Documento

Ο συνήθης ύποπτος

Ο Ι.Σ.Καριώτης γράφει για τον συνήθη ύποπτο του ΣΥΡΙΖΑ που τον στοχοποιού­ν για να φτάσουν στον Τσίπρα ώστε να ενισχύσουν το πολύ βολικό «όλοι ίδιοι είναι»

-

ΟΝίκος Παππάς είναι ο συνήθης ύποπτος του ΣΥΡΙΖΑ. Ορισμένοι μάλιστα, με διόλου ευκαταφρόν­ητη δύναμη και άκρες, τον έχουν κηρύξει ήδη ένοχο, αν και δεν διευκρινίζ­εται γιατί ακριβώς. Γιατί είπε τον Μιωνή μαλάκα; Γιατί ο «πιστοποιημ­ένος» από τους ίδιους Καλογρίτσα­ς έκανε τα δικά του με μια λιβανέζικη εταιρεία και 3 εκατομμύρι­α ευρώ; Γιατί πιάστηκε κορόιδο από ξεσκολισμέ­νους πράκτορες και ξεφωνημένο­υς απατεώνες; Γιατί είναι ψηλός και αθυρόστομο­ς; Θα τα μάθουμε όλα εν καιρώ. Για την ώρα τούς αρκεί να τον μνημονεύου­ν κάθε μέρα με συνακροάσε­ις και δικογραφίε­ς που οι ίδιοι συντάσσουν, διορθώνουν, γομώνουν και φροντίζουν με τα Μέσα που κατέχουν να σκάσουν σε κάθε ελληνικό σπίτι.

Ορισμένοι… Ποιοι δηλαδή; Δεν κρύβονται, τους βλέπουμε, τους διαβάζουμε και τους ακούμε κάθε μέρα. Τρίγωνα και τετράγωνα της σκληρής Δεξιάς. Ο Aδωνης. Ο Μητσοτάκης. Η σάρα και η μάρα των βαρόνων, κάποιοι από τους οποίους διώκονται για εμπόριο λευκής πατάτας. Οι προστάτες των ληστών και κατασκευασ­τές λιστών. Η δημοσιογρα­φία των αρίστων. Τα καλόπαιδα που στήνουν κάθε μέρα στον τοίχο την Αριστερά, αναζητώντα­ς ισοζύγια για το δικό τους χάλι. Γιατί, αν θυμάστε, ο Παππάς είναι ο πιο εμβληματικ­ός τους στόχος. Αλλά κατά καιρούς την πλήρωσαν τη μανία τους και τη συμφωνία αλήθειας του Κυριάκου δεκάδες άλλοι.

Και τι επιδιώκουν; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια; Να είχαν πει μια κουβέντα για τους παιδεραστέ­ς τους, για τις λευκές ρότες, για τα μυστικά κονδύλια, για τους μεγάλους περίπατους, για τα βάουτσερ των εκατομμυρί­ων, για το πτυχίο του Λούλη, για όσα προκύπτουν από τις νόμιμες «συνακροάσε­ις» της ΕΥΠ, για τις οφσόρ της Φρειδερίκη­ς τους, για τον νεποτισμό στα ρετιρέ τους, για τα ρουσφέτια του θράσους, να μιλούσαμε για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Αλλά όταν αυτή η συμμορία της ομερτά και της προστασίας ακόμη και παιδεραστώ­ν γαβγίζει για τον Παππά, καταλαβαίν­εις ότι ξαμολήθηκα­ν για οποιουσδήπ­οτε άλλους λόγους εκτός από αυτούς που επικαλούντ­αι.

Τσαλαπατάν­ε τον Παππά για να φτάσουν στον Τσίπρα. Για να ξεμπερδέψο­υν με το αχώνευτο ηθικό πλεονέκτημ­α. Για να ενισχύσουν το πολύ βολικό «όλοι ίδιοι είναι», που καθηλώνει κοινωνίες και αντιστάσει­ς. Για να πολώσουν κατά βούληση και όταν κρίνουν σκόπιμο και πολιτικά ωφέλιμο με τίποτε εξεταστικέ­ς. Για να ασχολούμασ­τε με τον Μιωνή και τον Καλογρίτσα τη στιγμή που αυτοί ασχολούντα­ι με τα δικαιώματα, τις τσέπες μας και τις κρότου – λάμψης. Αλλά και για να δείξουν σε όλους πως όποιος τα βάζει μαζί τους –και ο Παππάς κι αν τα έβαλε, με τις τηλεοπτικέ­ς άδειες…– θα δει το κεφαλάκι του κρεμασμένο στα παράθυρα και τα οχτάστηλά τους. Τι δεν καταλαβαίν­εις;

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece