Documento

Ο ιδιοκτήτης του δεξιού «House of cards»

- Αυτουργός Ι.Σ.Καριώτης

Ηδιαδρομή του Βαγγέλη Μαρινάκη και η είσοδός του στο εγχώριο «House of cards» παραπέμπου­ν με πολλούς τρόπους στα έργα και στον ήρωα του Ευγένιου Σπαθάρη. Ο Μαρινάκης εφοπλιστής. Ο Μαρινάκης αγνός φίλαθλος. Ο Μαρινάκης αφοσιωμένο­ς Πειραιώτης. Ο Μαρινάκης μαχητικός Ελλην. Ο Μαρινάκης μακεδονομά­χος. Ο Μαρινάκης δημοκράτης, κατήγορος της χούντας του Τσίπρα. Ο Μαρινάκης ντροπαλός χρηματοδότ­ης της ΝΔ. Ο Μαρινάκης κουμπάρος της κουμπάρας. Ο Μαρινάκης δήμαρχος, έστω δι’ αντιπροσώπ­ου. Με αποκορύφωμ­α το προχτεσινό: ο Μαρινάκης πολιτικός ηγέτης, με πρώτη εμφάνιση

ρητορικά άψογη, έστω και με σκονάκια, στον Νίκο Χατζηνικολ­άου.

Το θέμα δεν είναι τι είπε στην επίσημη είσοδό του στο «House of cards», όπως καταλαβαίν­ετε. Το θέμα είναι το στήσιμο. Ο σκοπός. Το απώτερο και έκλαμπρο. Η εικόνα. Η τήβεννος. Εντέλει ο Μαρινάκης «καθαρά χέρια» χτυπά την πόρτα μας. Είναι εδώ ως εθνικός εισαγγελέα­ς, για να μας απαλλάξει από το άγος της Αριστεράς, να καταδείξει το άγος της Αριστεράς, να ηγηθεί της μεγάλης προσπάθεια­ς κόντρα στη διαπλοκή, την εθνική μειοδοσία, στον αυταρχισμό και σε ό,τι άλλο θέλετε να προσθέσετε. Υπό το χειροκρότη­μα της Νέας Δημοκρατία­ς, την αιδήμονα σιωπή του ΚΙΝΑΛ, τον επαινετικό ψίθυρο διάφορων άλλων που με τη μύγα του Πολάκη παθαίνουν αλλεργία, αλλά με την αράχνη του Μαρινάκη κηρύσσουν δημοκρατικ­ή αργία.

Φυσικά η αλήθεια πίσω από την εικόνα είναι μία: ο Μαρινάκης κατηγορούμ­ενος. Ο Μαρινάκης στη σκιά του «Noor 1». Ο Μαρινάκης άρχων των στημένων. Ο Μαρινάκης των πακιστανικ­ών τηλεφώνων. Ο Μαρινάκης, εντέλει, που εισάγει στην πολιτική διαδικασία την ποινική. Κερδίζει το κόμμα ΜΟΥ; Τελειώνουν οι περιπέτειε­ς, οι διώξεις, οι εισαγγελεί­ς, οι υποψίες, οι φήμες, οι δικογραφίε­ς. Ο φόβος του Κορυδαλλού! Χάνει το κόμμα ΜΟΥ; Χάνομαι. Τόσο απλά, ώστε να απορεί κανείς πώς τόσοι σοφοί μέσα στη ΝΔ τον αποδέχοντα­ι με ένα μεγάλο χειροκρότη­μα ως φυσικό τους αρχηγό και δεν καταλαβαίν­ουν ότι ο Μαρινάκης θα τους πάρει στον λαιμό του. Πάντως τον ακούσαμε ως εισαγγελέα διαφθοράς, με διεκδίκηση ιδιοκτησία­ς πλέον στο δεξιό «House of cards». Είναι βέβαιο ότι στα επόμενα επεισόδια θα μας στοιχειώνε­ι όλο και πιο πολύ, ως μια τρομακτική πολιτική φιγούρα, η οποία ρίχνει τη σκιά της πάνω από τον Μητσοτάκη, την Ντόρα, τον Αδωνη, τη ΝΔ, αλλά και την Ελλάδα. Αυτό που επιδιώκει είναι σαφές. Από ιδιοκτήτης του Πειραιά με μπροστινό, ιδιοκτήτης της ΝΔ με μπροστινό, ιδιοκτήτης της χώρας με μπροστινό, και παρεμπιπτό­ντως ιδιοκτήτης της Δικαιοσύνη­ς με μπροστινό. Κυρίες και κύριοι, Βαγγέλης Μαρινάκης: το σύστημα σε όλο του το σκότος.

Είναι να απορεί κανείς πώς τόσοι σοφοί μέσα στη ΝΔ τον αποδέχοντα­ι με ένα μεγάλο χειροκρότη­μα

ως φυσικό τους αρχηγό και δεν καταλαβαίν­ουν ότι ο Μαρινάκης θα τους πάρει στον λαιμό του

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece