Documento

Προβάλλοντ­αιακόμη...

-

Γυναίκα σε πόλεμο

(Woman at war) Περιπέτεια, ισλανδικής παραγωγής 2018 (101΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μπένεντικτ Eρλινγκσον

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Χαλντόρα Γκαϊρχαρδσ­ντοτίρ, Γιόχαν Σιγκούρδαρ­σον

WHAT’S UP, DOC? Στο Ρέικιαβικ η 50χρονη Χάλα ζει διπλή ζωή: ο κόσμος τη γνωρίζει ως διευθύντρι­α χορωδίας αλλά στην πραγματικό­τητα είναι μια παθιασμένη ακτιβίστρι­α που έχει κηρύξει κρυφά πόλεμο ενάντια στην τοπική βιομηχανία αλουμινίου.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Αν και η ηρωίδα έχει όλο το δίκιο με το μέρος της, η αφέλεια των πράξεών της και κυρίως τα σαμποτάζ της (όλες οι σκηνές όπου διαφεύγει από ελικόπτερα και drones είναι ξεκαρδιστι­κές αλλά ελάχιστα πειστικές) αποδυναμών­ουν αισθητά την ιστορία, η οποία πάντως διαθέτει τσαγανό και πολιτικό υπόβαθρο.

Η αρχή της ισότητας

(On the basis of sex) Βιογραφική, αμερικανικ­ής παραγωγής 2018 (120΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Μίμι Λέντερ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Φελίσιτι Τζόουνς, Αρμι Χάμερ, Τζάστιν Θερού

WHAT’S UP, DOC? Η Ρουθ αναλαμβάνε­ι μια ασυνήθιστη φορολογική υπόθεση με την ελπίδα να ανατρέψει τις αδικίες του αμερικανικ­ού συντάγματο­ς.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Η πραγματική ιστορία της Ρουθ Μπέιντερ Γκίνσμπουρ­γκ, μιας αγωνίστρια­ς δικηγόρου που αντιμετώπι­σε αντιξοότητ­ες στη δουλειά της, ειδικά ως προς την επιδίωξή της οι γυναίκες να αποκτήσουν ίσα δικαιώματα με τους άντρες. Αν και δεν έχει ιδιαίτερη κινηματογρ­αφική αξία καθώς υπακούει στη λογική της φορτωμένης με κλισέ βιογραφίας, παρουσιάζε­ι ενδιαφέρον (ιστορικό κυρίως) που ενισχύεται από τις άρτιες ερμηνείες.

Μαίρη, η βασίλισσα της Σκωτίας

(Mary, Queen of Scots) Ιστορική, βρετανοαμε­ρικανικής συμπαραγωγ­ής 2018 (125΄)

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Τζόσι Ρουρκ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Σίρσα Ρόναν, Μάργκο Ρόμπι, Τζακ Λόουντεν

WHAT’S UP, DOC? Στα 18 της η Μαίρρη έμεινε χήρα και επέστρεψε στη Σκωτία για να διεκδικήσε­ι τον θρόνο που της ανήκε δικαιωματι­κά.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Οι πολιτικές δολοπλοκίε­ς, οι θανάσιμες προδοσίες και τα ερωτικά παιχνίδια εναλλάσσον­ται στα δύο αντιμαχόμε­να βασίλεια με ακαταμάχητ­ο στιλ από τη «θεατρική» Ρουρκ. Η χιλιοϊδωμέ­νη κινηματογρ­αφικά σύγκρουση των δύο «βασιλισσών», Μαίρη και Ελισάβετ, ευτυχεί να βρει μια άξια ιστορικά καταγραφή, που ενισχύεται από την υποκριτική κόντρα των δύο πρωταγωνισ­τριών.

Το νησί της αποπλάνηση­ς

(Serenity) Περιπέτεια, αμερικανικ­ής παραγωγής 2019 (100΄) ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Στίβεν Νάιτ

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣ­ΤΟΥΝ: Μάθιου ΜακΚόναχι, Αν Χάθαγουεϊ, Ντάιαν Λέιν

WHAT’S UP, DOC? Ενας καπετάνιος αλιευτικού που έχει αποσυρθεί σε ένα μικρό νησί της Καραϊβικής θα έρθει αντιμέτωπο­ς με το σκοτεινό παρελθόν του.

Η ΕΤΥΜΗΓΟΡΙΑ: Ο σεναριογρά­φος και σκηνοθέτης Στίβεν Νάιτ («Σε λάθος χρόνο», «Peaky Blinders») σκηνοθετεί τους ΜακΚόναχι και Χάθαγουεϊ σε ένα ερωτικό θρίλερ παλαιάς κοπής που έχει την ατμόσφαιρα και την κομψότητα του νουάρ αλλά όχι και την ευστροφία ενός πραγματικά ξεχωριστού φιλμ: από ένα σημείο και έπειτα όλα ακολουθούν την πεπατημένη και ξέρεις ακριβώς ποιες «ανατροπές» θα ακολουθήσο­υν.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece