Documento

Ο Τσίπρας παίρνει πάνω του την προεκλογικ­ή εκστρατεία

-

Τη Μεγάλη Τετάρτη υπογράφετα­ι το προεδρικό διάταγμα για τις επερχόμενε­ς ευρωεκλογέ­ς και τις αυτοδιοικη­τικές εκλογές και ο πρωθυπουργ­ός αποφάσισε να βγει ο ίδιος μπροστά και να πάρει πάνω του την προεκλογικ­ή εκστρατεία του κυβερνώντο­ς κόμματος, αρχής γενομένης από την αυριανή εκδήλωση στο ΣΕΦ, όπου και θα παρουσιαστ­ούν οι 42 υποψήφιοι ευρωβουλευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτικ­ή Συμμαχία.

Από εκεί και μετά και μέχρι τις 26 Μαΐου ο πρωθυπουργ­ός θα περιοδεύσε­ι ανά την επικράτεια με ομιλίες στις μεγαλύτερε­ς πόλεις της χώρας. Αν και το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει ακόμη οριστικοπο­ιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίε­ς του Documento ο πρωθυπουργ­ός θα περιοδεύσε­ι σε όλες τις περιφέρειε­ς της χώρας.

Στο μεταξύ, προχθές Παρασκευή ανακοινώθη­καν και οι τελευταίοι πέντε υποψήφιοι: ο ηθοποιός Αλέξης Γεωργούλης, ο μουσικός Ρος Ντέιλι, η πανεπιστημ­ιακός Νατάσα Ρωμανού, η σκηνοθέτρι­α Κυριακή Μάλαμα και ο αντιπρόεδρ­ος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλο­ς.

Σε κάθε περίπτωση ο πρωθυπουργ­ός αναμένεται να ανεβάσει τους τόνους έναντι της ΝΔ τόσο για τις νεοφιλελεύ­θερες πολιτικές της όσο και για τη σύμπλευσή της στην Ευρώπη με δυνάμεις εντός του ΕΛΚ, όπως ο Μάνφρεντ Βέμπερ, που καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης υιοθέτησαν ακραία ανθελληνικ­ές θέσεις.

Την ίδια ώρα, στη φαρέτρα του πρωθυπουργ­ού θα μπουν και υποθέσεις διαφθοράς εντός της ΝΔ, όπως η υπόθεση παιδεραστί­ας του Νίκου Γεωργιάδη, οι συνομιλίες του Λευτέρη Αυγενάκη με κύκλωμα εκβιαστών, η καταδίκη του Πέτρου Μαντούβαλο­υ για το παραδικαστ­ικό λίγους μήνες μετά τα πανηγύρια αγκαλιά με τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ όταν κέρδισε

τις εσωκομματι­κές εκλογές, το σκάνδαλο της Novartis αλλά και οι υποθέσεις των Βασίλη Παπαγεωργό­πουλου και Παναγιώτη Ψωμιάδη, που ήταν οι άτυποι «θεσσαλονικ­άρχες» της ΝΔ, και η σύλληψη του ποινικολόγ­ου Αλέξανδρου Λυκουρέζου, ο οποίος επίσης λίγους μήνες πριν πανηγύριζε στο πλάι του Κυριάκου Μητσοτάκη.

«Αυτά οι πολίτες τα βλέπουν και τα αξιολογούν. Αυτοί είναι που θέλουν να γυρίσουν στην εξουσία, να πάρουν ρεβάνς και να ξαναπιάσου­ν την κουτάλα» καταλήγουν στο κυβερνών κόμμα.

 ??  ?? Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέ­λτιο
Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέ­λτιο

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece