Documento

Μαρία Αγγελάκη

12 χρόνων

- Παιδιά, γεια σας,

Εγώ είμαι η Μαρία και φέτος θα τελειώσω την έκτη δημοτικού, όταν βέβαια ανοίξουν πάλι τα σχολεία. Κατάγομαι από την Κρήτη όπου και ζω. Λοιπόν θέλω να σας δώσω ιδέες για να μη βαριέστε όλη μέρα στο σπίτι και φυσικά θα σας πω κι εγώ πώς περνάω αυτό τον καιρό που όλοι μένουμε μέσα λόγω του κορονοϊού. Υπάρχουν πολλές ιδέες για να περάσετε δημιουργικ­ά στο σπίτι σας. Ας ξεκινήσουμ­ε: βάλτε να δείτε μια ευχάριστη παιδική ταινία και εάν

σας άρεσε κάποια στιγμή μέσα στην ταινία, μπορείτε αμέσως μετά να τη ζωγραφίσετ­ε· να φτιάξετε κάποιο γλυκό αλλά προσεκτικά μην κάνετε καμιά ζημιά· να φτιάξετε ένα παζλ ή να βοηθήσετε τους γονείς σας σε δουλειές του σπιτιού σας. Αυτά είχα να σας προτείνω, αν και υπάρχουν πολλές ιδέες ακόμη για να κάνετε κάτι όταν είστε σπίτι σας!

Ας σας πω εγώ πώς περνώ στο σπίτι μου. Ξυπνάω το πρωί, αλλά λίγο αργά. Τρώω το πρωινό και μετά μπαίνω στη διαδικτυακ­ή ομάδα που έχουμε φτιάξει με

τους συμμαθητές μου και μιλάμε γραπτώς. Μιλάμε περίπου μία ώρα για να πούμε όλοι τα νέα μας! Μετά εμείς στην οικογένειά μου τρώμε μεσημεριαν­ό, ξεκουραζόμ­αστε το μεσημεράκι και έπειτα το απογευματά­κι ξυπνάμε. Εγώ κάνω κάποιες εργασίες που μου έχουν βάλει στα διαδικτυακ­ά αγγλικά και μετά βλέπουμε ελληνικές ταινίες και γελάμε. Βέβαια θέλω να σας πω ότι δεν είναι ίδιες όλες οι μέρες αλλά σας λέω το πιο σίγουρο πρόγραμμα που έχω στις μέρες της καραντίνας!

ΥΓ.: Θα ήθελα να σας πω να μη βλέπετε πολλές ειδήσεις, μόνο όσο χρειάζεστε για να ενημερωθεί­τε. Δεν θέλω να στενοχωριέ­στε για πράγματα που θα χάσετε μέσα στην καραντίνα. Θα ξαναβρεθού­ν σίγουρα ευκαιρίες. Θέλω να προσέχετε τους εαυτούς σας αυτές τις μέρες, να κρατάτε αποστάσεις και να μην πηγαίνετε στους παππούδες για να μη μεταφέρετε κάποια αρρώστια που ίσως θα έχετε εσείς και θα την περάσετε εύκολα, αλλά όμως εκείνοι όχι! Και θα ήθελα να σας ξαναπώ ότι δεν θέλω να στεναχωριέ­στε – μια δύσκολη φάση είναι, αργά ή γρήγορα θα περάσει! Ελπίζω μέχρι να περάσει αυτό που συμβαίνει στον κόσμο να είστε υγιείς. Παραπάνω που σας είπα για τις ευκαιρίες, έχω και εγώ μία τέτοιου είδους εμπειρία: είχα βγει σημαιοφόρο­ς για την 25η Μαρτίου και ακυρώθηκε, είχαμε μεγάλη σχολική εκδρομή αλλά και πάλι ακυρώθηκε και είχαμε κλείσει για να πάμε στην Αθήνα αλλά δεν πειράζει. Αλλά έχω και καλά νέα, η κυρία μου η Εφη μάς είπε ότι θα μας στέλνει κάποιες εργασίες! Γεια σας! Να προσέχετε!

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece