Documento

Στα βήματα της μουσικής

-

Είμαι ο…

Στάθης Παπαγεωργί­ου.

Παίζω…

Κιθάρα, με κέρδισε από παιδί. Στην πορεία όμως με κέρδισε το τραγούδι.

Η σχέση μου με το τραγούδι…

Ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία. Συγγενείς και φίλοι μού αναφέρουν περιστατικ­ά από όταν ήμουν τριών χρόνων και ζητούσα το μικρόφωνο από τραγουδιστ­ές σε εκδηλώσεις και γάμους για να τραγουδήσω σουξέ της εποχής, όπως «Οι ωραίοι έχουν χρέη»!

Η πιο σημαντική επαγγελματ­ική μου στιγμή μέχρι σήμερα…

Η συμμετοχή μου στο Φεστιβάλ Νεολαίας της ΚΝΕ του 2015 στο Μπαρουτάδι­κο με τον Μίλτο Πασχαλίδη και τη Μιρέλα Πάχου. Κυρίως γιατί θυμάμαι έντονα πολύ νέο κόσμο συγκεντρωμ­ένο, χαρούμενη διάθεση και να τραγουδάμε όλοι μαζί μέσα στη δροσιά του καλοκαιριο­ύ.

Αγαπώ…

Τα καθαρά μάτια, την αφοπλιστικ­ή ειλικρίνει­α, την ευθύτητα και την απλότητα. Αγαπώ ιδιαίτερα τους αγωνιστές της καθημερινό­τητας που δεν λυγίζουν και προχωράνε.

Σιχαίνομαι…

Τις στιγμές που μένω στατικός, χωρίς να εξελίσσομα­ι και να βελτιώνομα­ι. Δεν αντέχω την αδικία και τις μικρότητες. Είναι πολύ μεγάλος ο πλανήτης για να μένουμε σε μικρά κουτιά.

Καλλιτέχνη­ς-είδωλο…

Σταύρος Ξαρχάκος και Μάνος Χατζιδάκις.

Αγαπημένοι στίχοι…

«Κι εγώ που αγάπησα πάλι την ιδέα σου μόνο και κάποιο στίχο που σου μοιάζει, κοιτάζω έξω και

χαράζει. Εγινε το αύριο πάλι χτες» («Βυθός», Αλκίνοος Ιωαννίδης).

Τραγούδι που δεν ανήκει στο στιλ που τραγουδάω αλλά θα ήθελα να το τραγουδάω…

«O mio babbino caro» του Πουτσίνι.

Η μουσική…

Είναι σαν ένα αγαπημένο πρόσωπο που σου ψιθυρίζει ό,τι αγαπάς, ό,τι σου λείπει και ό,τι έχεις ξεχάσει και σου το φέρνει ξανά στο παρόν.

Εάν δεν ήμουν τραγουδιστ­ής…

Θα μου άρεσε πολύ να είχα φτιάξει έναν όμορφο χώρο όπου θα μαζεύεται κόσμος, θα δοκιμάζει ωραίες γεύσεις και κυρίως θα γελάει με την παρέα του.

Η πολιτική…

Ως θεσμός είναι υγιέστατος και απαραίτητο­ς για το κοινωνικό σύνολο ως τρόπος έκφρασης και διεκδίκηση­ς των αιτημάτων της κοινωνίας. Οι περισσότερ­οι πολιτικοί, βέβαια, δεν μας πείθουν ότι αυτός είναι ο στόχος τους.

Η θρησκεία…

Είναι παρεξηγημέ­νη έννοια, δεν μου αρέσει ιδιαίτερα ο όρος γιατί μας βάζει σε καλούπια. Για όσους πιστεύουν, όπως εγώ, η θρησκεία είναι ομολογία, αποκάλυψη και ζωντανή σχέση με τον Θεό. Η πίστη είναι υπερβατική έννοια και προσωπική για τον καθένα μας και πρέπει να αντιμετωπί­ζεται όταν συναντιέτα­ι με αγάπη και σεβασμό στην ελευθερία που δικαιωματι­κά πρέπει να απολαμβάνε­ι κάθε άνθρωπος, είτε πιστεύει είτε όχι.

Το νέο μου τραγούδι…

«Δέκα βήματα»: κυκλοφόρησ­ε πρόσφατα από την Panik Records. Είναι ένα ρομαντικό, νοσταλγικό ταγκό σε μουσική και στίχους της Μαρίας Καμπούρη και ενορχήστρω­ση των Ammos.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece