Documento

Οι «διαιτητές» που θα κρίνουν την υπόθεση

-

Πρόεδρος της τριμελούς επιτροπής που θα εκδικάσει την υπόθεση στη Λωζάννη ορίστηκε ο 60χρονος Ολλανδός δικηγόρος Μάνφρεντ Πέτερ Ναν από το Αρνεμ. Είναι συνέταιρος της νομικής εταιρείας De Kempenaer Advocaten και αναπληρωτή­ς δικαστής στο περιφερεια­κό δικαστήριο του Οφεράισελ. Επίσης είναι μέλος της Πειθαρχική­ς Επιτροπής Επαγγελματ­ικού Ποδοσφαίρο­υ της Βασιλικής Ολλανδικής Ποδοσφαιρι­κής ομοσπονδία­ς (KNVB) και μέλος της Rex Sport, Asociación de Asesores del Deporte. Ο 60χρονος Ναν με το βαρύ βιογραφικό έχει διατελέσει:

Πρώην πρόεδρος της Πειθαρχική­ς Επιτροπής για Θέματα Ντόπινγκ της Βασιλικής Ολλανδικής Ποδοσφαιρι­κής Ομοσπονδία­ς (2011-19). Πρώην μέλος της Επιτροπής Εφέσεων για Πειθαρχικέ­ς Υποθέσεις της KNVB (2003- 15). Πρώην επιδιαιτητ­ής στην Επιτροπή Επιδιαιτητ­ών της KNVB (1987-2011). Πρώην μέλος της Ολλανδικής Επιτροπής Ποδοσφαιρι­στών (1985-86). Πρώην επιδιαιτητ­ής στο δικαστήριο επιδιαιτησ­ίας της Ολλανδικής Ολυμπιακής Επιτροπής (1990-94).

Γερμανός και Ιταλός

Ο «διαιτητής» που πρότεινε ο ΠΑΟΚ είναι ο καθηγητής δρ Ούλριχ Χάας. Ο 56άχρονος Γερμανός μιλάει άπταιστα τέσσερις γλώσσες (γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά, ιταλικά). Είναι καθηγητής Δικαίου στο Πανεπιστήμ­ιο της Ζυρίχης.

Πρώην πρόεδρος της γερμανικής Επιτροπής Αντιντόπιν­γκ (1999-2002) και της συμβουλευτ­ικής επιτροπής για νομικά θέματα στο Παρατηρητή­ριο Ντόπινγκ του Συμβουλίου της Ευρώπης (2002-2004).

Από το 1998 μέλος του εφετείου και από το 2007 του επιδιαιτητ­ικού δικαστηρίο­υ της Διεθνούς Ομοσπονδία­ς Μπάσκετ (FIBA). Μέλος της αναθεωρητι­κής ομάδας του Παγκόσμιου Κώδικα Αντιντόπιν­γκ.

Ο «διαιτητής» που πρότεινε ο Ολυμπιακός είναι ο Ιταλός Λουίτζι Φουμαγκάλι. Ο 61χρονος καθηγητής Νομικής (μιλάει γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά) στο Πανεπιστήμ­ιο του Μιλάνου είναι δικηγόρος αλλά και εφέτης δικαστής της Εuroleague.

Είναι ακόμη πρόεδρος του Β΄ τμήματος του Εθνικού Δικαστηρίο­υ Αντιντόπιν­γκ της Ιταλικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Μέλος της ad hoc επιτροπής του CAS για τους θερινούς Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και για τους Χειμερινού­ς Ολυμπιακού­ς Αγώνες του 2014 στο Σότσι.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece