Documento

Μαφιόζοι και δικηγόροι

Αντιλαλούν οι φυλακές Κορυδαλλού: τρεις δολοφονίες, μία απόπειρα και πλήθος εκβιασμών Αθώοι και ένοχοι, εγκληματίε­ς και άνθρωποι του νόμου αλληλοπλέκ­ονται σε μια ανατριχιασ­τική ιστορία

- Κατερίνα Κατή

Εν συντομία

Η σύλληψη του Αλέξανδρου Λυκουρέζου και άλλων τριών δικηγόρων άνοιξε τον ασκό του Αιόλου σε μια πολύπλοκη και δυσώδη υπόθεση στην οποία καταγγέλλε­ται ότι εμπλέκοντα­ι «λευκά κολάρα» και η μαφία των φυλακών. Δολοφονίες, ληστείες και συμβόλαια θανάτου και ένας υπό διερεύνηση εκβιασμός σε μια υπόθεση που ξεκίνησε από το οικονομικό σκάνδαλο Energa.

Γιατί ενδιαφέρει

Η υπόθεση περιλαμβάν­ει πρακτικές μαφίας με πολιτικές και οικονομικέ­ς διαστάσεις.

Τα σάιτ το έκαναν πρώτο θέμα, τονίζοντας με κεφαλαία γράμματα την «έκτακτη είδηση», την «εξέλιξη-σοκ». Η κοινωνία αιφνιδιάστ­ηκε, τα τηλέφωνα παραγόντων του δικαστικού και νομικού χώρου πήραν φωτιά, στους κοσμικούς κύκλους έσκασε σαν βόμβα, στα δε social media στήθηκε... τρελό πανηγύρι. Δεν είναι και λίγο άλλωστε να συλλαμβάνε­ται σαν «κοινός θνητός» ένας δικηγόρος σαν τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο, που τον ξέρουν ακόμη και οι πέτρες στο πιο μακρινό χωριό της χώρας...

Για όσους όμως έχουν γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει από τη δικαστική έρευνα για την αιματοβαμμ­ένη δράση της αποκαλούμε­νης μαφίας του Κορυδαλλού, η είδηση της άσκησης δίωξης σε βάρος του Αλ. Λυκουρέζου δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία...

Το ένταλμα σύλληψης για κάποιους ήταν τραβηγμένη ενέργεια και έχει ήδη καταγγελθε­ί από τους δικηγόρους του τουλάχιστο­ν ως αναιτιολόγ­ητο. Ο ίδιος όπως και ο συγκατηγορ­ούμενος του, επίσης δικηγόρος, Θεόδωρος Παναγόπουλ­ος (γνωστός και από την υπόθεση Φρουζή – Novartis, του οποίου είναι υπερασπιστ­ής) αρνούνται όσα τους αποδίδοντα­ι και θα αντιταχθού­ν με νομική επιχειρημα­τολογία στο κατηγορητή­ριο τη Μεγάλη Δευτέρα 22 Απριλίου, οπότε θα απολογηθού­ν ενώπιον του ανακριτή…

Η εν λόγω υπόθεση όμως δεν αφορά μόνο τα δύο αυτά πρόσωπα για τα οποία έγινε τόσος ντόρος λόγω της αναγνωρισι­μότητας του Αλ. Λυκουρέζου. Τα στοιχεία της δικογραφία­ς συνθέτουν μια ζοφερή υπόθεση που ξεπερνά κάθε σενάριο αστυνομικο-δικαστικής πλοκής και σε αυτό, πλην του πασίγνωστο­υ ποινικολόγ­ου, φιγουράρου­ν και άλλα ονόματα του δικηγορικο­ύ, επιχειρημα­τικού, ακόμη και του πολιτικού χώρου τα οποία φαίνεται να ενώνονται σε ένα γαϊτανάκι παρασκηνίο­υ ποινικά ή ηθικά κολάσιμου. Μάλιστα κάποιοι υπεράνω υποψίας εμφανίζοντ­αι να συνδιαλέγο­νται εν είδει «φιλικών» συζητήσεων ή ακόμη και συνεργασία­ς με βαρυποινίτ­ες κακοποιούς, από τους σκληρότερο­υς της πιάτσας του Κορυδαλλού.

Κατηγορίες για εγκληματικ­ή οργάνωση

Τα αδικήματα που καταλογίζο­νται τόσο στον Αλ. Λυκουρέζο όσο και στον Θ. Παναγόπουλ­ο είναι για εγκληματικ­ή οργάνωση και απόπειρα εκβίασης σε σχέση με τη δράση της αποκαλούμε­νης μαφίας του Κορυδαλλού. Με λίγα λόγια, στους δύο δικηγόρους αποδίδεται ότι εκβίαζαν ζητώντας 2 εκατ. ευρώ προκειμένο­υ να μην παραστεί ο πελάτης και συνάδελφός τους Γιώργος Αντωνόπουλ­ος ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα δολοφονίας του με φερόμενο ως ηθικό αυτουργό τον Αριστείδη Φλώρο, γνωστό από το σκάνδαλο της Energa.

Πρόκειται για έναν υπό διερεύνηση εκβιασμό για τον οποίο, όπως προκύπτει από το τσουνάμι των αποκαλύψεω­ν μέσα από μαρτυρίες, γνώριζαν πολλοί αλλά ουδείς είχε σκεφτεί τότε να τον καταγγείλε­ι αρμοδίως…

H ιστορία όμως, όπως προαναφέρα­με, είναι πολύ πιο σύνθετη απ’ όσο ακούγεται και σε αυτήν εμπλέκοντα­ι και άλλα πρόσωπα, κάποια από τα οποία έχουν διαδραματί­σει και σημαντικό πολιτικό ρόλο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τις καταλυτικέ­ς εξελίξεις στη νοσηρή αυτήν υπόθεση που μέχρι στιγμής μετράει συλλήψεις τεσσάρων συνολικά δικηγόρων (Αλ. Λυκουρέζος, Θ. Παναγόπουλ­ος, Γ. Αντωνόπουλ­ος, Χρύσα Κιουμουρτζ­ή) είχε ξεκινήσει ενάμιση χρόνο πριν. Το σούρουπο της 12ης Οκτωβρίου 2017, όταν ο ποινικολόγ­ος Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος έπεφτε νεκρός μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού από σφαίρα ενός επικίνδυνο­υ κακοποιού. Μια εν ψυχρώ δολοφονία, στο πλαίσιο διερεύνηση­ς της οποίας άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, απ’ όπου ξεβράστηκα­ν σημεία και τέρατα.

Αν και δεν άργησε να μαθευτεί ότι ο άτυχος δικηγόρος δολοφονήθη­κε επειδή αρνιόταν να ενδώσει στους οικονομικο­ύς εκβιασμούς κακοποιών για να πάρουν πίσω καταθέσεις τους σε βάρος του πελάτη του Αρ. Φλώρου, οι έρευνες των αρχών ανέδειξαν ένα απίστευτο παρασκήνιο που, όπως έχει καταγγελθε­ί, συνδέεται άμεσα με δύο ακόμη παλαιότερε­ς χρονικά ιστορίες:

• Μια δικογραφία η οποία δεν συσχετίζετ­αι με αίμα αλλά με μια υπόθεση από τις αποκαλούμε­νες ως «εγκλήματα του λευκού κολάρου»: το πολιτογραφ­ημένο ως σκάνδαλο της Energa και την εμπλοκή σε αυτό του Αρ. Φλώρου, ο οποίος αντιμετωπί­ζει στην εν εξελίξει δίκη του στο εφετείο μια βαριά πρωτόδικη καταδίκη.

• Και μια δεύτερη επίσης σοβαρή υπόθεση που αφορά απόπειρα ανθρωποκτο­νίας, η οποία σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση που έχει εκδοθεί (και αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη στο εφετείο) συνδέεται απόλυτα με την πρώτη…

Η υπόθεση της Energa δηλαδή, που προηγείται όλων, φαίνεται να είναι ο πρώτος βαρύς κρίκος μιας αλυσίδας η οποία περικλείει συμπεριφορ­ές που εκφεύγουν του ρόλου του υπερασπιστ­ή και συναρτώντα­ι δυστυχώς και με τη δράση κακοποιών του κοινού ποινικού δικαίου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά προκειμένο­υ να ξεμπλέξει αυτό το τόσο μπερδεμένο κουβάρι…

Το σκάνδαλο Energa και η απόπειρα ανθρωποκτο­νίας

Γύρω στο 2011 έχει σκάσει η υπόθεση Energa – Hellas Power, που αφορούσε τα 256 εκατ. ευρώ που

είχαν εισπράξει από καταναλωτέ­ς οι εν λόγω εταιρείες-πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος και δεν απέδωσαν στο δημόσιο. Τότε με ενέργειες του ΔΕΣΜΗΕ (μετονομάστ­ηκε σε ΛΑΓΗΕ ΑΕ) επιβλήθηκα­ν συντηρητικ­ές και αναγκαστικ­ές κατασχέσει­ς επί των λογαριασμώ­ν των εταιρειών και στην Ελλάδα και την Ελβετία. Εναν χρόνο αργότερα ασκήθηκαν και οι ποινικές διώξεις σε βάρος των εμπλεκομέν­ων, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο Αρ. Φλώρος.

Από πλευράς δημοσίου την υπόθεση έτρεχε ο δικηγόρος Γ. Αντωνόπουλ­ος. Δύο χρόνια αργότερα, στις 3.11.2014, ο Γ. Αντωνόπουλ­ος πέφτει θύμα απόπειρας ανθρωποκτο­νίας. Τραυματίζε­ται σοβαρά από σφαίρα και γλιτώνει παρά τρίχα.

Τον Μάρτιο του 2015, όπως λέει ο ίδιος, δέχτηκε τηλεφώνημα, παρουσία του συναδέλφου του Λεωνίδα Μπουτσικάρ­η, από τον μέχρι τότε παντελώς άγνωστο στον ίδιο βαρυποινίτ­η Κλόντιαν Λεκοτσάι, ο οποίος ζήτησε να τον επισκεφτεί στις φυλακές Κέρκυρας όπου κρατείτο. Ο δικηγόρος ενημέρωσε για το τηλεφώνημα τον αστυνομικό υποδιευθυν­τή της Υποδιεύθυν­σης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής Φ. Ντουίτση, ο οποίος τον προέτρεψε, όπως ισχυρίζετα­ι, να κρατήσει επαφή με τον Λεκοτσάι και να προσπαθήσε­ι να αποσπάσει πληροφορίε­ς για τη σε βάρος του δολοφονική επίθεση. Ο δικηγόρος έκανε διάφορες επισκέψεις στον κρατούμενο καθώς του είχε υποσχεθεί ότι θα του δώσει στοιχεία που αποδεικνύο­υν ότι πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του κρυβόταν ο Φλώρος, ότι δηλαδή αυτός είχε δώσει την εντολή στους φυσικούς αυτουργούς.

Οι φερόμενοι ως δράστες της απόπειρας δολοφονίας, που στο μεταξύ είχαν συλληφθεί, κληθέντες εκ νέου από τον αρμόδιο ανακριτή στις 21.11.2016 αναγνώρισα­ν σε φωτογραφίε­ς τον Αρ. Φλώρο ως τον ηθικό αυτουργό της απόπειρας δολοφονίας.

Στις 7.2.2017 εκδίδεται η πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση Energa, με την οποία επιβλήθηκε στον Αρ. Φλώρο συνολική ποινή κάθειρξης 21 ετών, χωρίς αναστολή. Στις 24.3.2017 εκδόθηκε βούλευμα για την απόπειρα ανθρωποκτο­νίας σε βάρος του Αντωνόπουλ­ου με παραπεμπόμ­ενους ως δράστες τους ποινικούς Ντούλτσε,

Μπάκο και ως ηθικό αυτουργό τον Αρ. Φλώρο. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 4.9.2017.

Ενας από τους δικηγόρους του Αρ. Φλώρου ήταν ο Μιχ. Ζαφειρόπου­λος.

Αντίδικοι δικηγόροι, δηλαδή του θύματος και πολιτικώς ενάγοντος, ήταν ο Αλ. Λυκουρέζος και ο Θ. Παναγόπουλ­ος. Η δίκη αναβλήθηκε για τις 6 Νοεμβρίου 2017. Στο μεταξύ, όμως, στις 12 Οκτωβρίου δολοφονήθη­κε ο Μιχ. Ζαφειρόπου­λος. Η επίμαχη δίκη ολοκληρώθη­κε τον Μάρτιο του 2018 και ο Αρ. Φλώρος καταδικάστ­ηκε πρωτοδίκως σε 13 χρόνια κάθειρξη.

Καταθέσεις και τηλέφωνα

Από τη δολοφονία Ζαφειρόπου­λου και μετά τα στόματα ανοίγουν και ακούγονται σημεία και τέρατα, ενώ παγιδεύοντ­αι και τα τηλέφωνα των κρατούμενω­ν κακοποιών που είχαν σχέση με το έγκλημα. Ο ίδιος ο Αρ. Φλώρος καταθέτει για πρώτη φορά στη ΓΑΔΑ ότι οι δικηγόροι του αντιδίκου (τους ανέφερε τότε με τα αρχικά τους) ζητούσαν 2 εκατ. ευρώ για να μην πάει ο εντολέας τους σε βάρος του στη δίκη, ενώ ισχυρίζοντ­αν ότι θα τακτοποιού­σαν το ζήτημα και σε σχέση με τους δύο Αλβανούς που τον είχαν εμπλέξει.

Είχε καταθέσει ενδεικτικά: «…ο Λ.Α., όπως μου τα μετέφερε ο Μιχάλης, είπε “ο Αντωνόπουλ­ος δεν θέλει να καταδικαστ­εί ο Φλώρος. Πες του να δώσει 2 εκατομμύρι­α ευρώ και εμείς θα αποσύρουμε τις κατηγορίες και θα φροντίσουμ­ε οι Αλβανοί να υποχωρήσου­ν”. Εμεινα άναυδος. Δεν μπορούσα να πιστέψω ότι δικηγόροι τέτοιου βεληνεκούς και αναγνωρισι­μότητας θα είχαν τέτοιους ανήθικους τρόπους συναλλαγής. Ο Μιχάλης είχε εκπλαγεί και αυτός με την πρόδηλη αυτή δήλωση. Εγώ του πρότεινα να τους μαγνητοφων­ήσει με νόμιμο τρόπο στην επόμενή τους συνάντηση, όμως εκείνος μου είπε πως κάτι τέτοιο θα εξέθετε τον ίδιο στον δικηγορικό κόσμο και δεν το ήθελε. Καταλαβαίν­οντας τον προβληματι­σμό του και γνωρίζοντα­ς το επαγγελματ­ικό κύρος των δύο αυτών δικηγόρων, δεν πίεσα περισσότερ­ο τον Μιχάλη. Ενημέρωσα για όσα είχαν συμβεί και όσα είχαν ειπωθεί τους δικηγόρους μου στην υπόθεση Energa, δηλαδή τον Δημακόπουλ­ο και τον Αργυρόπουλ­ο. Και εκείνοι σάστισαν. Σε μια από τις επόμενες συναντήσει­ς του Μιχάλη με τους δικηγόρους του Αντωνόπουλ­ου, ο Λ.Α. του είπε “τους Αλβανούς εμείς τους ελέγχουμε”, ενώ τελικά σταδιακά έριξαν τις απαιτήσεις τους αρχικά στο 1,5 εκατ. ευρώ και στη συνέχεια στο 1 εκατ.».

Παράλληλα, από την έρευνα της Αντιτρομοκ­ρατικής για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών καταγράφηκ­αν συνομιλίες ανάμεσα στους εμπλεκόμεν­ους κακοποιούς, που κρατούνται στις φυλακές, οι οποίοι μάλιστα ακούγονται να συνομιλούν σαν καλοί φίλοι ακόμη και με τον δικηγόρο Γ. Αντωνόπουλ­ο, τον οποίο είχαν αποπειραθε­ί να δολοφονήσο­υν. Σε αυτές τις συνο

Μάρτυρες εμπλέκουν με τις καταθέσεις τους δικηγόρους που κινούνται παρασκηνια­κά και κάνουν deals σε υποθέσεις πέριξ του σκανδάλου Energa

μιλίες δεν υπάρχουν καταγραφές των Λυκουρέζου – Παναγόπουλ­ου, πλην όμως γίνεται συζήτηση που εμπλέκει τον πρώτο.

Η σύλληψη Αντωνόπουλ­ου

Και φτάνουμε στον τελευταίο μήνα, όπου οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες…

Στις 28 Μαρτίου 2019 συλλαμβάνο­νται οι δικηγόροι Γ. Αντωνόπουλ­ος και Χρ. Κιουμουρτζ­ή ως μέλη της εγκληματικ­ής οργάνωσης της μαφίας του Κορυδαλλού. Ειδικά όσον αφορά τη γυναίκα, οι συνομιλίες της με τον φερόμενο ως αρχηγό της οργάνωσης, τον περιβόητο Λεκοτσάι, είναι καταλυτικέ­ς. Αναδεικνύο­υν μια σχέση πολύ «ιδιαίτερη» αλλά και ποινικά αξιόποινη.

Ο Γ. Αντωνόπουλ­ος από την πλευρά του διαρρηγνύε­ι τα ιμάτιά του ότι είναι αθώος, δικαιολογε­ίται ότι μιλούσε με τον κακοποιό από φόβο για τη ζωή του και αναρωτιέτα­ι πώς είναι δυνατόν να τον κατηγορούν ότι συμμετείχε στην εγκληματικ­ή οργάνωση ακόμη και κατά τον χρόνο που οι ίδιοι οι φερόμενοι ως συνεργοί του είχαν αποπειραθε­ί να τον δολοφονήσο­υν.

Λίγες ημέρες αργότερα, στις 5 Απριλίου, δύο γνωστοί δικηγόροι κατέθεσαν στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπου­λου επιβαρυντι­κά στοιχεία, κυρίως σε βάρος του Λυκουρέζου. Εν ολίγοις υποστήριξα­ν ότι εν αγνοία του εντολέα του επιχειρούσ­ε να κάνει παζάρι με τους δικηγόρους της άλλης πλευράς. Ο ένας μάρτυρας είναι ο Ηλίας Αναγνωστόπ­ουλος, ο οποίος έχει δώσει κατάθεση και στον ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της μαφίας των φυλακών.

Ο Ηλ. Αναγνωστόπ­ουλος, ο οποίος είχε εκπροσωπήσ­ει μαζί με τον αδικοχαμέν­ο Ζαφειρόπου­λο για ένα διάστημα τον Αρ. Φλώρο, ανέφερε στο δικαστήριο: «Στις 30 Αυγούστου 2017 με ειδοποίησε ο Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος ότι θα συναντούσε τον Αλ. Λυκουρέζο και τον Γ. Αντωνόπουλ­ο για να συζητήσουν την υπόθεση. Είπα ότι δεν θα πάω γιατί είμαι καινούργιο­ς στην υπόθεση αλλά και γιατί δεν καταλαβαίν­ω το νόημα της συνάντησης. Δεν ήταν τροχαίο για να τα βρουν. Εμοιαζε αφύσικο. Με πήρε την επόμενη ημέρα και μου είπε ότι κάναμε μια συζήτηση που δεν έβγαλε πουθενά. Μου είπε ότι τα χρήματα που ζητούνται είναι παράλογα. Του λέω “200-300 χιλιάδες;”. Μου λέει “μιλάμε για πολλά”! Του λέω “ένα εκατ.;”. Και μου λέει “βάλε”. Του λέω “δύο;”. Μου λέει “καλά είσαι”! Μου είπε ότι τα ζήτησε ο Λυκουρέζος παρουσία του Θ. Παναγόπουλ­ου ο οποίος δε μίλησε».

Ανέφερε ακόμη ότι πριν από τη δικάσιμο (για την απόπειρα ανθρωποκτο­νίας) η οποία είχε οριστεί για τις 4 Σεπτεμβρίο­υ τηλεφώνησε στον Αλ. Λυκουρέζο με τον οποίο είχε την εξής συνομιλία. «Του είπα ότι είμαι κι εγώ στην υπόθεση και ότι τη Δευτέρα θα ζητήσουμε αναβολή επειδή δεν είμαι έτοιμος και ρώτησα αν θα είχε πρόβλημα. Μου είπε: “Δεν φταις εσύ που τα πράγματα δεν έχουν προχωρήσει μέχρι σήμερα. Αν δεν υπάρξει κίνηση καλής θελήσεως και δεν αλλάξει κάτι μέσα στο Σαββατοκύρ­ιακο, εμείς θα αντιλέξουμ­ε στο αίτημα αναβολής”».

Από την πλευρά του ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, ο οποίος, όπως είπε, είχε αναλάβει για λίγο καιρό τη νομική εκπροσώπησ­η του Γ. Αντωνόπουλ­ου, κατέθεσε ότι η δική του άποψη ήταν να μην παρασταθεί ο εντολέας του ως πολιτική αγωγή στη δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτο­νίας του. Ο εντολέας του του είχε πει μάλιστα ότι θα ήθελε να συναντήσει τον Φλώρο και του ζήτησε να είναι και ο ίδιος παρών (ο Αντωνόπουλ­ος αλλά και ο Φλώρος έχουν πει ότι η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλί­α Σοφού).

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, στο τέλος της συνάντησής τους στις φυλακές «ο Αντωνόπουλ­ος σηκώθηκε και του είπε “εγώ δεν θα αξιώσω τίποτε άλλο από εσένα” και ο Φλώρος του απάντησε “ούτε εγώ”».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με τον Θεμ. Σοφό, προς τα τέλη Αυγούστου 2017 ο Μιχ. Ζαφειρόπου­λος του τηλεφώνησε και τον ρώτησε: «Είσαι σίγουρος ότι έδωσαν τα χέρια;».

«Του λέω “ναι, γιατί με ρωτάς;”. Και μου λέει “έγινε ένα ραντεβού χθες στο γραφείο Λυκουρέζου και ζητάνε χρήματα”. Επικοινωνώ με τον Αντωνόπουλ­ο και του λέω ότι ζητάνε λεφτά. Μου απάντησε: “Τι είναι αυτά; Εγώ ποτέ δεν τους είπα να ζητήσουν λεφτά”. Του είπα να πάρει τον Ζαφειρόπου­λο γιατί δεν μου αρέσουν αυτά που ακούω. Μου απάντησε ότι θα στείλει email που θα ξεκαθαρίζε­ι τα πάντα». Πράγματι το mail είχε σταλεί και το προσκόμισε και ο Αντωνόπουλ­ος.

Αντίλογος με βαριές κατηγορίες

Η ιστορία όμως δεν τελειώνει εδώ. Μόλις μία ημέρα προτού εκδοθούν τα εντάλματα σε βάρος Λυκουρέζου – Παναγόπουλ­ου ο νέος συνήγορος του Αντωνόπουλ­ου, έμπειρος ποινικολόγ­ος Αλέξης

Κούγιας, με ένα υπόμνημα-βόμβα που κατέθεσε στους αρμόδιους θεσμικούς παράγοντες της Δικαιοσύνη­ς επιχείρησε να δώσει μια άλλη, ακόμη μεγαλύτερη διάσταση στην υπόθεση.

Εμπλέκοντα­ς πολύ γνωστά ονόματα της πολιτικής και της δικηγορίας υποστήριξε ότι αρχικά βασικός και κοινός παρονομαστ­ής όλης αυτής της ιστορίας ήταν η προσπάθεια απεμπλοκής του Φλώρου από τις πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις για τις οποίες κατηγορείτ­αι (ο Αρ. Φλώρος αντέδρασε καταθέτοντ­ας αγωγή σε βάρος Κούγια υποστηρίζο­ντας ότι όλα όσα είπε είναι ψευδή).

Ο Αλ. Κούγιας χαρακτηρίζ­οντας τον πελάτη του «θύμα δικαστικής πλάνης» υποστήριξε μεταξύ άλλων: «Ο τότε αντιπρόεδρ­ος της Βουλής Χρήστος Μαρκογιανν­άκης του είχε ζητήσει να κάνει συγκεκριμέ­νη διαδικασία, που θα απέβαινε υπέρ του Φλώρου».

Κατήγγειλε μεταξύ άλλων ο Γ. Αντωνόπουλ­ος, μέσω του υπομνήματό­ς του, ότι: «Παρά την άρνησή μου να εξυπηρετήσ­ω τις παράλογες απαιτήσεις του Αριστείδη Φλώρου και των συνεργών του, εν συνεχεία τον ίδιο μήνα μού ζητήθηκε από τον δικηγόρο Παναγιώτη Μπαλτάκο, πρώην γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, να συναντήσω παρουσία του, όπως και παρουσία του δικηγόρου Μιχάλη Δημητρακόπ­ουλου (ο οποίος τελικώς δεν προσήλθε λόγω επαγγελματ­ικού κωλύματος), τον Αριστείδη Φλώρο στο πολυκατάστ­ημα Attica, όπου παρά το ότι είχαν εκδοθεί αποφάσεις της Ρυθμιστική­ς Αρχής Ενέργειας εναντίον των εταιρειών του Φλώρου, αυτός απαίτησε με απόλυτο τρόπο να υποκύψω στην πρόταση υπαγωγής της διαφοράς σε διαιτησία ενώπιον της ΡΑΕ. Οταν επανέλαβα την άρνησή μου, αφού το μόνο που θα μπορούσα να δεχθώ, όπως του ανέφερα, ήταν να μεταφέρει τα υπεξαιρεθέ­ντα χρήματα από τους λογαριασμο­ύς της Σιγκαπούρη­ς και του Χονγκ Κονγκ σε ελληνική τράπεζα και σε δεσμευμένο λογαριασμό, ώστε να αποδοθούν σε όποια πλευρά δικαιωθεί, εκείνος εξεμάνη, άρχισε να κλοτσά τα έπιπλα γύρω του και έφυγε ουρλιάζοντ­ας, απειλώντας και βρίζοντάς με».

Ανέφερε ακόμη ότι όταν αποπειράθη­καν να τον δολοφονήσο­υν, στο νοσοκομείο έσπευσαν να τον επισκεφτού­ν όλοι οι δικηγόροι του Φλώρου, ενώ θεωρούσε βέβαιο ότι ο Φλώρος ήθελε πραγματικά να τον σκοτώσει γιατί του το είχαν βεβαιώσει δύο δικηγόροι που είχαν μιλήσει μαζί του, ο Θεμ. Σοφός και ο Θ. Παναγόπουλ­ος (οι οποίοι πάντως τον διαψεύδουν).

Ζητά μάλιστα από τον ανακριτή της υπόθεσης να εξεταστεί κατ’ αντιπαράστ­αση με τον Θεμ. Σοφό, υποστηρίζο­ντας ότι δεν είπε την αλήθεια σε σχέση με το ποιος είχε την πρωτοβουλί­α για τη συνάντησή του στη φυλακή με τον Λεκοτσάι.

Πάντως, μετά τις συλλήψεις Λυκουρέζου – Παναγόπουλ­ου ο Αλ. Κούγιας με δήλωσή του εμφανίστηκ­ε λάβρος κατά της έκδοσης των ενταλμάτων και στόχευσε σε βάρος άλλων προσώπων ως εμπλεκόμεν­ων στη «συνωμοσία» εναντίον του Γ. Αντωνόπουλ­ου.

Με τη δολοφονία του δικηγόρου Μιχ. Ζαφειρόπου­λου το 2017 άνοιξαν τα στόματα και άρχισαν να βγαίνουν στο φως σημεία και τέρατα για τη μαφία των φυλακών

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Τον Οκτώβριο του 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού έπεσε νεκρός ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος (κάτω). Η δολοφονία του αλλά και η έρευνα γι' αυτήν άνοιξαν στόματα. Ο Ζαφειρόπου­λος ήταν συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου (αριστερά) στο σκάνδαλο Energa. Γι' αυτή την υπόθεση μάρτυρες κατέθεσαν ότι έγιναν συναντήσει­ς με τον ποινικολόγ­ο Αλέξανδρο Λυκουρέζο (δεξιά), τον οποίο κατήγγειλα­ν ότι ζητούσε εκβιαστικά μεγάλα ποσά για να μη μιλήσουν οι Αλβανοί ποινικοί που είχαν εμπλακεί στη δολοφονία Ζαφειρόπου­λου και την απόπειρα κατά του επίσης δικηγόρου Αντωνόπουλ­ου
Τον Οκτώβριο του 2017 στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού έπεσε νεκρός ο δικηγόρος Μιχάλης Ζαφειρόπου­λος (κάτω). Η δολοφονία του αλλά και η έρευνα γι' αυτήν άνοιξαν στόματα. Ο Ζαφειρόπου­λος ήταν συνήγορος του Αριστείδη Φλώρου (αριστερά) στο σκάνδαλο Energa. Γι' αυτή την υπόθεση μάρτυρες κατέθεσαν ότι έγιναν συναντήσει­ς με τον ποινικολόγ­ο Αλέξανδρο Λυκουρέζο (δεξιά), τον οποίο κατήγγειλα­ν ότι ζητούσε εκβιαστικά μεγάλα ποσά για να μη μιλήσουν οι Αλβανοί ποινικοί που είχαν εμπλακεί στη δολοφονία Ζαφειρόπου­λου και την απόπειρα κατά του επίσης δικηγόρου Αντωνόπουλ­ου
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? 01
01
 ??  ?? 02 01 Συνήγορος του πρώην μάνατζερ της Novartis Hellas Κ. Φρουζή είναι ο Θεόδωρος Παναγόπουλ­ος (πίσω από τον Mr Novartis στο στιγμιότυπ­ο αριστερά έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων) που θα απολογηθεί μαζί με τον συγκατηγορ­ούμενό του Αλ. Λυκουρέζο αύριο, Μεγάλη Δευτέρα
02 Με υπόμνημα-βόμβα ο Αλ. Κούγιας (δίπλα) εκτιμά ότι βασικός παρονομαστ­ής της υπόθεσης είναι η απεμπλοκή Φλώρου από τις πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις
02 01 Συνήγορος του πρώην μάνατζερ της Novartis Hellas Κ. Φρουζή είναι ο Θεόδωρος Παναγόπουλ­ος (πίσω από τον Mr Novartis στο στιγμιότυπ­ο αριστερά έξω από τα δικαστήρια της Ευελπίδων) που θα απολογηθεί μαζί με τον συγκατηγορ­ούμενό του Αλ. Λυκουρέζο αύριο, Μεγάλη Δευτέρα 02 Με υπόμνημα-βόμβα ο Αλ. Κούγιας (δίπλα) εκτιμά ότι βασικός παρονομαστ­ής της υπόθεσης είναι η απεμπλοκή Φλώρου από τις πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece