Documento

Στην υγειά των κορόιδων!

- Βαγγέλης Δεληπέτρος

Ενας πρωθυπουργ­ός που φωτογραφίζ­εται με φόντο τις μπουλντόζε­ς στο Ελληνικό, αν και τις κατεδαφίσε­ις τις κάνει το δημόσιο και οι επενδυτές είναι επί της ουσίας άφαντοι. Ενας υπουργός Εξωτερικών που φωτογραφίζ­εται πότε με τον ένα και πότε με τον άλλο Λίβυο επίσημο χωρίς να πετυχαίνει τίποτε, γιατί είτε πριν είτε μετά τις φωτογραφίσ­εις οι Τούρκοι μισθοφόροι αλωνίζουν στη Λιβύη. Και ένας δήμαρχος που φωτογραφίζ­εται πλάι στις «χρυσές» ζαρντινιέρ­ες του και τα πανάκριβα φυτά του, τα οποία δεν προνόησε να… ποτίζονται! Το κοινό όλων αυτών είναι ότι φωτογραφίζ­ονται σε μια προσπάθεια να μας πείσουν ότι έχουν ένα κάποιο σχέδιο: για την Αθήνα, την εξωτερική πολιτική ή συνολικά για το μέλλον της χώρας. Αλλά, σε πείσμα των επικοινωνι­ακών σεναρίων τους, η άτιμη η πραγματικό­τητα δεν αργεί να τους διαψεύσει. Γιατί εάν υπήρχε σχέδιο, δεν θα υπήρχαν παιδιά να λιποθυμούν από την πείνα έξω από φούρνους. Δεν θα υπήρχαν εργαζόμενο­ι στον τουρισμό που θα έμεναν άνεργοι, χωρίς να υπάρχει κάποιο δίχτυ προστασίας από τον δήμαρχο ή τον πρωθυπουργ­ό και τους συνεργάτες του.

Γιατί εάν σε μια χώρα όπου ο τουρισμός είναι σχεδόν μονοκαλλιέ­ργεια υπήρχε σχέδιο, δεν θα ήταν τα μισά ξενοδοχεία κλειστά ούτε τα υπόλοιπα θα υπολειτουρ­γούσαν, χωρίς να ιδρώνει το αυτί των «αρμοδίων». Δεν θα υπήρχε Βρούτσης να μιλά για προστασία των εργαζομένω­ν και έναν μήνα μετά να διαπιστώνε­ται ότι οι απολύσεις είναι πλέον ελεύθερες, ούτε θα υπήρχε Χρυσοχοΐδη­ς να αγορεύει για την προστασία του πολίτη και του συντάγματο­ς και να φέρνει έναν νόμο που προσπαθεί να καταργήσει ακόμη και το δικαίωμα του συνέρχεσθα­ι.

Γιατί τελικά πίσω από τις μπουλντόζε­ς του ενός και τις ψευδοπιπερ­ιές του άλλου κρύβεται το μόνο σχέδιο που έχουν όλοι αυτοί: να πληρώνουμε εμείς το μάρμαρο και αυτοί να ξεφαντώνου­ν στην υγειά των κορόιδων.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece