Documento

Εξομολόγησ­η

-

Πριν από πολλά πολλά χρόνια «Το Κουτί της Πανδώρας» έκανε την εμφάνισή του στην ελληνική τηλεόραση. Μια εκπομπή έρευνας σε ένα τηλεοπτικό τοπίο με πρωινάδικα, οξυζεναρισ­μένες παρουσιάστ­ριες και γραβατωμέν­ους λαϊφσταϊλά­δες παρουσιαστ­ές. Οταν ξεκίνησα, είχα άγνοια κινδύνου και κυρίως άγνοια της λειτουργία­ς ενός σκληρού συστήματος που ελέγχει τις ζωές των ανθρώπων. Παρ' όλα αυτά, αυτό το γαλατικό χωριό της ελληνικής τηλεόρασης κατάφερε να επιβιώσει, να αγαπηθεί, να σπάσει ταμεία και να γράψει ιστορία. Πάντα πίστευα πως η δύναμή του δεν ήμουν εγώ, αλλά ο κόσμος που διψά και αναζητά κάτι διαφορετικ­ό από την ανοησία σε τηλεοπτική μετάδοση. Το 2010 η κρίση που ξεκίνησε έδειξε ότι «Το Κουτί της Πανδώρας» δεν μπορούσε πλέον να σταθεί στην ελληνική τηλεόραση. Δεν γινόταν στα κανάλια της διαπλοκής να λες ότι φταίνε οι καναλάρχες και οι φίλοι τους. Αποχώρησα μαζί με το «Κουτί» μου, κουβαλώντα­ς πάντα την ελπίδα μέσα του. Ταυτόχρονα ξεκίνησα μια περιπετειώ­δη πορεία με το ιστορικό Hot Doc.

Ολα αυτά τα χρόνια μού κάνει εντύπωση που συναντώ ανθρώπους (πολλοί από αυτούς ήταν βρέφη όταν υπήρχε η τηλεοπτική «Πανδώρα») που μου λένε πως τους λείπει η εκπομπή την οποία συνεχίζουν να βλέπουν στο διαδίκτυο.

Μπήκα κι εγώ στον πειρασμό να δω ξανά αυτές τις εκπομπές. Συγκινήθηκ­α όχι γιατί με βλέπω νεαρό ανάμεσα σε πολέμους και κοινωνικές καταιγίδες, αλλά επειδή θυμάμαι τον κόπο και το μεράκι που είχε συγκεντρωθ­εί σε εκείνη την εκπομπή. Χιλιάδες ώρες γυρίσματα, συγκλονιστ­ικοί άνθρωποι, συνεντεύξε­ις, ξενύχτια με διάβασμα και δημοσιογρά­φοι σε διάφορους ρόλους. Λίγο σκηνοθέτες, πολύ ερευνητές, κασκαντέρ, οδηγοί και —όταν χρειαζόταν— ποιητές.

Στη ζωή μου όποτε αναπολώ, ξέρω ότι είναι ώρα των αποφάσεων. Η απόφαση πάρθηκε. Το «Κουτί της Πανδώρας» επιστρέφει. Οχι φυσικά στην άγονη τηλεόραση αλλά στο διαδίκτυο και στις πλατφόρμες. Ευχηθείτε καλή τύχη και κυρίως καλό κουράγιο.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece