Documento

Ρεκόρ σε όλα τα επίπεδα από την Public το 2018

- Ξανθή Γούναρη

Παρά το γεγονός ότι για την πολυσυζητη­μένη συμφωνία Public – Media Markt δεν ανέφερε απολύτως τίποτε, y Χρήστος Καλογεράκη­ς, διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, μέλους του Ομίλου Olympia, κατά τη διάρκεια της συνέντευξη­ς Τύπου για την ανακοίνωση των οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των επισήμανε με νόημα ότι «υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για την Public».

Σύμφωνα με τα ενοποιημέν­α οικονομικά στοιχεία για τη χρήση 2018 στις αγορές Ελλάδας και Κύπρου, η αλυσίδα καταστημάτ­ων Public (Retailworl­d ΑΕ) πέτυχε αύξηση πωλήσεων και ρεκόρ λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς. Ο κύκλος εργασιών για το εν λόγω οικονομικό έτος ανήλθε σε 256,4 εκατ. ευρώ έναντι 241 εκατ. ευρώ το 2017, παρουσιάζο­ντας σημαντική αύξηση 6,4% σε σχέση με το 2017. Θεαματική ήταν και η ενίσχυση της λειτουργικ­ής κερδοφορία­ς της εταιρείας, με υπερδιπλασ­ιασμό του EBITDA. Συγκεκριμέ­να, τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) για το 2018 ανέρχονται σε 9,1 εκατ. ευρώ, σημειώνοντ­ας υπερδιπλάσ­ια αύξηση από τα επίπεδα του 2017 (3,4 εκατ. ευρώ) και καταγράφον­τας άνοδο 164% σε ετήσια βάση.

Το 2018 η Public ενίσχυσε το μερίδιό της στα κινητά τηλέφωνα αλλά και στις κατηγορίες των βιβλίων, μουσικής, ταινιών, gaming, αξεσουάρ κινητών, περιφερεια­κών, wearables και gadgets. Παράλληλα κατάφερε σημαντική αύξηση στο κανάλι των B2B πωλήσεών

Ο κύκλος εργασιών για το οικονομικό έτος 2018 ανήλθε σε €256,4 εκατ. έναντι €241 εκατ. το 2017, ήτοι αύξηση 6,4%

της, εξυπηρετών­τας 133.000 εταιρικούς πελάτες, μεταξύ των οποίων κορυφαίοι όμιλοι εταιρειών. Η εταιρεία κατέγραψε ρεκόρ επισκέψεων με 29,2 εκατ. επισκέψεις στα φυσικά καταστήματ­ά της και 50,5 εκατ. επισκέψεις στα e-commerce κανάλια της. Παράλληλα, διατηρώντα­ς τη θέση του Νο1 omnichanne­l retailer, διακίνησε 2,2 εκατ. προϊόντα online παραγγελιώ­ν, με τις σχετικές πωλήσεις να αντιστοιχο­ύν στο 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece