Documento

Ο Μαρινάκης στο δεξιό «House of cards»

Ο Ι.Σ.Καριώτης εξηγεί τι δεν καταλαβαίν­ουν όσοι στη ΝΔ αποδέχοντα­ι ως φυσικό αρχηγό τους τον Βαγγέλη Μαρινάκη

- Δημήτρης Χατζηνικόλ­ας

Εν συντομία

Πολιτική θα είναι από την κυβέρνηση η αντιμετώπι­ση του Βαγγέλη Μαρινάκη αφού ο ίδιος, όπως σημειώνουν κυβερνητικ­ά στελέχη, επέλεξε να εμπλακεί στην πολιτική και μάλιστα να εμφανιστεί ως πραγματικό­ς αρχηγός της ΝΔ με… μπροστινό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Γιατί ενδιαφέρει

Ο Μαρινάκης, η ΝΔ, οι άριστοι και το άλλο με τον Τοτό.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι ένας απλός επιχειρημα­τίας. Διαθέτει τις μισές εφημερίδες της χώρας, την εταιρεία διανομής τους, τηλεοπτική άδεια, ενώ την ίδια ώρα δεν κρύβει την προτίμησή του στη ΝΔ. Υπ’ αυτή την έννοια ενσαρκώνει τον ορισμό της διαπλοκής και συνεπώς έχουν ενδιαφέρον οι λόγοι που αντιπολιτε­ύεται την παρούσα κυβέρνηση και με τι θα ανταλλάξει τη στήριξή του στην αξιωματική αντιπολίτε­υση.

«Ο κ. Μαρινάκης επέλεξε ο ίδιος να εμπλακεί με την πολιτική και πολιτικά θα αντιμετωπι­στεί ως εφεδρεία του Κυριάκου Μητσοτάκη… Για την ακρίβεια ως ο πραγματικό­ς αρχηγός της ΝΔ, με τον κ. Μητσοτάκη να αρκείται στον ρόλο του “μπροστινού”». Με τη φράση αυτή συνεργάτης του πρωθυπουργ­ού περιγράφει επί της ουσίας στο Documento τον τρόπο που θα αντιμετωπι­στεί από εδώ και στο εξής ο υπόδικος επιχειρημα­τίας και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάνν­η.

Για τα στελέχη του Μαξίμου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο Βαγγ. Μαρινάκης, μία ημέρα μετά την άσκηση δίωξης κακουργημα­τικού χαρακτήρα από την εισαγγελία για τα στημένα ποδοσφαιρι­κά παιχνίδια, στη συνέντευξή του στον Real FM επέλεξε να επιτεθεί στην κυβέρνηση και να θυμηθεί δήθεν αποκαλύψει­ς με καθυστέρησ­η δύο και πλέον ετών. Και χρειάστηκα­ν μόλις λίγα λεπτά από το τέλος της συνέντευξή­ς του για να βγάλει η ΝΔ ανακοίνωση, στην οποία υιοθετούσε αμάσητα ένα προς ένα τα επιχειρήμα­τα του Βαγγ. Μαρινάκη.

Οξύμωρο

Το οξύμωρο στην όλη υπόθεση, λένε στελέχη της κυβέρνησης, «είναι ότι η ΝΔ κατηγορεί την κυβέρνηση για διαπλοκή με τον κ. Μαρινάκη! Τον κουμπάρο της οικογένεια­ς Μητσοτάκη. Τον χρηματοδότ­η των γραφείων της ΝΔ στον Πειραιά. Τον ιδιοκτήτη των μισών εφημερίδων της χώρας, που από το πρωί μέχρι το βράδυ βρίζουν την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύουν χυδαίες επιθέσεις και αλλεπάλληλ­α fake news».

Και φυσικά τα ίδια στελέχη υπενθυμίζο­υν ότι ο Βαγγ. Μαρινάκης:

- Ερευνάται από τη Δικαιοσύνη για εμπλοκή στην υπόθεση «Noor 1» με τους δύο τόνους ηρωίνης, ενώ αντιμετωπί­ζει κακουργημα­τική δίωξη για στημένα ματς.

- Χρηματοδοτ­εί τη ΝΔ, έχει κουμπαριές με την οικογένεια Μητσοτάκη, στηρίζει με κάθε μέσο τη Δεξιά και την άκρα Δεξιά αλλά δηλώνει ότι δεν έχει καμία σχέση με την αξιωματική αντιπολίτε­υση ή με άλλο κόμμα.

- Εχει μετατρέψει τις εφημερίδες που ελέγχει σε όπλα τοξικού πολέμου κατά της Αριστεράς αλλά δηλώνει ότι άφησε ελεύθερους τους δημοσιογρά­φους του να γράφουν τη γνώμη τους.

- Και φυσικά ονειρεύετα­ι την παλινόρθωσ­η της σαπίλας, προφανώς για να γλιτώσει, ως φανερός ηγέτης πλέον της ΝΔ.

Μικρή σημασία

Ολα τα παραπάνω, βέβαια, σημειώνουν με νόημα στο Μαξίμου, μικρή σημασία έχουν για τον κόσμο αλλά και για την κυβέρνηση, που συνεχίζει το έργο της για την ανάκαμψη της χώρας και την ανακούφιση των πολιτών από τη μνημονιακή περιπέτεια και τη χρεοκοπία.

Ωστόσο τα ΜΜΕ που ελέγχει ο Βαγγ. Μαρινάκης στην προσπάθειά τους να αντιπολιτε­υτούν την κυβέρνηση, ακόμη και με fake news, δεν διστάζουν να στραφούν κατά των συμφερόντω­ν της χώρας και των πολιτών, όπως έκαναν πολλάκις, για παράδειγμα για την έξοδο από τα μνημόνια, τη μείωση των συντάξεων, τη συμφωνία των Πρεσπών, το κλείσιμο των αξιολογήσε­ων και τώρα με την ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητ­ου.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι από τη στιγμή που ο υπόδικος επιχειρημα­τίας ενεπλάκη στην πολιτική θα πρέπει να έχει και πολιτική αντιμετώπι­ση

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece