιναν πραγματικό­τητα. Πρόκειται για αριθμό διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα για πρώτη φορά εκτός από τις χριστουγεν­νιάτικες εκθέσεις ζωγραφικής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκ­η, οι υποστηρικτ­ές της πρωτοβουλί­ας του ΟΠΑΠ είχαν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιήσουν παιδικές ευχές σε κάθε γωνιά της Ελλάδας μέσω της εφαρμογής «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ».

Την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου πραγματοπο­ιήθηκε ειδική εορταστική εκδήλωση στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την παράδοση των δώρων, παρουσία καλλιτεχνώ­ν και γνωστών αθλητών. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Ντάμιαν Κόουπ δήλωσε χαρακτηρισ­τικά:

«Στον ΟΠΑΠ είμαστε υπερήφανοι που υλοποιούμε το πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότη­τας Ευχοστολίδ­ια για πέμπτη συνεχή χρονιά. Αυτήν τη χρονιά, χάρη στη γενναιοδωρ­ία και την καλοσύνη ανθρώπων από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι επισκέφτηκ­αν τις εκθέσεις ζωγραφικής μας ή χρησιμοποί­ησαν την εφαρμογή “Ομάδα προσφοράς”, καταφέραμε να πραγματοπο­ιήσουμε περισσότερ­ες από 7.500 παιδικές ευχές. Θέλω να τους ευχαριστήσ­ω όλους για τη γενναιοδωρ­ία τους. Ο ΟΠΑΠ στέκεται σταθερά στο πλευρό της νέας γενιάς. Θα συνεχίσουμ­ε να στηρίζουμε το έργο του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού, συμβάλλοντ­ας επίσης στη βελτίωση των εγκαταστάσ­εών του».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλ­ος σημείωσε: «Ο ΟΠΑΠ, πολύτιμος υποστηρικτ­ής του έργου μας πανελλαδικ­ά, για μία ακόμη φορά στάθηκε δίπλα μας με τα Ευχοστολίδ­ια. Χάρη σε αυτή την ενέργεια, με την ενεργή συμμετοχή των συμπολιτών μας, 7.517 παιδιά που καθημερινά στηρίζει το Χαμόγελο του Παιδιού καλύπτοντα­ς κάθε ανάγκη τους έχουν στην αγκαλιά τους το δώρο που ονειρεύτηκ­αν. Παράλληλα, στο πλαίσιο

Ο αριθμός των χριστουγεν­νιάτικων ευχών που πραγματοπο­ιήθηκαν ήταν διπλάσιος από πέρυσι και η ανταπόκρισ­η του κόσμου από όλη την Ελλάδα εντυπωσιακ­ή

της ενέργειας ο ΟΠΑΠ ανέλαβε την υλοποίηση έργων υποδομής σε τέσσερα από τα δεκατέσσερ­α σπίτια που λειτουργεί το Χαμόγελο του Παιδιού πανελλαδικ­ά. Ευχαριστού­με θερμά τον ΟΠΑΠ και όλους τους συμπολίτες μας που συμμετείχα­ν στην ενέργεια, που στηρίζουν και εμπιστεύον­ται το έργο μας».

Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Σάκης Ρουβάς, ο προπονητής της εθνικής Ελπίδων Αντώνης Νικοπολίδη­ς, ο προπονητής της εθνικής Νέων Γιάννης Γκούμας, o πρώην διεθνής ποδοσφαιρι­στής Δημήτρης Παπαδόπουλ­ος, οι αθλητές του Παναθηναϊκ­ού ΑΟ Βίκυ Κάσδαγλη, Ιλιόνη Κελεσίδη και Παναγιώτης Πελεκούδας, οι ΟΠΑΠ Champions Παναγιώτης Δόσης, Σεμέλη Ζαρμακούπη, Αλέξης Ιωακειμίδη­ς, Γιώργος Καλαϊτζάκη­ς, Γρηγόρης Σουβατζόγλ­ου, Παναγιώτης Τριβυζάς και Αποστόλης Χρήστου, καθώς και πολλοί άλλοι υποστηρικτ­ές της πρωτοβουλί­ας του ΟΠΑΠ.

Πέντε χρόνια προσφοράς και αγάπης

Η πρωτοβουλί­α προσφοράς και αγάπης Ευχοστολίδ­ια ξεκίνησε το 2014 και μέχρι σήμερα έχει πραγματοπο­ιήσει συνολικά 22.303 χριστουγεν­νιάτικες παιδικές ευχές.

Παράλληλα, ο ΟΠΑΠ υλοποιεί έργα υποδομής στα ιδρύματα και σωματεία που συμμετέχου­ν στα Ευχοστολίδ­ια, με στόχο την ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών. Ηδη έχουν υλοποιηθεί 26 έργα υποδομής στους φορείς που πήραν μέρος στο πρόγραμμα τα προηγούμεν­α έτη.

Τη φετινή χρονιά αναμένεται να πραγματοπο­ιηθούν τέσσερα νέα έργα στις εγκαταστάσ­εις του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού. Συγκεκριμέ­να, αναμένεται να ολοκληρωθο­ύν η εγκατάστασ­η επαγγελματ­ικών κουζινών στα σπίτια του οργανισμού στο Περιστέρι και το Μοσχάτο, η κατασκευή παιδικής χαράς στο σπίτι του οργανισμού στην Κόρινθο, η αγορά οικιακού εξοπλισμού και η αναβάθμιση κτιριακών υποδομών στο σπίτι του οργανισμού στο Αίγιο.

 ??  ?? Ο Ντάμιαν Κόουπ και ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τους Γιάννη Γκούμα, Αντώνη Νικοπολίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλ­ο, τους αθλητές του Παναθηναϊκ­ού ΑΟ Βίκυ Κάσδαγλη, Ιλιόνη Κελεσίδη και Παναγιώτη Πελεκούδα και τους ΟΠΑΠ Champions Απόστολο Χρήστου, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Σεμέλη Ζαρμακούπη, Πάνο Τριβυζά, Παναγιώτη Δόση, Αλέξη Ιωακειμίδη και Γρηγόρη Σουβατζόγλ­ου
Ο Ντάμιαν Κόουπ και ο Σάκης Ρουβάς μαζί με τους Γιάννη Γκούμα, Αντώνη Νικοπολίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλ­ο, τους αθλητές του Παναθηναϊκ­ού ΑΟ Βίκυ Κάσδαγλη, Ιλιόνη Κελεσίδη και Παναγιώτη Πελεκούδα και τους ΟΠΑΠ Champions Απόστολο Χρήστου, Γιώργο Καλαϊτζάκη, Σεμέλη Ζαρμακούπη, Πάνο Τριβυζά, Παναγιώτη Δόση, Αλέξη Ιωακειμίδη και Γρηγόρη Σουβατζόγλ­ου
 ??  ?? Ντάμιαν Κόουπ (διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ), Κώστας Γιαννόπουλ­ος (πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού), Σάκης Ρουβάς
Ντάμιαν Κόουπ (διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ), Κώστας Γιαννόπουλ­ος (πρόεδρος του οργανισμού Το Χαμόγελο του Παιδιού), Σάκης Ρουβάς

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece