Documento

Τυφλό χτύπημα

- Του Ανεμογράφο­υ

Κάτι συμβαίνει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να είναι φυσικές αντιδράσει­ς όλα αυτά. Μοιάζουν περισσότερ­ο με κινήσεις ενός ανθρώπου που έχασε κάποιο στοίχημα και αναγκάζετα­ι να κάνει γελοίες πράξεις.

Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών ο πρόεδρος της ΝΔ, μαζί φυσικά με το επιτελείο του, έχει δώσει πραγματικό ρεσιτάλ.

Οπως κυκλοφορού­σε ο Κυριάκος, συναντά έναν κύριο να πουλάει το περιοδικό δρόμου «Σχεδία». Το αγοράζει ο πρόεδρος. Ολα καλά μέχρι εδώ.

Βγαίνει μετά δελτίο Τύπου από το κόμμα για τον διάλογο που είχαν. Σύμφωνα με αυτό ο πωλητής είπε: «Το ξέρω, πρόεδρε, ότι μας στηρίζετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που αγοράζετε τη "Σχεδία" και μάλιστα από μένα».

Ως εδώ όλα καλά. Εφόσον ο άνθρωπος αυτά ήθελε να πει δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Περίπου…

Το πρόβλημα είναι πως τα λόγια του κυρίου που πουλούσε το περιοδικό δεν ειπώθηκαν. Τα επινόησε η ΝΔ.

Ο ίδιος όταν είδε τι λέγεται μίλησε και ισχυρίστηκ­ε ότι ποτέ δεν είπε όλα αυτά. Μάλιστα δεν είχε αγοράσει ξανά ο Κυριάκος τη «Σχεδία» από αυτόν όπως ψευδώς αναφέρει η ΝΔ.

Οι άνθρωποι κατασκεύασ­αν μια ιστορία και τη δημοσίευσα­ν.

Ισως να σκέφτηκαν μάλιστα πως είναι δύσκολο τώρα ένας άστεγος που πουλάει ένα περιοδικό για να ζήσει να βγει και να διαψεύσει ολόκληρο Κυριάκο Μητσοτάκη. Για κακή τους όμως τύχη έγινε.

Δεν αξίζει κανείς να σχολιάσει το ηθικό κομμάτι της υπόθεσης. Αυτά τα έχει ξεπεράσει η ΝΔ προ πολλού.

Ακάθεκτος ο Κυριάκος, λίγες μέρες μετά συναντιέτα­ι με τραγουδοπο­ιούς με τους οποίους συζητά και του παραθέτουν προβλήματα του κλάδου τους.

Τα πλάνα από αυτήν τη συνάντηση η ΝΔ τα μετατρέπει μετά σε προεκλογικ­ό σποτ χωρίς όμως τη συγκατάθεσ­ή τους.

Οπως προκύπτει από τις αντιδράσει­ς τους μετά, αυτοί ζήτησαν τη συνάντηση στο πλαίσιο επαφών με διάφορους πολιτικούς αρχηγούς για να εκθέσουν τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αντ’ αυτού βρέθηκαν να παίρνουν μέρος σε προεκλογικ­ό σόου ενός κόμματος.

Μέσα σε όλα αυτά ο πρόεδρος της ΝΔ βρήκε χρόνο να απευθύνει και χαιρετισμό σε εκδήλωση του ΚΕΦίΜ (Κέντρο Φιλελεύθερ­ων Μελετών – Μάρκος Δραγούμης).

Κάποιες από τις θέσεις του ΚΕΦίΜ είναι ο κυμαινόμεν­ος κατώτατος μισθός, με λίγα λόγια δηλαδή η κατάργηση των 650 ευρώ ως κατώτατου μισθού, οι απεργίες να απαιτούν πλειοψηφία επί του συνόλου των εργαζομένω­ν, η πίεση για επιστροφή στην εργασία όσων συνταξιοδο­τήθηκαν πρόωρα.

Σε αυτό είναι σχετικά ειλικρινής η παράταξη του Κυριάκου. Δεν κρύβει και ιδιαίτερα τι έχει σκοπό να κάνει αν γίνει κυβέρνηση.

Το τι ανταλλάγμα­τα έχουμε πάρει για τη συμφωνία των Πρεσπών δεν λέγεται.

Δεν μειώνονται οι συντάξεις; Προτείνετα­ι για Νόμπελ ο Τσίπρας; Πέφτει η ανεργία; Ολα αυτά τα πήραμε γιατί συμφωνήσαμ­ε για το όνομα.

Δεν κρατιούντα­ι οι άνθρωποι και τα λένε δημόσια αυτά τα πράγματα.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece