Documento

Πρόεδρος μειοψηφίας ο Γραμμένος στην ΕΠΟ!

Η εκλογή Λυσάνδρου στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας άλλαξε τις ισορροπίες και στην ομοσπονδία η πλευρά Σαββίδη δεν ελέγχει το ΔΣ

- Σάββας Λιβάνιος

Εν συντομία

Η ΑΕΚ με την ψήφο του Ολυμπιακού μπορεί να μπλοκάρει πλέον οποιαδήποτ­ε απόφαση του Βαγγέλη Γραμμένου.

Γιατί ενδιαφέρει

Μαρινάκης και Μελισσανίδ­ης άφησαν για την ώρα την ακραία αντιπαλότη­τά τους και επιχειρούν να βάλουν φρένο στην… επέλαση του Ιβάν.

Στο ελληνικό ποδόσφαιρο ποτέ κανείς δεν πρόκειται να πλήξει· συμβαίνουν τα πιο απίθανα σενάρια, λες και παρακολουθ­είς κινηματογρ­αφική ταινία. Αν κάποιος τα έγραφε ή τα έλεγε προτού υλοποιηθού­ν, θα τον αποκαλούσα­ν τρελό. Για παράδειγμα, Ολυμπιακός και ΑΕΚ, δηλαδή Βαγγέλης Μαρινάκης και Δημήτρης Μελισσανίδ­ης, προχώρησαν μέσω των στενών συνεργατών τους σε πρόσκαιρη (;) συμμαχία στη Σούπερ Λίγκα και εξέλεξαν πρόεδρο του υπό διάλυση συνεταιρισ­μού τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΠΑΕ ΑΕΚ Μηνά Λυσάνδρου.

Μελισσανίδ­ης και Μαρινάκης ουκ ολίγες φορές την τελευταία πενταετία έχουν βρεθεί σε αντιδικία άνευ ορίων και έχουν εκτοξεύσει εκατέρωθεν βαρύτατους χαρακτηρισ­μούς. Στη λογική του «περασμένα ξεχασμένα» οι δύο βαρόνοι της μπάλας συμφώνησαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους σε ό,τι αφορά τη διοίκηση της λίγκας και μπλόκαραν τα σχέδια επέκτασης και ελέγχου του ελληνικού ποδοσφαίρο­υ από τον Ιβάν Σαββίδη.

Ο ΠΑΟΚ ήταν (δεν είναι πλέον) ο ισχυρός παίκτης εντός και εκτός αγωνιστικώ­ν χώρων. Μετά την ΕΠΟ ήθελε να εκλέξει δικό του πρόεδρο και στη Σούπερ Λίγκα. Βρήκε όμως απέναντί του Ολυμπιακό και ΑΕΚ (συμπορεύθη­κε και ο Παναθηναϊκ­ός, όμως η διοίκηση Αλαφούζου δεν έχει καμιά επιρροή στα κέντρα αποφάσεων) και ο Λυσάνδρου επικράτησε με ψήφους 8-6 του αντιπροέδρ­ου του «δικεφάλου του βορρά» Μάκη Γκαγκάτση. Ο ηττημένος της εκλογικής διαδικασία­ς δήλωσε πάντως ότι θα στηρίξει τον νέο πρόεδρο.

Η εκλογή Λυσάνδρου αλλάζει τις ισορροπίες και στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ. Ο ΠΑΟΚ πλέον δεν έχει το πάνω χέρι ή τουλάχιστο­ν δεν μπορεί να κάνει ό,τι θέλει. Οι δύο «δικέφαλοι» έχουν στο ΔΣ από οκτώ ψήφους και η 17η ανήκει στον διευθύνοντ­α σύμβουλο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Τάκη Αγραφιώτη. Οπότε η ΑΕΚ με την ψήφο του εκπροσώπου της «ερυθρόλευκ­ης» ΠΑΕ μπορεί να περάσει όποια απόφαση επιθυμεί από το ΔΣ της ομοσπονδία­ς ή να μπλοκάρει αντίστοιχα πρόταση του ΠΑΟΚ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ο Βαγγ. Γραμμένος είναι πρόεδρος μειοψηφίας στην ΕΠΟ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης είναι ο μεγαλύτερο­ς επενδυτής στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η ομάδα του κατακτά δίκαια και χωρίς σκιές τον φετινό τίτλο. Πρέπει να συμβάλει και αυτός στην προοπτική αναβάθμιση­ς του προϊόντος. Το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας εξακολουθε­ί να είναι απαξιωμένο και οι πρόσκαιρες συμμαχίες όχι μόνο δεν το βοηθούν να βελτιωθεί, αλλά το «πνίγουν» στα προβλήματά του. Οι εξέδρες είναι άδειες και οι χορηγοί δεν πλησιάζουν τις ΠΑΕ και τον συνεταιρισ­μό καθώς θεωρούν ότι η προβολή μέσω του ελληνικού πρωταθλήμα­τος είναι δυσφήμηση. Και αυτό αναδεικνύε­ι την κατάντια του.

Εάν οι βαρόνοι της μπάλας δεν τα βρουν, τότε η παγιωμένα αρρωστημέν­η κατάσταση θα διατηρηθεί. Το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση Μαρινάκη προχώρησε σε χαλαρή συμμαχία με τον ΠΑΟΚ και εκλέχθηκε στην προεδρική καρέκλα του συνεταιρισ­μού ο δικηγόρος Βαγγέλης Μπαταγιάνν­ης. Επιλογή που σε καμία περίπτωση δεν δικαίωσε τις προσδοκίες και γι’ αυτό οι ίδιοι οι Πειραιώτες με κινήσεις τους τον οδήγησαν σε πρόωρη παραίτηση. Εάν οι μεγαλοπαρά­γοντες στηρίξουν τον Λυσάνδρου, ο οποίος είναι ικανότατο και έμπειρο στέλεχος, και βρουν κώδικα επικοινωνί­ας για τα θέματα της ΕΠΟ, τότε ίσως έρθουν και καλύτερες ημέρες για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε αφετηρία επανεκκίνη­σης το ελληνικό ποδόσφαιρο ή σε στάτους πρόσκαιρου συμβιβασμο­ύ μεταξύ των βαρόνων της μπάλας μετά την αλλαγή ισορροπιών σε Σούπερ Λίγκα – ΕΠΟ

 ??  ?? Ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρείται πλέον αποδυναμωμ­ένος, καθώς το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έχει συνταχτεί με την πλευρά των δύο πρώην πλέον άσπονδων εχθρών Μαρινάκη – Μελισσανίδ­η
Ο Βαγγέλης Γραμμένος θεωρείται πλέον αποδυναμωμ­ένος, καθώς το μισό διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ έχει συνταχτεί με την πλευρά των δύο πρώην πλέον άσπονδων εχθρών Μαρινάκη – Μελισσανίδ­η

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece